08 / 07 / 2024

kirada resmi artış

kirada resmi artış

Taşınmaz mal kiralamalarında, sözleşmesinin yenilendiği her sene mal sahibi, kiracısına yıllık olarak belli bir oranda zam yapma hakkına sahip oluyor. İşte kiracıya yapılan resmi kira artış oranı 2014..

Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın: Kira artış sınırı devam etmeli!

Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda son zamanlarda sık sık gündeme gelen kira artış sınırının devam etmesi gerektiğini söyledi.

İnşaat cirolarındaki artış yüzde 78.4 oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan resmi göre, bu yılın Nisan ayında sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplamında ciro endeksi yıllık bazda yüzde 71,9 artış gösterdi. Söz konusu endeks Nisan ayında aylık bazda ise yüzde 0,3 artış gösterdi.

 ATEM Başkanı Akçam açıkladı: Kirada yüzde 25 artış sınırlaması kalkarsa ne olur?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yaptığı açıklamalarda kirada yüzde 25 sınırının uzatılmayacağının sinyalini verdi. Peki kirada yüzde 25 artış sınırlaması kalkarsa ne olur? ATEM Başkanı Hakan Akçam değerlendirdi.

Kirada yeniden TÜFE dönemi 1 Temmuz'da başlayacak! Kiracılar ve ev sahipleri hemen bu detaylara bakın! 

Kirada yeniden TÜFE dönemi 1 Temmuz itibarıyla başlayacak. Peki yüzde 25 kira artış sınırının kalkmasının olumlu ve olumsuz tarafları neler? Kiracılar nelerle karşılaşacak? İşte detaylar...

Kirada yüzde 25 şartı kalkarsa, zam sınırı neye göre hesaplanır?

Kirada yüzde 25 zam sınırı kalktığında ne olacağını vatandaşlar merak ediyorlar. Bu kapsamda kira zamları nasıl olacak? Ev sahipleri ne kadar zam yapabilecekler?

AFAD'ın yapacağı ihalelerde yapım işlerine artırımlı fiyat farkı ve ek fiyat farkı ile süre uzatımı verilecek!

Bugünkü 32547 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı'na göre  AFAD'ın yapacağı ihalelerde yapım işlerine artırımlı fiyat farkı ve ek fiyat farkı ile süre uzatımı verilecek. İşte Resmi Gazete'de yayımlanan o kararın detayları...

Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği'nde değişiklik! Mesleki deneyim şartı tarihi uzatıldı!

Bugünkü 32546 Sayılı Resmi Gazete ile yayımlanan Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile mesleki deneyim şartı tarihi uzatıldı...

Bu uygulamalar 'Kirada evin mi var derdin var' dedirtiyor! Ev sahipleri dikkat!

Ev sahipleri, kiracılarıyla tahliye ve kira artış oranı konusunda anlaşmazlıklar yaşıyor. 8 bin 129 takipçili Hukukbil isimli kullanıcı, 'Kirada evin mi var derdin var' dedirten uygulamaları sıraladı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları art arda 5. ayda da arttı!

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları art arda 5. ayda da artış gösterdi. Halifax tarafından açıklanan resmi rakamlara göre fiyatlar Ocak ayına göre yüzde 0,4'lük bir artış gösterdi.

Kira sözleşmelerinin temmuzda eskiye döneceğini söyleyen Ebru Polat artışlara tepki gösterdi! Çok fazla bu...

Kiralarda yüzde 25 sınırının Temmuzda kaldırılacağı söyleniyor. Henüz resmi bir açıklama gelmese de vatandaşlar merakla araştırıyor. Bunlardan biri de ünlü şarkıcı Ebru Polat oldu. Polat temmuz itibariyle kira sözleşmelerinin eskisi gibi tüfe ile yapılacağını söyleyerek artışlara tepki gösterdi. 

Tüketici kredilerinde 6 milyar 279 milyon TL'lik artış!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından açıklanan resmi rakamlara göre tüketici kredilerinin tutarı, 2 Şubat 2024 tarihi itibarıyla 6 milyar 279 milyon TL artış gösterdi ve 1 trilyon 533 milyar 183 milyon TL'ye çıktı.

Siyaset bilimci isyan etti: Ev almak hayal, araba almak hayal, kirada oturmak bile hayal oldu! Ne için çalışıyoruz?

Siyaset bilimci Burak Yıldırım, kira fiyatlarındaki fahiş artışlardan dolayı vatandaşların kiralarını ödeyemediğini açıkladı. Yıldırım ekonomik koşulların zorluğundan bahsederek '' Ev almak hayal, araba almak hayal, kirada oturmak bile hayal oldu! Ne için çalışıyoruz?'' diyerek isyan etti.

Düzenli temettü veren ve düzenli temettü artıran 8 hisse!

Borsa İstanbul’da ‘yeni yıl rallisi’ denilebilecek bir hareket yaşanırken, Borsa Filozofu da resmi sosyal medya hesabı üzerinden düzenli temettü veren hisseler ve düzenli temettü artıran hisseleri açıkladı.

kirada resmi artış Haberi

kirada resmi artış

Resmi kira artış oranı 2014!

Taşınmaz mal kiralamalarında, sözleşmesinin yenilendiği her sene mal sahibi, kiracısına yıllık olarak belli bir oranda zam yapma hakkına sahip oluyor. Kiracıya yapılacak artış hesaplamasına Borçlar Kanunu'nda yer veriliyor.


Borçlar Kanunu madde 344 gereğince; "Kira bedeli, bir önceki kira yılının üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla hâkim tarafından, kiralananın durumu göz önüne alınarak hakkaniyete göre belirlenir. Taraflarca bu konuda bir anlaşma yapılıp yapılmadığına bakılmaksızın, beş yıldan uzun süreli veya beş yıldan sonra yenilenen kira sözleşmelerinde ve bundan sonraki her beş yılın sonunda, yeni kira yılında uygulanacak kira bedeli, hâkim tarafından üretici fiyat endeksindeki artış oranı, kiralananın durumu ve emsal kira bedelleri göz önünde tutularak hakkaniyete uygun biçimde belirlenir. Her beş yıldan sonraki kira yılında bu biçimde...