07 / 05 / 2024

kırıkkale deprem eğitimi

kırıkkale deprem eğitimi

Deprem simülatör TIR'mda uygulamalı eğitim verildi. Türkiye'nin önde gelen bilim adamları tarafından tasarlanan 3 boyutlu simülatör, TIR dorsesi içine monte edilen 8 metrekarelik tek odadan oluşuyor.

Karadeniz'e hızlı tren müjdesi: Kırıkkale-Çorum-Samsun Hızlı Treni ile Ankara-Samsun arası 2 saat 45 dakikaya düşecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, hızlı tren ağını Karadeniz'e ulaştıracaklarına dikkat çekti ve Kırıkkale-Çorum-Samsun Hızlı Tren Hattı'na ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

TOKİ Kırıkkale projesi için tarih açıklandı! Kırıkkale Bahşılı'ya 210 ucuz konut geliyor!

2023'e yılına kadar 1 milyon 200 bin yeni konut inşa etmeyi hedefleyen Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Kırıkkale Bahşılı projesi için ihale tarihini açıkladı. İşte proje detayları...

TOKİ Kırıkkale Çerikli 113 konut ihalesi bugün!

Kırıkkale ili Delice ilçesi, Çerikli mahallesi 2. etap 113 adet konut İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi işi (E- İhale) ihalesi bugün yapılıyor...

TOKİ Kırıkkale Delice 113 konut ihalesi yarın!

Kırıkkale ili Delice ilçesi, Çerikli mahallesi 2. etap 113 adet konut İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi işi (E- İhale) ihalesi yarın saat 14:00'te yapılacak.

TOKİ Kırıkkale Delice 113 konut ihalesi 28 Ocak'ta!

Kırıkkale ili Delice ilçesi, Çerikli mahallesi 2. etap 113 adet konut İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi işi (E- İhale) ihalesi 28 Ocak 2021 tarihinde saat 14:00'te yapılacak.

TOKİ Kırıkkale Keskin projesi bugün ihaleye çıkıyor!

Kırıkkale İli, Keskin İlçesi, Bozkurt Mahallesi, 124 Adet Konut İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (e-ihale) ihalesi bugün saat 14:00'te yapılacak.

TOKİ Kırıkkale Keskin 124 konut ihalesi yarın!

Kırıkkale İli, Keskin İlçesi, Bozkurt Mahallesi, 124 Adet Konut İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (e-ihale) ihalesi yarın saat 14:00'te yapılacak.

TOKİ Kırıkkale 124 konut ihalesi 13 Kasım'da!

Kırıkkale İli, Keskin İlçesi, Bozkurt Mahallesi, 124 Adet Konut İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (e-ihale) ihalesi 13 Kasım 2020 tarihinde saat 14:00'te yapılacak.

TOKİ Kırıkkale Millet Bahçesi ihalesi yarın!

Kırıkkale Millet Bahçesi ve Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatılar İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İHALE) ihalesi yarın saat 14:00'de yapılacak.

TOKİ Kırıkkale Millet Bahçesi yarın ihaleye çıkıyor!

Kırıkkale Millet Bahçesi ve Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatılar İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İHALE) ihalesi yarın saat 14:00'de yapılacak.

Kırıkkale Yahşihan'da metruk binalar yıkılıyor!

Kırıkkale Yahşihan Belediyesi tarafından ilçe sınırları içerisinde yer alan emniyet ve sağlık açısından risk oluşturan metruk binaların yıkımı sürüyor. 

Kırıkkale Keskin’de depreme dayanıksız okul yıkılacak!

Kırıkkale Keskin'de yıkım kararı alınan ilkokulda bulunan öğrenciler, eğitim öğretim döneminin ikinci yarısında en yakın okullarda eğitimini sürdürecek.

Kırıkkale'deki okulların depremde yıkılma riski mecliste!

Birinci derece deprem bölgesinde yer alan Kırıkkale'deki okulların depremde yıkılma riskine karşı alınacak önlemler meclis gündemine taşındı. MHP'li Öztürk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

kırıkkale deprem eğitimi Haberi

kırıkkale deprem eğitimi


Kırıkkale'de  'Depreme Hazır mıyız Türkiye?' adlı proje kapsamında öğrencilere deprem simülatör TIR'ında uygulamalı eğitim verildi. 

Türkiye'nin önde gelen bilim adamları tarafından tasarlanan 3 boyutlu simülatör, TIR dorsesi içine monte edilen 8 metrekarelik tek odadan oluşuyor. Kimse Yok mu Derneği Kırıkkale gönüllüsü Şaban Durukal, insanlarda deprem bilincini arttırmak için deprem simülatör TIR'ı tasarladıklarını söyledi. Durukal, Özel Kızılırmak İlk ve Orta Okulu'nda deprem tatbikatı yapıldığını belirterek, "Kırıkkale birinci derece deprem bölgesi olduğu için bu eğitimlerin önemli olduğunu düşünüyoruz. İnsanlara simülatör TIR'ı üe deprem anını yaşatıyoruz ve bilgilendiriyoruz" dedi. 

Simülatörde 7 şiddetinde depreme dayanıklılık testi uyguladıklarını açıklayan Asya Arama ve Kurtarma ekibi Ankara ekip sorumlusu Kemal Kertü, Kırıkkale deprem bölgesi olması dolayısıyla öncelik verdiklerini söyledi. Doğal afetlerin kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Kertil, "Tedbir alındıktan sonra...