03 / 05 / 2024

kirada resmi artış

kirada resmi artış

Taşınmaz mal kiralamalarında, sözleşmesinin yenilendiği her sene mal sahibi, kiracısına yıllık olarak belli bir oranda zam yapma hakkına sahip oluyor. İşte kiracıya yapılan resmi kira artış oranı 2014..

Bu uygulamalar 'Kirada evin mi var derdin var' dedirtiyor! Ev sahipleri dikkat!

Ev sahipleri, kiracılarıyla tahliye ve kira artış oranı konusunda anlaşmazlıklar yaşıyor. 8 bin 129 takipçili Hukukbil isimli kullanıcı, 'Kirada evin mi var derdin var' dedirten uygulamaları sıraladı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları art arda 5. ayda da arttı!

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları art arda 5. ayda da artış gösterdi. Halifax tarafından açıklanan resmi rakamlara göre fiyatlar Ocak ayına göre yüzde 0,4'lük bir artış gösterdi.

Kira sözleşmelerinin temmuzda eskiye döneceğini söyleyen Ebru Polat artışlara tepki gösterdi! Çok fazla bu...

Kiralarda yüzde 25 sınırının Temmuzda kaldırılacağı söyleniyor. Henüz resmi bir açıklama gelmese de vatandaşlar merakla araştırıyor. Bunlardan biri de ünlü şarkıcı Ebru Polat oldu. Polat temmuz itibariyle kira sözleşmelerinin eskisi gibi tüfe ile yapılacağını söyleyerek artışlara tepki gösterdi. 

Tüketici kredilerinde 6 milyar 279 milyon TL'lik artış!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından açıklanan resmi rakamlara göre tüketici kredilerinin tutarı, 2 Şubat 2024 tarihi itibarıyla 6 milyar 279 milyon TL artış gösterdi ve 1 trilyon 533 milyar 183 milyon TL'ye çıktı.

Siyaset bilimci isyan etti: Ev almak hayal, araba almak hayal, kirada oturmak bile hayal oldu! Ne için çalışıyoruz?

Siyaset bilimci Burak Yıldırım, kira fiyatlarındaki fahiş artışlardan dolayı vatandaşların kiralarını ödeyemediğini açıkladı. Yıldırım ekonomik koşulların zorluğundan bahsederek '' Ev almak hayal, araba almak hayal, kirada oturmak bile hayal oldu! Ne için çalışıyoruz?'' diyerek isyan etti.

Düzenli temettü veren ve düzenli temettü artıran 8 hisse!

Borsa İstanbul’da ‘yeni yıl rallisi’ denilebilecek bir hareket yaşanırken, Borsa Filozofu da resmi sosyal medya hesabı üzerinden düzenli temettü veren hisseler ve düzenli temettü artıran hisseleri açıkladı.

Maltepe Belediye'sinden 6 mahalle için kentsel dönüşüm müjdesi! 2 ilave kat artışı verilecek!

Maltepe Belediyesi resmi sosyal medya hesabı X'ten yaptığı açıklamada, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 6 mahalle için  2 ilave kat artışı verileceğinin müjdesini açıkladı.

Emlak vergisinde yüzde 61.5'lik rekor artış!

Resmi Gazete’de yayımlanan bilgilere göre, Özel İletişim Vergisi yüzde 123 oranında artarken, MTV (Motorlu Taşıtlar Vergisi) ve emlak vergisi de yüzde 61.5 oranında artış gösterdi.

Resmi Gazete'de yayımlandı: Ön ödemeli konut ve devre tatillerle ilgili cezalar artırıldı!

Ticaret Bakanlığı tüketicinin korunmasına yönelik idari para cezalarını artırdı. Bakanlık tarafından hazırlanan konuya ilişkin tebliğler, 1 Ocak 2024'ten geçerli olmak üzere Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türk Vatandaşlığı için son dakika gelişmesi! Yabancıların arsa alımında yapı şartı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla döviz karşılığı Türk vatandaşlığı alımına yönelik yeni karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni değişiklikle beraber artık yabancıların taşınmaz alımıyla vatandaşlık kazanabilmesine ilişkin uygulamaya arsa üzerinde yapı bulunma şartı getirildi.

Resmi Gazete'de yayımlandı! Çiftçiye müjde, destek ödemeleri artırıldı!

Hayvancılık destekleri artırıldı. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğ ile hayvancılıkta verimliliği ve sürdürülebilirliği sağlamaya dair birçok destek kaleminde yüzde 100-150 artış oranı uygulanacak.

Merkez Bankası resmen açıkladı! Yıllık enflasyonda en belirgin artış kirada!

Merkez Bankası Aylık Fiyat Gelişmeleri Raporu'na göre yıllık enflasyon, gıda ve temel mal gruplarında gerilerken hizmet ve enerjide artış yaşandı. En belirgin aylık artış yüzde 7,91 oranıyla kira grubunda gerçekleşti.

SON DAKİKA: Yağlık ayçiçeği üreticilerine destek tutarı artırıldı: Resmi Gazete'de yayımlandı!

Tarımsal destekleme ödemeleri çerçevesinde Trakya'daki Meriç ve Kuzey Marmara havzalarında yetiştirilen yağlık ayçiçeği için üreticilere ödenecek tutar kilogram başına artırıldı. Peki  yağlık ayçiçeği için kilogram başına ne kadar destek verilecek? 

kirada resmi artış Haberi

kirada resmi artış

Resmi kira artış oranı 2014!

Taşınmaz mal kiralamalarında, sözleşmesinin yenilendiği her sene mal sahibi, kiracısına yıllık olarak belli bir oranda zam yapma hakkına sahip oluyor. Kiracıya yapılacak artış hesaplamasına Borçlar Kanunu'nda yer veriliyor.


Borçlar Kanunu madde 344 gereğince; "Kira bedeli, bir önceki kira yılının üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla hâkim tarafından, kiralananın durumu göz önüne alınarak hakkaniyete göre belirlenir. Taraflarca bu konuda bir anlaşma yapılıp yapılmadığına bakılmaksızın, beş yıldan uzun süreli veya beş yıldan sonra yenilenen kira sözleşmelerinde ve bundan sonraki her beş yılın sonunda, yeni kira yılında uygulanacak kira bedeli, hâkim tarafından üretici fiyat endeksindeki artış oranı, kiralananın durumu ve emsal kira bedelleri göz önünde tutularak hakkaniyete uygun biçimde belirlenir. Her beş yıldan sonraki kira yılında bu biçimde...