15 / 05 / 2024

kirada iki haklı ihtar tahliye sebebimi

kirada iki haklı ihtar tahliye sebebimi

Yargıtay kiracıyla ev sahibini ilgilendiren önemli bir karara imza attı. İstanbul'da yaşanan olayda yerel mahkeme ev sahibinin noter kanalıyla gönderdiği iki ihtardan sonra kirasını ödeyen kiracıyı haklı bularak ev sahibinin tahliye davasını reddetmişti..

Ev sahibi ve kiracı kavgasında düğüm: İki taraf da mağdur! Ev sahipleri mi, kiracılar mı haklı? 

Yüzde 25 zam sınırı ile başlayan anlaşmazlıklar büyüyor. Kiracılar istenen evraklardan, ev sahipleri de kira ödemeyenlerden mağdur. Peki kim haklı? 

Mağdur ev sahibi: Kiracım iki yıldır ihtiyaç sebebiyle tahliye etmiyor, üstelik kendisinin kirada iki evi var!

Yüzde 25 zam sınırı ve tahiye konuları sebebiyle ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklarda sular durulmuyor. Mağdur bir ev sahibi, X sosyal medya hesabından kiracısı ile yaşadığı olayı paylaştı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Kiracılar dikkat! 6 ay kuralını kimse bilmiyor! Bunu yaparsanız ev sahipleri haklı çıkar! 

Ev sahipleri ve kiracılar son dönemde sık sık karşı karşıya geliyor. Her iki taraf da bazı durumlarda haklı bazı durumlarda haksız oluyor. Problemleri aralarında halledemeyen ev sahibi ile kiracılar mahkemelerin yolunu tutuyor. 

Kiracılar hangi şartlarda tahliye edilebilir?

Star Kıbrıs köşe yazarı Begüm Gürel bugünkü köşesinde kiralanan gayrimenkullerde yaşanan sorunları kaleme aldı. İşte Begüm Gürel'in 'Kiralananın tahliyesi açısından şartlar ve iki haklı ihtar' başlıklı yazısı...

4 maddede iki haklı ihtarla kiracının tahliyesi!

Avukat Kadir Kurtuluş ile Avukat Figen Şimşek " iki haklı ihtarla kiracının tahliyesi" konusunu kaleme aldı. İşte 4 maddede iki haklı ihtarla kiracının tahliyesi...

Kubat: Kirada oturuyorum!

Bir AVM'de alışveriş yaparken görüntülenen Kubat, "Gayrimenkul yatırımınız var mı? Yeni yılda almayı düşünüyor musunuz" sorusuna, "Yatırım yapmıyorum. Kendime ait bir iki konutum var küçük yatırım olarak onun dışında ben kirada oturuyorum" cevabını verdi.

Kira borcu ihtarnamesi!

Gayrimenkul kiralamalarında kiracının kira borcunu ödememesi halinde, mal sahibi tahliye hakkına sahip oluyor. Kira borcundan dolayı kiracının tahliye edilmesi için iki haklı ihtarın gönderilmiş olması gerekiyor. İşte kira borcu ihtarnamesi..

İstanbul'da hangi semtte kiralar ne kadar arttı?

10 yıl önce 500 liraya kiralanan eve şimdi 1.100 lira ödüyoruz. Kirada iki kattan fazla artışa sebep olarak enflasyondaki yükseliş ve Suriyeli mültecilerin etkisiyle hareketlenen iç talep gösteriliyor.

Kirada vergi muafiyeti var mı?

Gayrimenkullerin kiralanmasından doğan kira gelir vergisi, beyana dayalı vergi türü olup, senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Peki, kirada vergi muafiyeti var mı?

Kendi evi olup da kirada oturanlar vergi ödeyecek mi?

Kirada oturanlar evin kirasını indirebilir, daha az vergi ödeyebilir veya hiç vergi ödemeyebilir. Kira gelirlerinin vergilendirilmesinde, kira gelirinin safi tutarının tespitinde iki yöntem seçilebiliyor.

Kiracı kira sözleşmesi fesih ihtarname örneği!

Bir kira dönemi içinde gönderilen iki haklı ihtarname ile gayrimenkul sahibi tahliye hakkına sahip olmuş oluyor. Peki ihtarname nasıl gönderilir? İşte kiracı kira sözleşmesi fesih ihtarname örneği...

Kirada oturan kira gelir vergisi öder mi?

Mart ve Temmuz ayları olmak üzere iki eşit taksit halinde ödenebilen kira gelir vergisi mükellefinin de kiracı olduğunu farz edelim. Kirada oturan kira gelir vergisi öder mi?

Kirada iki haklı ihtar tahliye gerektiriyor!

Yargıtay kiracıyla ev sahibini ilgilendiren önemli bir karara imza attı. İstanbul'da yaşanan olayda yerel mahkeme ev sahibinin noter kanalıyla gönderdiği iki ihtardan sonra kirasını ödeyen kiracıyı haklı bularak ev sahibinin tahliye davasını reddetmişti..

kirada iki haklı ihtar tahliye sebebimi Haberi

kirada iki haklı ihtar tahliye sebebimi


Yargıtay kiracıyla ev sahibini ilgilendiren önemli bir karara imza attı. İstanbul'da yaşanan olayda yerel mahkeme ev sahibinin noter kanalıyla gönderdiği iki ihtardan sonra kirasını ödeyen kiracıyı haklı bularak ev sahibinin tahliye davasını reddetmişti. Mahkeme kararını Yargıtay 6'ncı Hukuk Dairesi'ne temyize gönderen mülk sahibinin avukatı emsal bir kararın alınmasını sağladı. Çünkü Yargıtay, ev sahibini haklı bularak yerel mahkemenin kararını...