22 / 07 / 2024

kiralık evler son durum

kiralık evler son durum

İstanbul genelinde kiralık ev sorunu gün geçtikçe büyürken üniversite öğrencileri kalacak ev bulamıyor. Emlakçılar piyasadaki son durumu anlattı. 

Öğrencilerin yeni sorunu kiralık evler!

Artan kira fiyatları en çok öğrencileri etkiledi. Geçtiğimiz yıllarda 2 binlerde olan kira fiyatı bu sene 4 bin TL'ye kadar yükseldi. 

Ev sahipleri ürkütüldü, evlerini kiraya vermekten kaçıyor! Kiralık piyasasında neler oluyor? 

Son zamanlarda kiralık konut sayısı azalırken, talep oldukça fazla kaldı ve kiralar da fırladı. Gazeteci Emin Pazardı, 'Ev sahiplerini ürküttüler' dedi. Peki kiralık konut piyasasında neler oluyor? Ev sahipleri bu durum ile ilgili neler söylüyor? 

Ev sahipliği oranı düşüyor, kiralık konutta alarm zilleri çalıyor! 

Açıklanan rakamlara göre son dönemlerde konut sahipliği oranı yüzde 61’den yüzde 55’lere kadar inerken, kiralık ihtiyacı ise yüzde 27’ye çıktı. Kiralık konuta olan ihtiyacın artması, kira bedellerinin artışlarında da en önemli etken olarak ‘alarm zilleri’ çaldırıyor...

Günlük kiralık evlerde 101 gün uyanıklığı!

Tatil beldelerindeki fırsatçılar günlük kiralık evler için getirilmiş olan ‘100 gün sınırı' ve ‘komşu onayı' kriterini sıra dışı bir yöntemle aşıyor.

Kıbrıs'ta kiralık evler büyük talep görüyor! İşte Kıbrıs'taki güncel kiralık ev fiyatları!

Kıbrıs'taki kiralık evler, hem yerel halk hem de yabancı öğrenciler ve çalışanlar tarafından büyük ilgi görüyor. Peki Kıbrıs'taki kiralık ev fiyatları ne kadar? İşte Kıbrıs 2024 kiralık ev fiyatları...

Yeni düzenlemeler satılık ve kiralık ev fiyatlarını yaz sonunda uçuracak! Yeni konut krizi kapıda!

Satılık ve kiralık ev fiyatları ile ilgili bir son dakika uyarısı yapıldı ve fiyatların uçacağı, yeni konut krizinin de kapıda olduğu belirtildi. İşte sektör temsilcilerinin o açıklamaları...

6 ay önce kiralık konut bulmak imkansızdı, şimdi 750 ev kiracı bekliyor!

Ege’nin gözde turizm merkezleri arasında yer alan Marmaris, son 6 ayda kiralık konut piyasasında beklenmedik bir değişim yaşadı. Gözde ilçede yüksek kiralar nedeniyle pek çok ev boş kaldı.

70 yıllık binalarda bile 2+1 evlerin kirası 15 bin TL: TOKİ evleri bitse de kiralık sorunu bitmez! 

İzmir’in turistik ilçelerinden Selçuk’ta kira bedelleri son iki senede resmen rekor kırdı. Sektör temsilcileri TOKİ evleri bitse de kiralık sorununun bitmeyeceğini, 2+1 evlerin kirasının 3 bin TL'lerden 15 bin TL'lere yükseldiğini belirtiyor. İşte ayrıntılar...

Ev sahipleri uyandı: Boş ev var ama kiralık ev yok!

Ev sahipleri kiracı kavgaları son sürat devam ederken, kiralık evlerdeki azalma da dikkat çekti. Hemen hemen her ilde çok fazla boş ev varken, kiralık konut az. Peki bunun sebebi ne?

Satılık ve kiralık konut fiyatlarında son durum ne? Düşüyor mu, yükseliyor mu?

Satılık ve kiralık konut fiyatları, milyonların gündeminde yer alıyor. Ev kiralamak isteyenler ve konut satın almak isteyenler fiyatların düşüp düşmediğini merak ediyor. Peki satılık ve kiralık konut fiyatlarında son durum ne? Düşüyor mu, yükseliyor mu?

Kiralık ev arayanlar dikkatli olun! 'Kiralık evler' hesabı üzerinden ev arayanları tuzağa düşürdü!

Vatandaşlar kiralık ev bulabilmek için çeşitli ilan sitelerinin kiralık evlerini araştırıyor. Bazı dolandırıcılar ise bunu fırsat bilerek kiracıları ağlarına düşürmeye çalışıyor. Sosyal medya hesabından 'Kiralık evler' adı altında açılan sahte ilanlar 6 kişiyi mağdur etti. İşte ayrıntılar...

Konut piyasasında son durum: 20 bin TL'lik kiralık evler 80 bin TL oldu!

Tavukçuoğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Melih Tavukçuoğlu, konut piyasasıyla ilgili son durumu değerlendirerek kira bedellerinin 20 bin liradan 80 bin liraya kadar yükseldiğine dikkat çekti. 

1945'te yazlık evlerin fahiş kira bedelleri çileden çıkarttı! İşte Büyükada ve Suadiye'deki kiralık yazlık evler

1945 yılında kiralık konut bedelleri ile ilgili yapılan denetimlerde fahiş fiyata yazlık ev kiralayanlar mahkemeye verilmiş.

Ekim'de hem satılık hem kiralık ev fiyat artışları hız kesti! Büyükşehirlerdeki artışta lider Antalya oldu!

Son 3 senedir soluksuz bir şekilde artan satılık ve kiralık konut fiyatları 2023 Ekim'de hızını kesti. REIDIN Emlak Endeks sonuçlarına göre Türkiye Satılık Konut Fiyat Endeksi Ekim'de, bir önceki aya göre yüzde 3,60, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 88,44 nominal yükseldi.

kiralık evler son durum Haberi

kiralık evler son durum

 Üniversitelerin yüz yüze eğitime başlamasıyla üniversitelerin şehirlere akını başladı. Milliyet'ten Ozan Ömer Kadüker'in haberine göre; uzaktan eğitim döneminde ev ve yurtları boşaltan öğrenciler, döndüklerinde aynı rakamlara ev bulamadı. İki üç katı artan ücretleri kabul etseler  bile  özellikle üniversitelere yakın semtlerde kiralık ev ya da yurt bulmak mümkün değil. 

Bütçenin 1000 TL olarak belirleyerek başta emlakçılar ile yurtların siteleri incelendi. Ulaşımın kolaylığı ve birçok üniversiteye yakın olması sebebiyle Şişli, Kağıthane Bölgesi’nde evler değerlendirildi. 

Fakat 1000 TL’ye merkezi hiçbir yerde ev bulunmadığı için bütçe 1500 TL’ye çıkartılarak emlakçılara durum soruldu. Çoğunda kiralık daire yoktu, vitrinleri bomboştu. Telefon numarası verilmesine rağmen 3 gün geçmesine rağmen emlakçıların hiçbiri dönüş yapmadı. Belirlenen ücretin üstüne çıkmak zorunda kalarak ve uzun uğraşlar sonucunda birkaç emlakçıda kiralık daire bulabildim....