04 / 05 / 2024

Kırklarelideki turistik yerler

Kırklarelideki turistik yerler

Kırklareli'nin Pınarhisar ilçesine bağlı Kaynarca beldesindeki 2200 yıllık mağaranın turizme kazandırılması amacıyla çalışma başlatıldı. Belediye başkanı Serdar Türker yaptığı açıklamada, mağaranın çevresinde düzenlemeler yaptıklarını söyledi.

Zonguldak'ta 55 bölgede şap hastalığı nedeni ile karantina uygulaması başladı

Karadeniz Ereğli'de görülen şap hastalığı sebebi ile Zonguldak'ta 2 belde, 7 mahalle ve 46 köyde geçici hayvan giriş ve çıkışı yasaklandı. Yasaklan yerler ve hastalığın yayılmasını önleme çalışmaları haberin detayında. İşte ayrıntılar...

Turistik amaçlı kiralanan evlere turizmcilerden büyük tepki: Ciddi sıkıntılar çıkıyor...

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, Turistik amaçlı olarak kiralanan evlerin turizm sektörü açısından ciddi sıkıntılar çıkarttığını belirtti.

Atlas Turistik Servis Ve Yatırım Anonim Şirketi Şaşkınbakkal Şubesi açıldı!

Atlas Turistik Servis Ve Yatırım Anonim Şirketi Şaşkınbakkal Şubesi bugün Kadıköy'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile İbrahim Temel tarafından açıldı.

Isparta Belceğiz Köyü'nde bazı yerler sit alanı ilan edildi!

Isparta ili, Şarkikaraağaç ilçesi, Belceğiz Köyü sınırları içerisinde yer alan alan bazı yerler sit alanı olarak tescil edildi.

Mersin Erdemli'de 34.1 milyon TL'ye icradan satılık turistik tesis!

Erdemli İcra Dairesi, Mersin ili, Erdemli ilçesi, Tömük Mahallesi, 75 ada, 56 parselde yer alan turistik tesis ve arsasını 34.1 milyon TL'ye satıyor.

Tatilcilerin yönü değişti! Ege'deki o evlere talep arttı!

Normalleşme sürecinin başlamasıyla yazlık evlere talep arttı. Gayrimenkul danışmanı Zafer Nerez, Çeşme, Marmaris ve Kuşadası gibi turistik yerler başta olmak üzere sahil bölgesinde bulunan yazlıkların satış ve kiralanmasında yüzde 12 artış yaşandı.

Akbaşoğlu İstanbul Group Denizcilik Yatçılık Turistik Hizmetler Limited Şirketi kuruldu!

Akbaşoğlu İstanbul Group Denizcilik Yatçılık Turistik Hizmetler Limited Şirketi  bugün Beşiktaş'ta 10 bin TL sermaye bedeli ile Adil Akbaşoğlu  tarafından kuruldu. 

Ets Ersoy Turistik Servisleri Anonim Şirketi Kadıköy Şubesi açıldı!

Ets Ersoy Turistik Servisleri Anonim Şirketi Kadıköy Şubesi bugün Kadıköy'de 200 milyon TL sermaye bedeli ile açıldı.

Antalya'da 3 önemli turistik alan ihaleye çıkıyor!

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, şehirdeki üç önemli turistik alanı 29 Mart'ta ihaleye çıkarıyor...

Aspat Tatil Köyü Ve Turistik Tesisleri Anonim Şirketi kuruldu!

Aspat Tatil Köyü Ve Turistik Tesisleri Anonim Şirketi bugün Ümraniye’de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Mehmet Okay tarafından kuruldu.

 Afyonkarahisar'da satılık turistik tesis alanı 3.6 milyon TL'ye!

Afyonkarahisar Merkez Demirçevre Köyü'nde yer alan turistik tesis alanı Afyonkarahisar Defterdarlığı Milli Emlak Dairesi Başkanlığı tarafından satılıyor. Tesis alanının toplam tahmini satış bedeli  3 milyon 686 bin TL olarak belirtiliyor.

Fethiye'de 10 yıllığına kiralık turistik tesis!

Fethiye Belediye Başkanlığı, Karagözler Mahallesi'nde bulunan turistik tesisi kiraya veriyor. İhalesi 23 Şubat 2016 tarihinde yapılacak gayrimenkulün 10 yıllık kira bedeli 4 milyon 44 bin TL olarak belirlendi.

Bursa Gököz Göleti'ne spor ve turistik tesis yapılacak!

Bursa'nın dağ ilçelerinden Keles'teki Gököz Göleti'nin çevresine Bursaspor ve diğer kulüplerin kamp yapabilmesi için spor ve turistik tesis inşa edilecek.

Kırklarelideki turistik yerler Haberi

Kırklarelideki turistik yerler


Kırklareli'nin Pınarhisar ilçesine bağlı Kaynarca beldesindeki 2200 yıllık mağaranın turizme kazandırılması amacıyla çalışma başlatıldı.


Belediye başkanı Serdar Türker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mağaranın çevresinde düzenlemeler ve ışıklandırma çalışmaları yaptıklarını söyledi.


Mağaranın turizme kazandırılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı ile görüştüklerini belirten Türker, şöyle konuştu:


"Mağarayı, Bulgaristan ve Yunanistan'dan gelen turistler ziyaret etmeye başladı. Hristiyanlığın ilk dönemlerinde kilise olarak kullanılmış ve içerisinde bebeklerin vaftiz edildiği havuzların bulunduğu mağarayı turizme kazandırmak istiyoruz. Mağaramız 2200 yıllık geçmişe sahip. Hafta sonları çok sayıda yerli ve yabancı turist bölgeye geliyor."


Türker, mağara sayesinde beldeye gelen çok sayıda yerli ve yabancı turistin katkısıyla daha çok turist ağırlamayı beklediklerini vurguladı.


Mağaranın görülmeye değer olduğunu dile getiren Türker, "Mağaranın tanımını katkı sağlamak amacıyla belediyemizin internet sitesinde görseller ve mağara hakkında bilgilere yer...