30 / 04 / 2024

kiracının deprem sigortası yaptırması

kiracının deprem sigortası yaptırması

Zorunlu Deprem Sigortası genel anlamıyla, belediye sınırları içinde kalan meskenler için geliştirilmiş bir sigorta sistemi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, Kiracı DASK yaptırabilir mi? İşte yanıtı..

Türkiye'nin deprem ile mücadelesi ve Deprem Sigortası'nın önemi! 

Ülkemizde art arda meydana gelen yıkıcı depremler yeterince hazırlıklı olmadığımızı gösteriyor. Peki geleceğe yatırım olan deprem sigortasının önemi nedir?

Deprem sigortası yaptırmayı düşünenler aman dikkat! Bu duruma sakın düşmeyin!

Deprem sigortası, Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında vatandaşların gündemini oluşturmaya başladı. İşte deprem sigortasına dair detaylar!

Deprem sigortası hangi hasarları karşılıyor? DASK hasarların karşılanmasında yeterli mi?

DASK tarafından gerçekleştirilen  açıklamada depremin daha ilk gününden kurum uzmanlarının hasar tespit çalışmalarına başladığı ve ilk ödemelerin 24 saat içinde yapıldığı bilgisi paylaşıldı. Peki Deprem sigortası hangi hasarları karşılıyor? DASK hasarların karşılanmasında yeterli mi?

Zorunlu deprem sigortasının kapsamı genişletilecek!

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu, sorunlu deprem sigortasının kapsamının genişletilmesi için çalışmalara başladı.

İzmir'deki konutların yarısının deprem sigortası yok!

İzmir, 30 Ekim'de meydana gelen depremin yaralarını sarmaya devam ediyor.  Çok sayıda binanın yıkıldığı İzmir'de konutların sadece yüzde 57'sinin sigortası bulunuyor. 

İstanbul'daki 20 yaş üstü konutların 3'te ikisi deprem sigortasız!

Deprem Güçlendirme Derneği (DEGÜDER) Başkanı Sinan Türkkan yaptığı açıklamada İstanbul'da 2000 ve öncesinde yapılan binalarda bulunan 3 milyon 270 bin konutun sadece yüzde 31'inin deprem sigortasının bulunduğunu dile getirdi.

Deprem sigortasına talep patladı!

İstanbul’ da 26 Eylül’de Silivri açıklarında yaşanan 5.8’lik depremden sonra vatandaşların deprem sigortasına olan talebi artış gösterdi. Bir hafta gibi bir sürede poliçe satışında yüzde 70’e yakın yükselme yaşanırken, 350 bin ev sahibi de DASK yaptırdı…

Türkiye'de konutların yüzde 44'ü deprem sigortalı!

Doğal Afet Sigortaları Kurumunun (DASK) verilerine göre; Türkiye'de 10 konuttan sadece 4'ünün deprem sigortası var.En düşük sigortalılık oranı ise yüzde 31 ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bulunurken en yüksek oran Marmara bölgesinde.

Deprem sigortasını kim yaptırır?

Zorunlu Deprem Sigortası ile depremin ve deprem sonucu meydana gelen afetlerin neden olduğu maddi zararlar poliçede belirtilmiş limitler dahilinde nakit olarak karşılanıyor. Peki, deprem sigortasını kim yaptırır?

Türkiye'deki 10 konuttan 6'sının deprem sigortası yok!

17 Ağustos Marmara depreminin üzerinden geçen 16 yılda, Türkiye'de zorunlu deprem sigortası istenilen düzeye ulaşmadı. Doğal Afet Sigortaları Kurumunun (DASK) verilerine göre, Türkiye'deki her 10 konuttan 6'sının zorunlu deprem sigortası bulunmuyor.

Kiracının doğalgazı üzerine alması zorunlu mu?

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracı tarafından DASK sigortası yapıldığı gibi, bazı aboneliklerin de alınması gerekiyor. Kiracının doğalgazı üzerine alması zorunlu mu? Kiracı dopalgazı üzerine almazsa ne olur?

Zorunlu deprem sigortasının azami teminat tutarı ne kadar?

DASK her yıl inşaat maliyetlerindeki artışa göre belirlediği azami bir tutarda teminat sağlıyor. Peki, zorunlu deprem sigortasının azami teminat tutarı ne kadar?

Zorunlu deprem sigortasını kim öder?

Türkiye'de 1999 büyük depreminden sonra hayatımıza giren Zorunlu deprem sigortası devlet tarafından zorunlu tutuluyor. Elektrik su aboneliklerinde karşımıza çıkan zorunlu deprem sigortasını kim öder?

kiracının deprem sigortası yaptırması Haberi

kiracının deprem sigortası yaptırması

Kiracı DASK yaptırabilir mi?

Zorunlu Deprem Sigortası genel anlamıyla, belediye sınırları içinde kalan meskenler için geliştirilmiş bir sigorta sistemidir.


Bu sigorta, teminatı Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından sunulan ancak poliçe üretimi yetkili sigorta şirketleri ve acentelerince yapılan zorunlu bir sigorta olup, depremin meskenlerde neden olduğu maddi hasarlara karşı teminat sağlamaktadır.


6305 sayılı Afet Sigortaları kanunu gereğince, DASK ile aşağıda tanımlanmış binalar güvence altına alınıyor:

-Tapuya kayıtlı ve özel mülkiyete tâbi taşınmazlar üzerinde mesken olarak inşa edilmiş binalar

-634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamındaki bağımsız bölümler

-Bu binaların içinde yer alan ve ticarethane, büro ve benzeri amaçlarla kullanılan bağımsız bölümler

-Doğal afetler nedeniyle devlet tarafından yaptırılan veya verilen kredi ile yapılan meskenler

-Zorunlu Deprem Sigortası ayrıca yukarıdaki koşullara uyan;

-Kat irtifakı tesis edilmiş binalar

-Tapuda henüz cins tashihi yapılmamış...