16 / 05 / 2024

kiraya veren tarafından değişiklik yapılması

kiraya veren tarafından değişiklik yapılması

Kiralananda yenilik ve değişiklik yapılması ile ilgili hususlar, Türk Borçlar Kanunu kapsamında kiraya veren ve kiracısı tarafından yapılan yenilik ve değişiklikler olarak iki ayrı başlık altında düzenleniyor...

Ankara’da yaşayanlar dikkat! Ticari işletmeler belediye tarafından kiraya veriliyor! Sakın kaçırmayın!

Ankara’da yaşayanlar için önemli bir ihale ilanı yayımlandı. Ticari işletmeler belediye tarafından kiraya veriliyor! Fiyatları da belli olan ihalenin detaylarını sizler için derledik.

O ilde belediye tarafından 22 adet taşınmaz (iş yeri, arsa, büfe) 3 seneliğine kiraya verilecek!

Kozan Belediye Başkanlığı tarafından Adana ili, Kozan ilçesinde yer alan iş yeri, arsa, büfe vasıflı 22 adet taşınmaz kiraya verilecek.

Kira tespit davası ne zaman açılır? Ev sahibi kiraya ek zam yapabilir mi?

Kira tespit davası, kiracı ya da kiraya veren tarafından açılan kira bedelinin yeniden belirlenmesinin talep edildiği bir davadır. Bu dava uygulamada genellikle kira artış davası olarak bilinmektedir. Peki, Ev sahibi kiraya ek zam yapabilir mi? Kira tespit davası ne zaman açılır? İşte tüm detaylar..

Airbnb'den ev kiraya veren iki kişiye 45 bin 800 dolar ceza! 

Airbnb üzerinden dört daireyi kiraya veren iki Singapurlu, kanunlara aykırı kiralama yaptığı gerekçesiyle mahkeme tarafından 45 bin 800 dolar ceza verilmesine karar verildi. 

Kiralık gayrimenkulün kiracısı tarafından kiraya verilmesi halinde vergi ödenir mi?

Cem Barlas Aslan Hürses Gazetesi'ndeki bugünkü yazısında kiralık gayrimenkulün kiracısı tarafından kiraya verilmesi halinde vergi ödenip ödenmeyeceği hakkında bilgi verdi. İşte o yazı...

Kira gelirinden tadilat masrafları düşülür mü?

Kiraya veren tarafından kiraya verilen gayrimenkul için yapılan onarım giderleri ile bakım ve idame giderleri, kira gelir vergisinden düşürülebiliyor mu? Kira gelirinden tadilat masrafları düşülür mü?

Mirasçılardan biri tarafından ret!

Medeni Kanun gereğince yasal mirasçılar, mirası üç ay içinde reddedebiliyor. Peki mirasçılardan biri tarafından ret yapılırsa ne olur? En yakın mirasçıların tamamı tarafından ret yapılırsa ne olur? İşte kanun hükümleri..

Kars Kalesi, SERKA tarafından ışıklandırılacak!

Kars 'ta 986 yılında yapıldıktan sonra 4 kez yıkılan ve yeniden onarılan tarihi Kars Kalesi, Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) tarafından desteklenecek projeyle ışıl ışıl olacak.

Adıyaman’ın kimliği Adıyaman’lılar tarafından belirlenecek!

Adıyaman’ın kimliği Adıyaman’lılar tarafından belirlenecek. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bütün toplumsal kesimlerin eşit oranda önemsendiği katılımcı yönetim anlayışıyla yollara düştü.

İzmit Körfezi Bütünleşik Kıyı Alanları Planı bakanlık tarafından onaylandı!

İzmit Körfezi ( Kocaeli - Yalova ) Bütünleşik Kıyı Alanları Projesi imar planları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 2 Ekim 2014 tarihinde onaylandı. İşte askıya çıkarılan plan notları...

TCMB piyasalar tarafından test edilecek!

J.P. Morgan’ın gelişmekte olan ülkeler raporunda, " Global risk iştahına bağlı olarak TCMB birkaç kez daha piyasalar tarafından test edilecektir ” ifadelerine yer verildi

Ortak kullanım alanları kimler tarafından ve nasıl kullanılır?

Taşınmazlarda bağımsız bölümlerin harici olarak maliklerin kullanımına ayrılan alanlara ortak kullanım alanı deniyor. Peki, ortak kullanım alanları kimler tarafından ve nasıl kullanılır? İşte, Ortak kullanım alanlarının kullanımı..

Süperbüs projesi İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kabul edilmedi!

İzmirli Ünsal Altunbaş, "Süperbüs" adlı projesinin hayata geçirilmesi için İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne öneri sundu. Otobüslü toplu taşımayı iyileştirmeyi içeren projesinin Büyükşehir tarafından kabul edilmediğini belirtti

kiraya veren tarafından değişiklik yapılması Haberi

kiraya veren tarafından değişiklik yapılması

Kiralananda yenilik ve değişiklik yapılması!

Türk Borçlar Kanununda yer alan hükümlere göre kiralanan taşınmazda yapılan yenilik ve değişiklikler ile ilgili hususlar kiracısı ve kiraya vereni açısından olmak üzere iki ayrı açıdan ele alınıyor.


Söz konusu, hükümler kanunun 320. ve 321. maddelerinde şu şekilde ele alınıyor;


Kiralananda yenilik ve değişiklik yapılması..

1. Kiraya veren tarafından

MADDE 320- Kiraya veren, kiralananda, kira sözleşmesinin feshini gerektirmeyen ve kiracıdan katlanması beklenebilecek olan yenilik ve değişiklikler yapabilir.

Bu yenilik ve değişikliklerin yapılması sırasında kiraya veren, kiracının menfaatlerini gözetmekle yükümlüdür. Kiracının, kira bedelinin indirilmesine ve zararının giderilmesine ilişkin hakları saklıdır.


2. Kiracı tarafından

MADDE 321- Kiracı, kiraya verenin yazılı rızasıyla kiralananda yenilik ve değişiklikler yapabilir.


Yenilik ve değişikliklere rıza gösteren kiraya veren, yazılı olarak kararlaştırılmış olmadıkça, kiralananın eski durumuyla geri verilmesini isteyemez.


Kiracı, aksine yazılı...