04 / 10 / 2024

kiracılı işyeri satılır mı

kiracılı işyeri satılır mı

Kira sözleşmeleri, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabiliyor. Mal sahibi kiraya verdiği taşınmazı hakkındaki tasarruf haklarını kullanabiliyor mu? Peki, kiracılı işyerinin satılması mümkün mü?

Belediyelerden büyük fırsat! İki şehirde 35 konut ve iş yeri satıyor!

Gaziantep ve Yozgat’ta yer alan 35 adet konut ve iş yeri satışa çıkarıldı. Yatırımcılar tarafından merakla beklenen satış ihaleleri 10 Ekim ve 11 Ekim’de gerçekleştirilecek.

Belediyeler iki şehirde arsa, lojman ve iş yeri satıyor!

Belediyeler Bursa ve Konya’da arsa, iş yeri ve lojmanları satışa çıkardı. Peki gayrimenkullerin satışı ihalesi ne zaman yapılacak. İşte detaylar…

İki şehirde satılık 25 arsa ve iş yeri!

Manisa ve Yalova’da yer alan 25 adet arsa ve iş yeri satışa çıkarıldı. Yatırımcılar tarafından merakla beklenen satış ihaleleri 9 ekim ve 23 Ekim’de yapılacak. 

Belediyeler iki şehirde arsa ve iş yeri satıyor! Taksitle gayrimenkul sahibi olma fırsatı!

Kahramanmaraş ve Elazığ'da arsa ve iş yeri satılıyor. Belediyeler detayları tek tek açıkladı. Peki iş yeri ve arsaların fiyatları ne kadar? İşte detaylar...

Antalya ve Muğla'da 2 adet arsa, 2 adet arazi ve 4 iş yeri satılıyor! 

Antalya ve Muğla'da 2 adet arsa, 2 adet arazi ve 4 iş yeri, Belediyeler tarafından satılıyor. Peki gayrimenkullerin fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

İki şehirde satılık 19 arsa ve iş yeri!

Yalova ve Kastamonu’da yer alan 19 arsa ve iş yeri satışa çıkarıldı. Arsa ve iş yerlerinin satış ihaleleri 10 Eylül ile 30 Eylül’de yapılacak. 

Milli Emlak İstanbul’da konut, İzmir’de iş yeri satıyor!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü İstanbul Bakırköy’de yer alan konutu ve İzmir Gaziemir’de yer alan iş yerini satışa çıkardı. Konut ve iş yerinin satış ihalesi 10 Eylül 2024 tarihinde gerçekleştirilecek.

Balıkesir ve Afyonkarahisar’da 36 arsa ile 2 iş yeri satışa çıkarıldı!

Balıkesir ve Afyonkarahisar’da yer alan 36  arsa ve 2 iş yeri için satış ihalesi düzenleniyor. Yatırımcıların merakla beklediği satış ihaleleri 3 ve 4 Eylül’de gerçekleştirilecek.

İki şehirdeki 10 adet 2+1, 3+1 konut ile 4 adet iş yeri satılıyor! Belediyeler tarihleri bir bir açıkladı! 

Çankırı ve İzmir'deki 10 adet konut ile 4 adet iş yeri satılıyor. Belediyeler ilan metinlerini yayımladı. İşte ayrıntılar...

Belediyeler, 3 ildeki 24 arsa, lojman binası ve iş yerini satıyor! Gayrimenkul alacaklara Ağustos fırsatı! 

Manisa, Konya ve Yozgat'ta yer alan 24 adet 24 arsa, lojman binası ve iş yeri satılıyor. Peki gayrimenkullerin fiyatları ne kadar? 

Konya ve Didim'de 18 adet arsa ile 2 adet iş yeri satılıyor! 

Konya Beyşehir ve Aydın Didim'de 18 adet arsa ile 2 adet iş yeri satışa sunuldu. Peki gayrimenkullerin fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar... 

TOKİ duyurdu! TOKİ 26 ilde iş yerlerini satışa çıkarıyor! 

TOKİ, 26 ilde iş yeri satışına başlayacağını açıkladı. Vatandaşların 40 bin TL teminat bedeli ödeyerek iş yeri sahibi olma imkanı olacak. TOKİ 60 ay vade ile yatırımcılara fırsatlar sağlıyor. TOKİ iş yerlerinin satışa çıkacağı iller hangileri?

Kocaeli ve Sakarya'da 15 adet arsa, arazi ve iş yeri satılıyor! Milli Emlak'tan 400 bin TL'den başlayan fiyatlarla!

Milli Emlak, Kocaeli ve Sakarya'da yer alan 15 adet arsa, arazi ve iş yerini satıyor. İşte ayrıntılar...

kiracılı işyeri satılır mı Haberi

kiracılı işyeri satılır mı

Kiracılı işyerinin satılması mümkün mü?

İşyeri ve mesken için yapılan kira sözleşmeleri, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabiliyor.


Kararlaştırılan sürenin geçmesiyle herhangi bir bildirim olmaksızın sona erecek kira sözleşmesi belirli sürelidir; diğer kira sözleşmeleri belirli olmayan bir süre için yapılmış sayılır.


Mal sahibi kiraya verdiği taşınmazı hakkındaki tasarruf haklarını kullanabiliyor mu? Peki, kiracılı işyerinin satılması mümkün mü?


İçinde kiracı varken işyeri satışı yapılabiliyor. Taşınmazın satılması durumunda yeni malik ihtiyacı durumunda kiracıdan tahliyesini isteyebiliyor.


Tahliye için edinme tarihinden başlayarak bir ay içinde durumu kiracıya yazılı olarak bildirmek koşuluyla, kira sözleşmesi feshi davasını altı ay sonra açabiliyor.


Kiralananı sonradan edinen kişi, dilerse gereksinim sebebiyle sözleşmeyi sona erdirme hakkını, sözleşme süresinin bitiminden başlayarak bir ay içinde açacağı dava yoluyla da kullanabiliyor.


İşyeri kiracı hakları 2015!



Işıl Seren...