04 / 05 / 2024

Kırklareli Kent Evi son durum

Kırklareli Kent Evi son durum

Kırklareli Yayla mahallesinde 20 Nisan 2015 tarihinde restorasyon çalışmalarına başlanan ve bitiş tarihi 4 Ağustos 2016 olarak belirlenen Kent Evi'nin restorasyonu hala bitmedi.

Kırklareli’nde sağlık kompleksi inşa ediliyor!

Kırklareli Valiliği, kent genelinde sağlık kompleksi inşası için çalışmalara başladı.

Kırklareli Kaynarca Yaşlı Bakım Evi inşaatı hızlandı!

Kırklareli Kaynarca Yaşlı Bakım Evi projesinde yapım çalışmaları tamamlanıyor. 3 katlı olarak inşa edilen bakım evi 50 kişiye aynı anda hizmet verebilecek.

Ceylanpınar'a 3 yeni kültür evi inşa edilecek!

Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla kent yatırımları hakkında açıklamalar yaptı. Başkan Atilla ilçe merkezine 3 yeni kültür evi inşa edeceklerini açıkladı.

Beykoz Belediyesi'nden Hilvan’a Kadın Kültür Evi!

Beykoz Belediyesi tarafından kardeş kent protokolü kapsamında Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde yapımı tamamlanan Çok Amaçlı Kadın Kültür Evi'nin açılışı gerçekleştirildi.

Malatya Yeşilyurt'a kent park, kültür evi ve seyir kulesi yapılıyor!

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Gedik Mahallesinde devam eden Gedik Kent Park, Kültür Evi ve Seyir Kulesi çalışmalarını yerinde inceledi.

Kırklareli'de Atatürk Evi inşa ediliyor!

Atatürk'ün Selanik'te doğduğu evin aynısı Kırklareli'nde inşa ediliyor. CHP'li Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, ''Kısa bir sürede tamamlayıp müzemizi hizmete açacağız'' dedi.

Kırklareli Kent Evi'nin restorasyonu ne zaman bitecek?

Kırklareli Yayla mahallesinde 20 Nisan 2015 tarihinde restorasyon çalışmalarına başlanan ve bitiş tarihi 4 Ağustos 2016 olarak belirlenen Kent Evi'nin restorasyonu hala bitmedi.

Kırklareli’ne Atatürk Evi inşa edilecek!

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, kentin çehresini değiştirecek projelerini anlatmayı sürdürüyor. Kesimoğlu’nun Kırklareli’ne kazandıracağı projeleden birisi de Atatürk’ün Selanik’te doğduğu evin aynısını yaptırmak.

Kırklareli Şehit Er Şevket Topal Belde Evi açıldı!

Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesine bağlı Ahmetbey beldesinde belediye tarafından yaptırılan Şehit Er Şevket Topal Belde Evi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Kırklareli Yayla Kent Kültür Evi Projesi ne durumda?

Trakya Kalkınma Ajansı Küçük Ölçekli Alt Yapı Mali Destek Programı kapsamında hazırlanan Kent Kültür Evi Projesi’nin inşaatında çalışmalar devam ediyor.

Kırklareli TOKİ yolu ıhlamur kokacak!

Kırklareli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü kent genelinde ağaçlandırma çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Çalışmalar kapsamında, TOKİ yolu orta refüjünde ıhlamur ağaçları toprakla buluşturuluyor.

Atatürk'ün evinin aynısı Kırklareli'ne yapılacak!

Kırklareli Belediyesi, Mustafa Kemal Atatürk'ün Selanik'te doğduğu evin aynısını Kırklareli'ne yapmak için ilk adımı attı. Atatürk Evi ve Müzesi için hazırlanan komisyon raporu meclise sunuldu.

Atatürk'ün evi Kırklareli'ne inşa edilecek!

Kırklareli Belediyesi, Mustafa Kemal Atatürk’ün Selanik’te doğduğu evin aynısını Kırklareli’ne yapmak için ilk adımı attı. Mehmet Kesimoğlu, Atatürk Evi ve Müzesi’ni Belediyenin kasasından para çıkmadan yapacaklarını söyledi.

Kırklareli Kent Evi son durum Haberi

Kırklareli Kent Evi son durum

Kırklareli'nde Yayla mahallesinde sahipsiz, yıkılmak üzere olan tanhı binanın restore edilerek Kent Evi olarak kullanılmasına ve canlı bir müzeye dönüştürülmesine karar verilmişti. 


Kırklareli Belediyesi, Trakya Kalkınma Ajansı ve Kalkınma Bakanlığının hazırladığı proje sonucunda 20 Nisan 2015 tarihinde restorasyon çalışması başlatılmış ve bu çalışmanın 4 Ağustos 2016'da son bulacağı duyurulmuştu. Ancak bugün gelinen bu noktada restorasyon çalışmasının çok büyük bir kısmı bitirilmemiş olup bitirilmesi için yapılan çalışmalarda bulunmuyor. 


Restorasyon çalışması uzun süredir kaderine terk edilmiş biçimde bekliyor. Çalışmanın durmasına tepki gösteren bölge sakinleri "Projeyi ilk duyduğumuz zaman ilgimizi çekmişti ve çok olumlu karşılamıştık. 

Kültürümüzün böyle bir projeyle yaşatılması hem mahallemiz için hem de bütün Kırklareli için çok güzel bir çalışma olur. Ancak uzun bir süredir geceleri duran bekçi dışında taş kımıldamıyor. Biz buradan...