18 / 05 / 2024

Kiş Adası turizm

Kiş Adası turizm

İran’ın güneyinde Basra Körfezi’nde bulunan ve Şah Muhammed Rıza Pehlevi döneminde kumarhane ve tatil merkezi olarak öne çıkan Kiş Adası, ülkeye yönelik ekonomik ambargoların kalkmasının ardından tekrar turizm merkezi olmaya hazırlanıyor.

Kültür ve Turizm Bakanı  Ersoy: Turizmde kişi başı gecelik gelirle rekor kıracağız!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Bu yıl 83-84 dolar kişi başı gecelik gelirle bir rekor kıracağız” ifadelerini kullandı. Ersoy, söz konusu rakamın yüzde 35 arttığını belirtti.

Kuşadası Otel İşletmeleri Turizm İnşaat Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Kuşadası Otel İşletmeleri Turizm İnşaat Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Kuşadası Otel İşletmeleri Turizm İnşaat Ticaret Anonim Şirketi'nin merkezi Ataşehir'de yapıldı.

Kuşadası'nda Mars Kolonisi konseptli turizm tesisi kurulacak!

Kovid-19 salgını ile beraber turizmde alternatif alan arayışına giren ve çeşitliliği artırmak isteyen şehirlerden Kuşadası’nda “Mars Kolonisi” temasıyla turizm tesisi yapılacak. Belediye Başkanı Ömer Günel, projenin dikkatleri Kuşadası’na çekeceğini ve şehre büyük değer katacağını vurguladı. 

Trabzon Yatırım Adası 14 bin kişiye istihdam sağlayacak!

TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, tamamlandığında yaklaşık 14 bin kişinin istihdam edileceği ve 11 milyar dolarlık katma değer sağlaması beklenen Trabzon Yatırım Adası Endüstri Bölgesi’nde geleceğin sektörleri olarak tanımlanan sektörlerin bulunacağını kaydetti.

Kiracı Mels Turizm'den Galatasaray Adası açıklaması!

Galatasaray Adası, İBB tarafından dün sabah saatlerinde ikinci kez yıkıldı. Adada kiracı konumunda olan Mels Turizm Otelcilik Restoran Eğlence Hizmetleri Limited şirketinden ise konu ile ilgili açıklama geldi.

Sevakin Adası ortaklığı bir turizm yatırımı!

Sudan Turizm Bakanı Muhammed Ebu Zeyd Mustafa, Türkiye ve Sudan arasındaki Sevakin Adası konusundaki ortaklığın, "turizm yatırımlarını geliştirme" programından ibaret olduğunu açıkladı. 

Gaziosmanpaşa'da dönüşüme turizm desteği!

Dolmabahçe-Beşiktaş arası, ve Kartal'ın güneyinden sonra Gaziosmanpaşa'ya da turizm imarı desteği geldi... İlçede riskli alan dışındaki arsaların birleştirilerek yeni yapı adası oluşturulması ve oraya otel veya özel hastane kurulması halinde birinci ve ikinci bodrum katlar emsale katılmayacak.

Aydın Kuşadası'nda jeotermale ÇED onayı!

Aydın Kuşadası'nda 375 hektarlık alanda Bozyazı Körfez Turizm ve İnşaat A.Ş., jeotermal enerjinin dağıtımı için gerekli olan ÇED izinleri ve işletme ruhsatları için onay verildi.

Kuşadası'nda imar tepkisi!

Kuşadası imar planlarında daha önce turizm, takiben konut imarlı iken bölgede toprak hareketi yaşanması nedeniyle imar hakları dondurulmuş, bölgede imar planlarına tepki sürüyor.

Ünlüler ABD'nin Manhattan Adası'ndan ev alıyor!

ABD'deki Manhattan Adası, en ünlü kişilere ev sahipliği yapıyor. Ünlüler gayrimenkul yatırımı için adayı tercih ediyor. İşte onlardan bazıları...

Kuşadası İkiçeşmelik'e yeni park!

Kuşadası Belediyesi, İkiçeşmelik Mahallesi'ne yeni bir park alanı kazandırmak için çalışmalarına son sürat devam ediyor.

Trabzon Yatırım Adası'nın temeli 2017'de atılacak!

Trabzon'un Arsin ilçesinde temeli 2017'de atılacak olan "Doğu Karadeniz Endüstri ve Yatırım Adası" sayesinde yaklaşık 10 bin kişinin istihdamı sağlanacak.

Kanada Cape Breton Adası’ndaki markette çalışana arazi vaadi!

Kanada’nın Cape Breton Adası’nda bir market, çalıştıracak eleman bulamayınca, ada dışından işi kabul edecek 3 kişiye bedava arazi vaat etti. İşe ilk alınan Kerry Walkins iki çocuğu ve eşiyle adaya yerleşti.

Kiş Adası turizm Haberi

Kiş Adası turizm


İran’ın güneyinde Basra Körfezi’nde bulunan ve Şah Muhammed Rıza Pehlevi döneminde kumarhane ve tatil merkezi olarak öne çıkan Kiş Adası, ülkeye yönelik ekonomik ambargoların kalkmasının ardından tekrar turizm merkezi olmaya hazırlanıyor. ‘Yeni Dubai’ olarak adlandırılan adadaki birçok kumarhane, lüks otel ve plaj bölgesi 1979’da Ayetullah Humeyni öncülüğünde yapılan İslam Devrimi’nin ardından kapatılmıştı. İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin başa gelmesiyle ise ılımlı politikalar üretilip ada tekrardan ‘belli kriterlerle’ turizme açılmıştı. Her yıl 1 milyonun üzerinde turistin akınına uğrayan  ada, Ortadoğu’da Şarm El-Şeyh ve Dubai’den sonra en çok turist çeken 3. merkez olarak biliniyor.

50 yıl öncesinde İranlıların da ilgisini çekmeyen, hatta bir dönem yarı açık cezaevi olarak kullanılan ada, Şah zamanında ‘serbest ticaret bölgesi’ projesinin hayata geçirilmesiyle hızla gelişmeye başlamış ve ‘turizm...