28 / 04 / 2024

Kiralananın kullanılmaması

Kiralananın kullanılmaması

Kiracının kendisinden kaynaklanan bir sebeple kullanılmasa veya sınırlı olarak kullanılsa bile kiracı, kira bedelini ödemekle yükümlü oluyor. Peki, kiralananın kullanılmaması nedeniyle fesih nasıl yapılır?

Kiralananın sözleşmenin bitiminden önce geri verilmesi!

Türk Borçlar Kanununa göre kiralananın sözleşmenin bitiminden önce geri verilmesi halinde; bazı durumlarda kiracı, kira bedelini ödemekle yükümlü oluyor. Bu nedenle kiracıların dikkatli olmaları gerekiyor...

Kira sözleşmesi özel durumlar!

Kira sözleşmesi ile ilgili özel durumlar Türk Borçlar Kanununda şu şekilde sıralanıyor: Kiralananda yenilik ve değişiklik yapılması; Alt kira ve kullanım hakkının devri; Kira ilişkisinin devri; Kiralananın kullanılmaması ve Takastan feragat yasağı...

Kiralananın kullanılmaması!

Bir gayrimenkul kiraladığınızı ancak söz konusu gayrimenkulü kullanmadığınızı farz edelim. Bu durumda kiralananın kullanılmaması halinde nasıl bir işlem uygulanıyor? İşte ilgili kanun hükümleri ile yanıtı...

İBB açıkladı! İstanbul'da kullanılan elektrikli skuterların sayısı ilçe ilçe açıklandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), tarafından 79 bin 456 elektrikli skuterın kullanıldığı ilçe bazındaki sayıları bildirildi. Buna göre, en fazla e-skuter Esenyurt'ta yer alıyor. İşte haberin ayrıntıları...

Kargodan paket beklerken dolandırılmayın! Kullanılan dolandırıcılık yöntemleri için hemen bakın!

Kaspersky uzmanları Türkiye, Orta Doğu ve Afrika'daki kurye hizmetlerinde kullanılan yeni bir dolandırıcılık dalgasını tespit etti. Siber suçlular kurye şirketlerini sıklıkla kullanan müşterileri hedef alıyor.

BDDK’dan DASK teminatlarının kullanımı konusunda kolaylık talebi! Öncelik işyerlerinin olsun!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), deprem bölgesindeki DASK teminatlarının kullanımı konusunda kolaylık sağlanmasını istedi. 

Artık tüm veriler görünecek! Google öyle bir hizmet başladı ki kullanıcıların çok işine yarayacak

Google'ın yeni  başlattığı uygulama kullanıcıların çok işine yarayacak. Başlayan bu özellik, geliştiricilerin uygulamalarını kullanıcı verilerini nasıl topladığını, paylaştığını ve güvenliğini nasıl sağladığını gösteriyor.

Whatsapp'a şok ceza! Kullanıcılarını zorladığı için şirkete 5.5 milyon euro ceza verildi!

Sosyal medya platformu Whatsapp'ın kullanıcılarına uyguladığı ‘onay’ dayatmasına ceza yağdı. Kullanıcıları kişisel verilerinin, "hizmet iyileştirmeleri ve güvenlik" sağlamak için kullanılmasına izin vermeye zorladığı gerekçesiyle şirkete 5.5 milyon euro para cezası verildi.

İran'ın 'Ramzrial' isimli sabit kripto parası yakında kullanıma sunulacak!

İran Merkez Bankası, "Ramzrial" şeklinde isimlendirilen ulusal kripto para biriminin yakın zamanda halkın kullanımına sunulacağına dikkat çekti. 

Sitelerde ortak alanların kullanımı nasıl olur?

Son senelerde otoparklı, sosyal tesisli, bahçeli, havuzlu sitelere rağbet arttı. Birçok evin bir araya geldiği bu binalarda otopark, bahçe kullanımında ve bunların bakım harcamalarının ödemelerinde anlaşmazlıklar olabiliyor. Peki ortak alanların kullanımı nasıl olur? İşte ayrıntılar...

Kripto paralar nasıl vergilendirilmeli?

"Ödemelerde Kripto Varlıkların Kullanılmamasına Dair Yönetmelik” ile kripto varlıklar ilk kez hukuki bir sürece girdi. Yatırımcıların büyük ilgi gösterdiği kripto paralara ilişkin ilk düzenleme yasaklayıcı oldu.

Kripto para değişikliği normal ticareti etkiliyor mu?

Bahçeşehir Üniversitesi MBA Lisansüstü Öğretim Görevlisi Dinçer Karaca, 30 Nisan'da yürürlüğe girecek olan “Ödemelerde Kripto Varlıkların Kullanılmamasına Dair Yönetmelik’ hakkında değerlendirmede bulundu. 

Edirne'nin bir köyünde bulunan sağlık ocağı binasının kullanımı mecliste!

Edirne'ye bağlı bir köyde bulunan sağlık ocağı binasının kullanımı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Çakırlar, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir depremi asansör denetimlerini yeniden gündeme getirdi!

Türkiye genelinde asansör sayısı 550 bini aşarken, en çok asansör 147 bin 271 adetle mega kent İstanbul'da bulunuyor. Uzmanlar, deprem sırasında asansörün kullanılmaması konusunda uyarıyor.

Kapalı Maraş bölgesinin bir kısmı halkın kullanımına açıldı!

Kuzey Kıbrıs sınırları içerisinde bulunan ve 46 yıldır kapalı olan Maraş bölgesinin bir bölümü bugün itibarıyla halkın kullanımına açıldı.

İlber Ortaylı'dan Ayasofya'nın açılmasına ilişkin uyarı!

Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, Ayasofya’nın ibadete açılması tartışmalarına ilişkin, Ayasofya'nın politika aracı olarak kullanılmaması gerektiğine dikkat çekti...

Kiralananın kullanılmaması Haberi

Kiralananın kullanılmaması

Kiralananın kullanılmaması nedeniyle fesih!

Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşmeye deniyor.


Bu sözleşmeyi imzalayan taraflar karşılıklı hak ve sorumluluklara sahip oluyor. Peki, kiralananın kullanılmaması nedeniyle fesih mümkün mü?


Kullanıma elverişli bulundurulduğu sürece kiralanan, kiracının kendisinden kaynaklanan bir sebeple kullanılmasa veya sınırlı olarak kullanılsa bile kiracı, kira bedelini ödemekle yükümlü oluyor. 


Bu durumda, kiraya verenin yapmaktan kurtulduğu giderler kira bedelinden indirilir.


Kiralananın sözleşmenin bitiminden önce geri verilmesi..

Kiracı, sözleşme süresine veya fesih dönemine uymaksızın kiralananı geri verdiği takdirde, kira sözleşmesinden doğan borçları, kiralananın benzer koşullarla kiraya verilebileceği makul bir süre için devam eder. 


Kiracının bu sürenin geçmesinden önce kiraya verenden kabul etmesi beklenebilecek, ödeme gücüne sahip ve kira ilişkisini...