03 / 07 / 2024

kiracıya yüzde kaç zam yapılacak

kiracıya yüzde kaç zam yapılacak

Gayrimenkul kira sözleşmesi Kasım ayında yenilenen kiracılara, yıllık zam yapılacak. Peki, Kiracıya Kasım 2017'de yüzde kaç zam yapılacak?

2017 Ekim ayında kiracıya yüzde kaç zam yapılacak?

Kira zam hesaplamasında TÜİK tarafından açıklanan enflasyon oranlarına göre zam yapılıyor. Peki, 2017 Ekim ayında kiracıya yüzde kaç zam yapılacak?

Kirada kabusun adı Eylül oldu! Kiracıları yüzde 65 zam korkusu sardı!

Kirada 1 Temmuz 2024 itibarıyla resmen yeni dönem başlıyor. Uzmanlar konu ile ilgili olarak yaptıkları açıklamalarda zam sınırının kalkmasının ardından, kiralara TÜFE rakamına göre yüzde 65 zam geleceğini ve davaların artacağını dile getiriyor. 

Tebernüş Kireçci sordu: Aynı site ya da binada kiracılı ev ile kiracısız, boş ev arasındaki makas yüzde kaç?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Aynı site ya da binada kiracılı ev ile kiracısız, boş ev arasındaki makas yüzde kaç?" diye sordu. Bakın söz konusu paylaşıma hangi yanıtlar geldi? 

Yüzde 25 kira sınırının kaldırılması; ev sahibine mi yoksa kiracıya mı yarayacak?

Kirada yüzde 25 zam sınırı 1 Temmuz itibarıyla sona erecek. Kakıcı; Şimşek Hukuk Bürosu kurucularından Av. Elvan Kakıcı Şimşek, bu karar ve yeni vergi reformu taslağıyla birlikte, kiracı ve ev sahipleri açısından değerlendirmelerde bulundu. 

Yüzde 25 zam sınırı kalkarsa kiralar artar mı? 

Ev sahipleri ve kiracılar, yüzde 25 zam sınırı kararına odaklanmış durumda. Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, uygulamanın devam etmesi için bir sebep görmediğini belirtti. Peki yüzde 25 zam sınırı kalkarsa kiralar artar mı? İşte konut piyasasını bekleyenler...

Mağdur ev sahibinden kiracıya yüzde 25 çıkışı: Bu sizin fırsatçılığınız  kusura bakmayın!

Kiralara getirilen yüzde 25 zam sınırı sebebiyle ev sahipleri sık sık mağdur olduklarını belirtiyor. Mağdur bir ev sahibi sosyal medyadan kiracılara tepki gösterdi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

2014'te yüzde 61,1 olan ev sahipliği oranı 2023'te yüzde 56,2'ye geriledi!

Konut krizinin yaşandığı ülkemizde konut sahipliği oranı gerilemeye, kiracılık oranı ise artmaya devam ediyor. 2014 yılında yüzde 61,1 şeklinde olan ev sahipliği oranı 2023'te yüzde 56,2'ye gerilerken bu dönemde kiracı oranı yüzde 20,9'dan yüzde 27,8'e çıktı.

Migros’ta yüzde 60'a varan dev indirim başladı! 32'li tuvalet kağıdı, salça, ay çiçek yağı ve zeytin yağında indirim var

Türkiye’nin en büyük zincir marketleri arasında yer alan Migros'ta yüzde 60'a varan dev indirim başladı. Tüketicilerin yüzünü güldüren kampanya kapsamında tuvalet kağıdı, salça, ayçiçek yağına indirim geldi.

Ev sahipleri küstürüldü: Yüzde 25 zam sınırı kalkınca kiracıyı yüksek enflasyon şoku bekliyor! 

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıkların artmasına neden olan yüzde 25 uygulaması 1 Temmuz'da sona eriyor. Peki ne olacak? 

Yüzde 25 zam sınırı kaos nedenidir: Geliri yüksek kiracılar evleri bırakmıyor! 

Ev sahipleri de kiracılar da sık sık sosyal medya üzerinden yaşadıkları mağduriyetleri anlatıyor. Mağdur bir ev sahibi, yüzde 25 zam sınırının kaos nedeni olduğuna dikkat çekti. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Kiracılar dikkatli olun! Ev sahibiniz kiraya yüzde 100 zam yapabilir...

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan sıkıntılı süreçler ve buna göre kira zamları konusunda tarafların karşı karşıya gelmelerine neden oluyor. Bu süreçte ise bazı ev sahipleri yüzde 25 kira zammı sınırlamasını kolaylık ile aşıp kiracıları da borçlu çıkarabiliyorlar.

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat: Yüzde 25 zam sınırı kalkıyor mu? Meclis'in gündemi belli oldu!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar gün gün katlanıyor. Gündeme sık sık 'Yüzde 25 zam sınırı kalkıyor mu?' sorusu geliyor. İşte son dakika gelişmesi...

Kiracı ve ev sahiplerini ilgilendiriyor! Kirasını yüzde 25 artışla ödemek isteyen kiracıya şok karar!

Ev sahibi kiracı uyuşmazlıkları ile ilgili yeni davaların detayları gelmeye devam ediyor. Kiracı yüzde 25 kira artışını kabul ederek evden çıkmaması üzerine konu mahkemeye taşındı.

Yüzde 100'lük zammı kabul etmeyen kiracıya elektrik şoku: 'Mumla yaşıyoruz'

Ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar hız kesmeden devam ederken, ev sahibi yüzde 100'lük kira zammını kabul etmeyen kiracının elektriğini kestirdi.

kiracıya yüzde kaç zam yapılacak Haberi

kiracıya yüzde kaç zam yapılacak

Kira sözleşmesi Kasım ayında yenilenen kiracılara, mal sahipleri senelik zam yapacak. Yapılacak bu zam konutlarda enflasyon oranlarında hesaplanacak. İşyerinde ise sözleşmede belirtilen oranlarda artış yapılabilecek.

Bilindiği üzere Borçlar Kanunu ile kira artış sınırı üretici fiyat endeksi oranları ile sınırlanıyor. Ancak bu uygulama 2020 yılına kadar işyerleri için uygulanmıyor. Bu tarihe kadar işyerindeki kiracıya sözleşmeye bağlı kalmak şartı ile istenilen oranlarda zam yapılabiliyor.

Kira artış hesaplamalarında kullanılan enflasyon oranlarını her ay Türkiye İstatistik Kurumu açıklıyor. Kasım ayında kullanılacak oranlar dün açıklandı. Peki, kiracıya Kasım 2017'de yüzde kaç zam yapılacak?

Kasım 2017'de kiracıya yüzde kaç zam yapılacak?


Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE), 2017 yılı Ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 1,71, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 11,66 bir önceki yılın...