03 / 05 / 2024

kiralama standardı

kiralama standardı

Kiralama işlemleri standardı hususu ile ilgili yasal hükümler Türkiye Muhasebe Standardı Kiralama İşlemlerinin Muhasebeleştirilmesi kapsamında yer alıyor. Kiralama işlemleri standardı, uygulanacak muhasebe politikalarının ve raporlama esaslarını açıklıyor

Kiralama işlemlerine ilişkin Türkiye muhasebe standardı tebliğinde değişiklik tebliği!

Kiralama işlemlerine ilişkin Türkiye muhasebe standardı hakkında tebliğte değişiklik yapılmasına dair tebliğ 12 Kasım 2014 tarihinde 29173 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte tebliğte yapılan değişiklikler..

Standard Poor's Hindistan'ın kredi notunu teyit etti!

S&P'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), Hindistan'ın kredi notu görünümünü "negatif"ten "durağan"a çevirdi, notunu "BBB-" olarak teyit etti.

Er Oto Kiralama Turizm Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Er Oto Kiralama Turizm Ticaret Limited Şirketi, Yasemin Erdoğan tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 22 Eylül 2014 tarihinde Başakşehir, Mall Of İstanbul AVM'de kuruldu.

Standard Poor's, Güney Kore'nin not görünümünü pozitife çevirdi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's, Güney Kore'nin not görünümünü " durağan "dan "pozitif"e çevirirken, ülkenin kredi notunu " A+ " olarak teyit etti.

Samsun'da belediyeden açık otopark kiralama ihalesi 30 Eylül'de!

İlkadım Belediye Başkanlığı; Samsun İlkadım Belediyesi'ne ait Samsun İli, İlkadım İlçesi, Tepecik Mahallesi üzerinde bulunan açık otoparkın kiralama işini 30 Eylül 2014 tarihinde ihaleye çıkarıyor.

Yatırım amaçlı gayrimenkullere ilişkin Türkiye Muhasebe Standardında değişiklik yapıldı!

Yatırım amaçlı gayrimenkullere ilişkin Türkiye Muhasebe Standardı (TMS 40) hakkında tebliğ (sıra no:27)'de değişiklik yapılmasına dair tebliğ 18 Eylül 2014 tarihinde 29123 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı...

Pazar yeri kiralama şartları!

Pazar yerlerinde adına satış yeri tahsis edilmiş olan pazarcı ve üreticileri, tahsis sahibi olarak nitelendiriliyor. Peki, satış yeri tahsis edilecek pazarcılarda aranan özellikler nelerdir? İşte pazar yeri kiralama şartları...

İÜ Rektörlüğü kafe kiralama işini 17 Eylül'de ihaleye çıkarıyor!

İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü Balabanağa Mahallesi Kimyager Derviş Paşa Sokağı'ndaki kafenin kiralama işi İÜ Rektörlüğü tarafından 17 Eylül 2014 tarihinde saat Saat 09.30'da ihaleye çıkıyor.

Adalet Dekorasyon İnşaat Araç Kiralama İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Adalet Dekorasyon İnşaat Araç Kiralama İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Hussein Mahmoodabbas tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 4 Eylül'de Mall Of İstanbul'da kuruldu.

TF Varlık Kiralama iletişim bilgilerini yayınladı!

TF Varlık Kiralama A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre TF Varlık Kiralama A.Ş. adres ve iletişim bilgilerini yayınladı.

Ataköy Towers'ın Kiralama ve Yönetimi FU AVM'den!

FU AVM KİRALAMA VE YÖNETİM A.Ş. olarak, Türkiye’ nin birçok bölgesinde hayata geçirmiş olduğumuz AVM Planlama, AVM Geliştirme, AVM Kiralama ve AVM Yönetimi olarak birçok başarılı sonuç aldık ve de birçok başarılı projeye imza attık.

Standard Poor's 500 Endeksi'nde tarihi rekor!

New York borsası, temmuz ayına ilişkin dayanıklı tüketim malı siparişleri ve tüketici güven endeksinin rekor düzeyde artmasının ardından günü yükselişle tamamlarken, Standard & Poor's 500 Endeksi, tarihinde ilk defa 2,000 puanın üstünde kapandı.

Yousef Anadani Turizm Gayrimenkul Alım Satım Kiralama Reklam Taşımacılık ve İthalat İhracat Şirketi kuruldu!

Yousef Anadani Turizm Gayrimenkul Alım Satım Kiralama Reklam Taşımacılık ve İthalat İhracat Şirketi, Hamed Al Yousef, Mohamad Ali Anadan tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile kuruldu.

kiralama standardı Haberi

kiralama standardı

TÜRKİYE MUHASEBE STANDARDI KİRALAMA İŞLEMLERİNİN MUHASEBELEŞTİRİLMESİ 


I- AMAÇ


Madde 1-


Bu standardın amacı; finansal ve faaliyet kiralamalarında, kiracı ve kiralayan açısından uygulanacak muhasebe politikalarının ve raporlama esaslarının açıklanmasıdır. 


II- TANIMLAR


Madde 2-


Bu standartta geçen terimlerin anlamları aşağıdaki gibidir:


Kiralama : Kiralayanın, bir varlığın kullanım hakkını belli bir süre için ve bir kira karşılığında kiracıya devretmeyi taahhüt ettiği sözleşmedir. Kiralama, finansal kiralama ve faaliyet kiralaması olmak üzere ikiye ayrılır.


Finansal Kiralama : Kiralama sözleşmesi ile, bir varlığın mülkiyetine sahip olmaktan kaynaklanan tüm riskler ile tüm yararların kiracıya bırakılmasıdır. Mülkiyet hakkı sözleşme sonunda devredilir veya devredilmez.


Faaliyet Kiralaması : Finansal kiralama dışındaki kiralama çeşitleridir.


d) Feshedilemez Kiralama : Aşağıda belirtilen durumlarla ilgili olmayan finansal kiralama sözleşmeleri fesedilemez kiralama sözleşmeleridir.


i) Bazı beklenmeyen koşulların ortaya çıkması,


ii) Kiralayanın izni ile,


iii) Kiracının, aynı kiralayan...