28 / 04 / 2024

Turistik amaçlı kiralanan evlere turizmcilerden büyük tepki: Ciddi sıkıntılar çıkıyor...

Turistik amaçlı kiralanan evlere turizmcilerden büyük tepki: Ciddi sıkıntılar çıkıyor...

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, Turistik amaçlı olarak kiralanan evlerin turizm sektörü açısından ciddi sıkıntılar çıkarttığını belirtti.



Türkiye'ye gelen turist sayısı artmasına rağmen otellerdeki doluluk oranınlarının azaldığını ve bunun nedeninin de turistik amaçlı kiralana evler olduğunu dile getiren Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, söz konusu kiralamaların kontrol ve kayıt altına alınması gerektiğini ifade etti. 

Bu çerçevede turistik amaçlı kiralanan evler belgelenmesini ve seyahat acentaları vasıtasıyla turistle buluşması gerektiğini belirten  Bağlıkaya ''böylelikle vergilendirmesi, kontrolü ve güvenlik ile ilgili boşluklar ortadan kalkar.” diye konuştu.

Turistik amaçlı kiralanan evlere turizmcilerden büyük tepki: Ciddi sıkıntılar çıkıyor...

KKTC DÜZENLEMEDEN MUAF OLMALI!

Yabancı ülkelerdeki taksit sınırlamasını ele alan Bağlıkaya, “Kredi kartıyla yurt dışı turizm harcamalarındaki taksitlendirmenin kaldırılması uygulaması seyahat acentalarımızı zorluyor. En azından KKTC’nin bu düzenlemeden muaf tutulması hem Türkiye'deki hem de KKTC'deki turizmciler açısından büyük önem taşıyor” dedi. 

Bağlıkaya, son dönemde BDDK tarafından alınan yurt dışı turlar için kredi kartı taksit sınırlandırılması kararında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne düzenlenen paket turların muaf tutulması konusunda beklentisini açıkladı.

DÖVİZ ÇIKIŞI OLMUYOR!

KKTC’nin Türk lirası kullanan bir ülke olduğuna vurgu yapan Bağlıkaya, ''KKTC Türk turizmi için çok önemli bir destinasyon. Siyasi, sosyal ve ekonomik olarak bir ve beraber olduğumuz bir ülke. KKTC’ye giden bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Türk lirası harcıyor. Dolayısıyla biz döviz çıkışı söz konusu değil.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından getirilen düzenleme ile kredi kartıyla yurt dışı turizm harcamalarındaki taksitlendirmenin kaldırılması ekonomik önlemler kapsamında anlaşılabilir ancak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin bu düzenlemeden muaf tutulması hem Türkiye'deki hem de KKTC'deki turizmciler açısından büyük önem taşıyor.” ifadelerini kullandı.

Günübirlik kiralık dairelere yeni düzenleme! İlk sinyal geldi

Yapancıya konut satışı teşviki kiralık ve satılık konut piyasasını darmaduman etti!


 


Geri Dön