04 / 05 / 2024

Kırkdilim Geçişi son durum

Kırkdilim Geçişi son durum

Türkiye'nin en tehlikeli geçişlerinden biri olan Çorum-Osmancık yolundaki Kırkdilim Geçişi, 50 yıllık bir bekleyişin ardından 2011 yılında tamamlanarak hizmete açıldı.

İzmir Körfez Geçişi Projesi'nde son durum!

İzmir'e kazandırılan eserlerin yenilerinin yolda olduğunun müjdesini de veren AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, " İzmir Körfez Geçişi Projesi'nde 2. aşama kesin projeleri onaylandı, 2017 yılının başında projelendirme ve ÇED süreci tamamlanmış olacak." dedi

İzmit Körfez Geçişi son yılların en verimli projesi!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı olan Yavuz Semerci, bugünkü yazısında İzmit Körfez Geçişi projesini değerlendirdi. Semerci, ''Son yıllarda devreye alınan projeler içindeki en akıllı, en verimli, en ekonomik projedir'' dedi.

Çorum-Osmancık Kırkdilim Geçişi hizmete açıldı!

Türkiye'nin en tehlikeli geçişlerinden biri olan Çorum-Osmancık yolundaki Kırkdilim Geçişi, 50 yıllık bir bekleyişin ardından 2011 yılında tamamlanarak hizmete açıldı.

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nün adı belli oldu!

İzmit Körfez Geçiş Köprüsünde son tabliye yerleştirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katılımlarıyla son tabliyenin yerleştirilmesi nedeniyle kaynak töreni yapılacak.

Körfez Geçiş Köprüsü’nün son tabliyesini Cumhurbaşkanı yerleştirecek!

Körfez Geçiş Köprüsü, Türkiye ekonomisine itici güç olacak. Köprünün kritik önem taşıdığı Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu’nun 27 milyar liralık bir ekonomik faaliyeti tetiklemesi bekleniyor.

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nde son 340 metre!

Dünyanın farklı ülkelerinden gelen ve çoğunluğunu Türk işçilerinin oluşturduğu 750’ye yakın işçi, Körfez Geçiş Köprüsü’nde iki yakanın birleşmesini sağlamak ve son 340 metreyi tamamlamak için 252 metrelik yükseklikte gece gündüz çalışıyor.

İzmit Körfez Geçişi Köprüsü'nde iki kule arasına ilk tabliye yerleştirildi!

İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü'nde çalışmalar hızla ilerliyor. En son iki kule arasına ilk tabliye de yerleştirildi.

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nde son tabliye yerleştirildi!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın 2016 yılının Nisan ayında ulaşıma açılacağını açıkladığı İzmit Körfez Geçiş köprüsünde kara üzerindeki son tabliye dev yüzer vinç tarafından yerine yerleştirildi.

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü Nisan'da ulaşıma açılacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul-İzmir yolunu 3,5 saatte indirecek olan İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nün Nisan ayında hizmete alınacağını açıkladı.

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nde tabliyeler için son hazırlıklar!

Tamamlandığında halen 8-10 saat süren İstanbul-İzmir yolunu 3,5 saatte indirecek olan İzmit Körfez Geçiş Köprüsünde tabliyelerin yerlerine takılması için son hazırlıklar yapılıyor.

İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü'nde çalışmalar sürüyor!

Dünyanın en büyük orta açıklığa sahip dördüncü asma köprüsü olma özelliğini taşıyan İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü'nde çalışmalar devam ediyor.

Körfez Geçiş Köprüsü yılda 650 milyon dolar tasarruf sağlayacak!

İstanbul ile İzmir arasındaki ulaşım süresini 9 saatten 3,5 saate indirecek Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nin en büyük ayağını oluşturan İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü'nde çalışmalar devam ediyor.

Körfez Geçiş Köprüsü Mart 2016'ya hazır!

İstanbul- İzmir arasının 3.5 saate inmesini sağlayacak Körfez Geçiş Köprüsü'nde, açılışın Mart 2016'da yapılacağı bildirildi. Otogar Kavşağı'nda son bulacak olan Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nde çalışmalar hummalı bir şekilde sürüyor.

Kırkdilim Geçişi son durum Haberi

Kırkdilim Geçişi son durum

Yıllardır kalıcı bir çözüm bulunamadığı için tepkilere neden olan Kırkdilim güzergahında modern ve konforlu bir yola kavuşmanın sevinci uzun sürmedi. Bölgede yaşanan heyelan tehlikesi nedeniyle yol yeniden gündeme oturdu.


Çorum-İstanbul bağlantısının yanı sıra Sinop'tan başlayıp Boyabat, Kargı, Osmancık, Çorum, Yozgat, Kayseri, Niğde üzerinden Akdeniz'e ulaşan Kuzey-Güney aksının önemli bir parçasını oluşturan Kırkdilim geçişi, 6 Mayıs’ta tamamen kapatılarak kapsamlı bir bakıma alındı. Araçların geçişi ağır vasıtalar dahil Harmancık-Çamlıca servis yoluna yönlendirildi.


AK Parti Çorum Milletvekili TBMM İdare Amiri Salim Uslu, yaptığı açıklamada ‘Kırkdilim’de yaşanan sorunların çözümü için Karayolları yetkilileri ile yaptıkları görüşmeler sonucu Kamu İhale Kanunun 21.Maddesi (b) fıkrasına istinaden (Doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen veya idare tarafından önceden öngörülemeyen olayların ortaya çıkması üzerine...