27 / 12 / 2024

kırsal imar izni

kırsal imar izni

Olay Bursa Gazetesi köşe yazarlarından İhsan Aydın bugün köşesinde "Kırsaldaki ruhsatlı yapı sorunu nasıl çözülecek?" başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının detayları..

Dere yatağına imar izni verilmeli mi?

Son bir haftada özellikle Kastamonu'da meydana gelen sel felaketlerinin ardından yıkılan evler tartışma konusu oldu. Bölgede inceleme yapan uzmanlar bu alanlara imar izni verilmemesi gerektiğini söylüyor. 

Marmaris Kumlubük’ün imar izni kaldırıldı mı?

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Marmaris Kumlubük’ün statüsünün değiştirildiğini, koruma alanı kapsamından alındığını, yüzde 5 olan imar izninin de kaldırıldığını belirtti. 

Arsalar için imar izni nasıl alınır?

Posta köşe yazarı Tamer Heper'e, sorusunda parselasyon yapılmamış olması sebebiyle imar izni çıkartamadığını belirten okuyucu, bu durumla ilgili mahkemeye başvurduğunda sonuç alıp alamayacağını sordu.

Kırsal mahalle düzenlemesinde son durum ne?

“Kırsal mahalle” adı ağırlıklı olarak tarımsal faaliyetle uğraşılan eski köyleri ve beldeleri niteliyor. Kırsal mahalle kanununda yapılan değişiklik ile kırsal mahalle olacak yerleşim alanlarında yaşayanlara muafiyetler ve indirimler yapıldı. Peki uygulamada son durum ne?

Kırsal mahalle statüsü kazanabilmek için yapılan başvurular mecliste!

Yasa değişikliği doğrultusunda kırsal mahalle statüsü kazanabilmek için yapılan başvurular meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Kabukcuoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kırsal mahalle düzenlemesinin avantajları neler?

Büyükşehir Belediyesi statüsüne sahip 30 ildeki 16 bin 220 köy ve 1053 belde mahalle oldu. Peki nedir kırsal mahalle? İşte detaylar...

Büyükşehirlerdeki köyler kırsal mahalle oluyor!

Büyükşehirlerdeki köyler, kırsal mahalle oluyor. Köy statüsü yeniden değiştiriliyor. Peki yeni düzenleme neler getiriyor?

İzmir’de ‘zayıf zemin’ raporlu araziye çok katlı imar izni iddiası!

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, İzmir’in depremin acılarını ve yaralarını sarmadan yeni zayıf zemin imar skandallarına tanık olduğunu belirtti. Beko, Çınarlı’da eski Karayolları arazisine verilen imardan sonra Buca İnönü Mahallesi’nde de zayıf zemin raporlu araziye çok katlı imar izni verilmesine

Faruk Aksu: Kentsel dönüşüm kırsal alanlarda da zorunlu hale geldi!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanvekili, MHP İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu kentsel dönüşümün sadece büyükşehirlerde değil sel, heyelan, taşkın gibi nedenlerden ötürü kırsal alanda da zorunluluk ve öncelik haline geldiğini söyledi.

Kırsal kalkınmaya 2021 bütçesinden 6 milyar lira ayrıldı!

Kırsal Kalkınma Programı için gelecek yıl 6 milyar 39 milyon lira, 2022'de 6 milyar 434 milyon lira ve 2023'te 6 milyar 829 milyon lira ödenek ayrıldı.

5648 Sayılı Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Hizmetleri Hakkında Kanunu'nda değişiklik!

5648 Sayılı Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Hizmetleri Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile tarım kentleri, merkez köyler ve benzeri cazibe merkezlerinin oluşturulması amaçlanıyor.

Kırsal mahallelerdeki iş yerlerine emlak vergisi düzenlemesi!

Kırsal mahalle veya kırsal yerleşik alan olarak belirlenen yerlerde, iş yeri olarak kullanılan bina, arsa ve araziler ile mesken amaçlı kullanılan binalar ve zirai üretimde kullanılan bina, arsa ve araziler emlak vergisinden muaf sayılacak...

Deniz Köken: Köylerdeki imar problemiyle ilgili çalışıyoruz!

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, "Köylerdeki imar problemiyle ilgili genel olarak çalışıyoruz" dedi.

kırsal imar izni Haberi

kırsal imar izni

6360 sayılı Bütünşehir Yasası çıktı çıkmasına ama sonrasında eksikleri giderici adımlar hızlı atılmıyor.

Bu yüzden yasanın aksayan yönleri kırsalda büyük sıkıntılara neden oluyor.


6360 sayılı Bütünşehir Yasası sonrası köyden mahalleye dönüşen yerleşimlerde ruhsat almadan inşaat yapmak mümkün değil.


Eskiden İl Özel İdaresi’nin sorumluluğu altındaki yerleşimlerde ücretsiz tip projeler verilerek sorun yaşanmıyordu.


Büyükşehir sınırlarına katılan 10 ilçenin büyük bölümünde bu sıkıntı şimdi aşılamıyor.

Arada ise belediye başkanları kalıyor.


Vatandaş ile karşı karşıya gelen belediye başkanları, imar planı olmayan mahallelerde vatandaşlardan gelen yeni yapı ve onarım taleplerine olumlu yanıt veremiyorlar.


Sorunu halletmek için geçtiğimiz aylarda, yörenin Bursa’daki en büyük sivil toplum örgütlerinden olan Dağ-Der’in Yerel Yönetimler Komisyonu detaylı bir çalışma yaptı.


Büyükşehir Belediyesi, BUSKİ Genel Müdürlüğü, ilçe belediyeleri ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan yöre doğumlu bürokratların hazırladığı...