03 / 05 / 2024

kiracının iki ay ödenmemesi

kiracının iki ay ödenmemesi

Gayrimenkul kiralamalarında kiracı, kira bedelini zamanında ve eksiksiz ödemek zorunda oluyor. Peki, iki ay üst üste kira bedeli ödenmezse ne olur? Kiracı nasıl tahliye edilir?

Ev sahibi ve kiracı davaları kördüğüm oldu! Kiracı mağduru doktor: 'İhtiyaçtan dolayı açtığım davanın 20. ayına girdik!'

Fahiş kira sebebiyle büyüyen ev sahibi ile kiracı anlaşmazlıkları resmen kördüğüm olmuş durumda. Uzman Doktor Dağıstan Ayan, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda davanın 20. ayına girdiklerini belirtti ve "Umarım bir gün şu eve kavuşurum artık" dedi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Kiracını Tanı Formu geliyor! EVSİAD açıkladı: Bu iki formu doldurmayan kiracıya ev yok!

EVSİAD'ın X sosyal medya hesabından yapılan bir paylaşımla 'Kiracını Tanı Formu'na dikkat çekildi. Peki Kiracını Tanı Formu nedir? İşte ev sahiplerinin yeni yöntemi...

Bitcoin yükselerek iki ayın zirvesini gördü

Bitcoin fiyatı, 28 bin 498 dolara kadar yükselerek iki ayın zirvesini gördü. Bitay Araştırma Departmanı Analisti Alper Samet Yorak, piyasadaki son gelişmeleri değerlendirdi.

Deprem konutlarının teslimleri iki, üç ay içinde başlayacak! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, depremden etkilenen illerdeki konutların teslimlerinin iki üç ay içinde başlayacağını duyurdu. İşte ayrıntılar...

Gram altın 2 ay sonra 1.700 TL olacak! Çantasını alan herkes hemen şimdi kuyumcuya fırlayacak!

Haluk Özdil, araştırmacı yazar olarak, gram altının iki ay içinde ulaşacağı yüksek seviyeyi açıkladı. Yatırımcılar duyduklarına inanamadı!

Yılın ilk iki ayında tam 2 bin 871 şirket kapandı!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından açıklanan resmi verilere göre, Şubat ayında toplamda 1225 şirket kapandı ve 2023 yılının ilk iki ayında toplamda 2 bin 871 şirket kapanmış oldu. Geçen senenin ilk iki ayında toplam 1894 şirket kapanmıştı.

Altın fiyatlarının iki hafta sonraki yönü belli oldu! Herkes bu tarihi not alsın! Bakmayan bin pişman olacak!

Altın fiyatları şubat ayındaki geril çekilmelerin ardından Mart ayına hızlı bir giriş yaptı. Yatırımcılar altın fiyatlarının yükselip yükselmeyeceğini merak ediyor. Altın fiyatlarının iki hafta sonraki yönü belli oldu! Herkes bu tarihi not alsın! Bakmayan bin pişman olacak!

TURYİD'den AVM yatırımcılarına 'iki ay kira almayın' çağrısı!

TURYİD, Yiyecek içecek sektörünün koronavirüs sürecinde yaşadığı problemlere yönelik açıklama yaptı. Açıklamada, AVM yatırımcılarına işletmelerden iki ay kira alınmaması ve 2020 sonuna kadar ciro kirası uygulanması talep edildi...

Canan Kaftancıoğlu kiracısından 2 ay para almayacak!

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, kiracısından iki ay boyunca para almayacağını açıkladı. Kaftancıoğlu, "Birbirimizi ekonomik olarak da koruyacak ve çözümü yine birlikte bulacağız" diye konuştu.

4 maddede iki haklı ihtarla kiracının tahliyesi!

Avukat Kadir Kurtuluş ile Avukat Figen Şimşek " iki haklı ihtarla kiracının tahliyesi" konusunu kaleme aldı. İşte 4 maddede iki haklı ihtarla kiracının tahliyesi...

Kiracının evi boşaltmaması halinde ne yapılır?

Mal sahibi kanunda belirtilen tahliye gerekçelerinin doğması halinde kiracısından tahliyesini isteyebiliyor. Peki, kiracı tahliye gerekçeleri nelerdir? Kiracının evi boşaltmaması halinde ne yapılır?

Kiracının evden çıkma hakkı var mı?

Gayrimenkul kiralarında mal sahipleri ancak kanuni gerekçelerin doğması halinde kiracısından tahliyesini isteyebiliyor. Peki, kiracının evden çıkma hakkı var mı? Kiracı evden erken çıkabilir mi?

Kiracının evi boşaltma süresi ne kadar?

Gayrimenkul kiralamalarında kiracı, her zaman, kiraya veren ise kiranın başlangıcından on yıl geçtikten sonra fesih bildirimiyle sözleşmeyi sona erdirebilirler. Peki, kiracının evi boşaltma süresi ne kadar?

kiracının iki ay ödenmemesi Haberi

kiracının iki ay ödenmemesi

İki ay üst üste kira bedeli ödenmezse ne olur?

Gayrimenkul kiralamalarında kiracı, kira bedelini zamanında ve eksiksiz ödemek zorunda oluyor. Kiracının kirayı ödememesi tahliyesine neden olabiliyor.


Kanunen kiracı, bir yıldan kısa süreli kira sözleşmelerinde kira süresi içinde; bir yıl ve daha uzun süreli kira sözleşmelerinde ise bir kira yılı veya bir kira yılını aşan süre içinde kira bedelini ödemediği için kendisine yazılı olarak iki haklı ihtarda bulunulmasına sebep olmuşsa kiraya veren, kira süresinin ve bir yıldan uzun süreli kiralarda ihtarların yapıldığı kira yılının bitiminden başlayarak bir ay içinde, dava yoluyla kira sözleşmesini sona erdirebilir.


İHTARNAME ÖRNEĞİ 

İHTAR EDEN    : Adı ve Soyadı (T.C. Kimlik No)

VEKİLİ   : Avukat Adı ve Soyadı

 Adres 

KARŞI TARAF   : Adı ve Soyadı (T.C. Kimlik No)

 Adres 

KONU    :...