09 / 05 / 2024

kırşehir kalehöyük

kırşehir kalehöyük

Japon Anadolu Arkeoloji Enstitüsü Başkanı Dr. Sachihiro Omura: ''Kaman Kalehöyük'te 500 bin parça tarihi malzeme çıktı. Malzemelerin yüzde 98'i hayvan kemikleri ve seramik parçaları'' dedi.

Aksaray, Yozgat Nevşehir ve Kırşehir mevduatta dolarcı çıktı!

Ülke genelinde mevduat hacmi içinde döviz payında ciddi düşüş yaşanan yılın ilk dokuz ayında, Aksaray, Nevşehir, Kırşehir ve Yozgat gibi Orta Anadolu illeri payları gerilemekle birlikte ilk sıralarda yer aldı.

Tt Partners Danışmanlık Gayrimenkul Yatırım Ve Yönetim Hizmetleri Anonim Şirketi kuruldu!

Tt Partners Danışmanlık Gayrimenkul Yatırım Ve Yönetim Hizmetleri Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Taner Barış Türk ve Yusuf Tunç ortaklığında kuruldu.

TOKİ Kırşehir Mucur'a 253 konut inşa edecek!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Kırşehir'in Mucur ilçesine 253 adet konut inşa edecek. Mucur Belediye Başkanı Atılgan Yılmaz söz konusu konutlarla ilgili bilgi verdi. 

Kırşehir'de 76 yıllık meslek lisesi yenileniyor!

Kırşehir'de 76 yıldır teknik eleman ve sanatkar yetiştiren meslek lisesi, Milli Eğitim Bakanlığının "Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi" ile yenileniyor.

Kırşehir'deki Melikgazi Türbesi ve Lale Camisi restore edilecek!

Kırşehir'de 13. yüzyılda yaptırılan Melikgazi Türbesi ve Lale Camisi yapılacak restorasyon çalışması ve çevre düzenlemesiyle turizme kazandırılacak.

Kırşehir İl Özel İdaresi’nden 24 hobi ev için yıkım kararı!

Kırşehir’de İl Özel İdare bölgesinde bulunan 24 hobi ev için İl Özel İdaresi yıkım kararı aldı ve ev sahiplerine kendilerinin yıkımlarını söyledi. Ev sahipleri arazide daha önce herhangi bir tarım veya dikim yapamadıklarını dile getirerek İl Özel İdare’nin bu kararına isyan ettiler.

Kırşehir'de 27.1 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

Kırşehir İcra Dairesi Müdürlüğü, Kırşehir ili, Merkez ilçesi, Çayağzı Köyü, 113 ada 5, 6, 7, 8 parseller, 112 ada 4, 5 parsellerde yer alan fabrika binası ve arsasını toplam 27 milyon 122 bin 968 TL'ye icradan satıyor...

Kırşehir'deki tarım arazilerinde toplulaştırma planı TBMM'de!

Kırşehir ili Kaman ilçesi Hamit köyünde bulunan tarım arazilerinde toplulaştırma yapılıp yapılmayacağı meclis gündemine taşındı. CHP'li İlhan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Eskişehir Hicri Sezen Bulvarı’nda kamulaştırılan binalar yıkılıyor!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Hicri Sezen Bulvarı’nda kamulaştırma çalışmaları tamamlanan binaları yıkıyor.

Kırşehir'de 27.1 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

Kırşehir İcra Dairesi, Merkez ilçesi Çayağzı köyünde bulunan fabrika ve ekipmanlarını icradan satıyor. Gayrimenkulün bedeli 27 milyon 122 bin 968 TL olarak belirlendi. 

Kırşehir'de 7.2 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

Kırşehir İli, Merkez İlçesi, Çayağzı Köyü'nde yer alan gayrimenkul 7 milyon 253 bin 850 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. Satışa konu olan gayrimenkul için birinci satış günü 26 Nisan 2019 olarak belirlendi. 

Kırşehir'de 12.5 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

Kırşehir İli, Merkez İlçesi, Çayağzı Köyü'nde yer alan fabrika vasıflı gayrimenkul 12 milyon 533 bin 593 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

Kırşehir, kentsel dönüşümle daha iyi yerlerde olacak!

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, hazırladıkları projelerle ve kentsel dönüşümle Kırşehir'in gelecek yıllarda daha iyi yerlerde olacağını söyledi. 

kırşehir kalehöyük Haberi

kırşehir kalehöyük


Kırşehir'in Kaman ilçesindeki çalışmalarını sürdüren Japon Anadolu Arkeoloji Enstitüsü Başkanı Dr. Sachihiro Omura, Kalehöyük'te 500 bin parça tarihi malzeme çıktığını, malzemelerin yüzde 98'ini hayvan kemikleri ve seramik parçalarının oluşturduğunu söyledi. 

     Omura, Kaman Kalehöyük Arkeoloji Müzesi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, 1987 yılından buyana Kaman'daki tarihi kazılarda görev aldığını belirtti. 

     Kaman'daki Kalehöyük ve merkezdeki Yassıhöyük kazı bölgelerindeki kazılarda yaklaşık 4 bin yıl öncesine kadar inebildiklerini ifade eden Omura, önlerinde daha 6 bin yıllık bir tarihi dönem olduğunu vurgulayarak, ''Burada en az 50 yıl daha çalışmak lazım. Kaman'daki bir höyükte 500 bin parça tarihi malzeme çıktı. Malzemelerin yüzde 98'i hayvan kemikleri ve seramik parçaları. Demir Çağ, Osmanlı ve Hitit dönemlerine ait çok sayıda parça var'' dedi. 

     Çıkan bu malzemelerin birleştirilmesi...