02 / 05 / 2024

Kiracılı işyerinin satılması mümkün mü?

Kiracılı işyerinin satılması mümkün mü?

Kira sözleşmeleri, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabiliyor. Mal sahibi kiraya verdiği taşınmazı hakkındaki tasarruf haklarını kullanabiliyor mu? Peki, kiracılı işyerinin satılması mümkün mü?



Kiracılı işyerinin satılması mümkün mü?

İşyeri ve mesken için yapılan kira sözleşmeleri, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabiliyor.


Kararlaştırılan sürenin geçmesiyle herhangi bir bildirim olmaksızın sona erecek kira sözleşmesi belirli sürelidir; diğer kira sözleşmeleri belirli olmayan bir süre için yapılmış sayılır.


Mal sahibi kiraya verdiği taşınmazı hakkındaki tasarruf haklarını kullanabiliyor mu? Peki, kiracılı işyerinin satılması mümkün mü?


İçinde kiracı varken işyeri satışı yapılabiliyor. Taşınmazın satılması durumunda yeni malik ihtiyacı durumunda kiracıdan tahliyesini isteyebiliyor.


Tahliye için edinme tarihinden başlayarak bir ay içinde durumu kiracıya yazılı olarak bildirmek koşuluyla, kira sözleşmesi feshi davasını altı ay sonra açabiliyor.


Kiralananı sonradan edinen kişi, dilerse gereksinim sebebiyle sözleşmeyi sona erdirme hakkını, sözleşme süresinin bitiminden başlayarak bir ay içinde açacağı dava yoluyla da kullanabiliyor.


İşyeri kiracı hakları 2015!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön