22 / 12 / 2024

Yeni malik, önceki malik zamanında verilen tahliye taahhüdüne dayanarak tahliye davası açabilir mi?

Yeni malik, önceki malik zamanında verilen tahliye taahhüdüne dayanarak tahliye davası açabilir mi?

Tahliye taahhüdüne dayalı tahliye davası, esasen kiraya veren tarafından açılmakta. Peki yeni malik, önceki malik zamanında verilen tahliye taahhüdüne dayanarak tahliye davası açabilir mi? 



Ev sahiplerini yakından ilgilendiren tahliye davalarında kritik detay ortaya çıktı. Tahliye taahhüdüne dayalı tahliye davası, esasen kiraya veren tarafından açılırken, yeni malikin, önceki malik zamanında verilen tahliye taahhüdüne dayanarak tahliye davası açıp açamayacağı ise merak ediliyor.

Eyüpoğlu & Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu, sosyal medya hesabı X'ten tahliye taahüdüyle ilgili kritik ayrınıtıyı açıkladı. 

Eyüpoğlu & Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu, yeni malikin, önceki malik zamanında verilen tahliye taahhüdüne dayanarak tahliye davası açabileceğini açıkladı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar... 

Eyüpoğlu & Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu @eyupogluisikgor

Yeni Malik, Önceki Malik Zamanında Verilen Tahliye Taahhüdüne Dayanarak Tahliye Davası Açabilir

Tahliye taahhüdüne dayalı tahliye davası, esasen kiraya veren tarafından açılmalıdır. Ancak, yeni malik, önceki malikin halefi sıfatıyla, eski malik döneminde verilmiş olan tahliye taahhüdüne dayanarak tahliye davası açma hakkına sahiptir.

Yargıtay 3. Hukuk Dairesi

•Esas No: 2018/3080
•Karar No: 2018/6171

TAHLİYE TAAHHÜDÜ YAZILI OLMALI

TBK’da kira sözleşmesinin şekline ilişkin bir kısıtlama yer almamakla birlikte tahliye taahhüdüne ilişkin şekil şartı aranıyor.

Bu kapsamda ayrıca bir kriter belirlenmemiş olmakla taahhüdün adi yazılı şekilde yapılması yeterli görüldü.  Kiracı’nın imzasının kendisine ait olmadığını ileri sürmesi ihtimalini bertaraf etmek amacı ile işbu taahhüt metninin noter vasıtası ile düzenleme şeklinde yapılması da mümkündür.

Kiracı’nın tek kişi olmaması halinde ise işbu taahhüdün tüm kiracılar tarafından söz konusu şekil şartına uyularak verilmesi gerekiyor. Aksi halde taahhüt hüküm ifade etmeyecektir.

Kiracısını tahliye etmek isteyen ev sahipleri dikkat! Tahliye hakkını kaybedebilirsiniz!

Kira sözleşmelerinde kritik 10 yıl detayı! Yargıtay son noktayı koydu

Geri Dön