02 / 05 / 2024

kış turizmi ne durumda

kış turizmi ne durumda

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak " Konaklı ile Palandöken arasında teleferik bağlantısını sağlarsak ben hiçbir yerin burayla yarışacağını düşünmüyorum. İkisinin arası yaklaşık 20 kilometre " dedi.

Uludağ'da oteller doldu taştı!

Kayak ve kış turizminin gözde merkezlerinden Uludağ, geçen sene kış ortasında bile kar yokluğu yüzünden rezervasyon iptalleriyle sıkıntılı bir sezon geçirirken bu yıl "oteller bölgesi"nde 3 metreyi bulan kar kalınlığıyla adeta tatilci akınına uğradı.

Kayak merkezlerinde son durum nedir?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, kayak merkezlerinde en fazla kar kalınlığı 285 santimetre ile Bursa'daki Uludağ'da, en düşük ise 20 santimetre ile Ankara'daki Elmadağ'da ölçüldü.

Doğu Karadeniz'de kış turizm koridoru oluşturulacak!

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı ( DOKA ), bölgede farklı alternatiflerin oluşturulması ve kış turizminin canlandırılması çalışmaları kapsamında Ordu'dan Artvin'e kadar " Kış Turizm Koridoru " oluşturacak.

Turizmde umutlar kayakta!

Turizm sektörü yetkilileri, erken rezervasyon indirimlerinin Türkiye’ nin en popüler kış merkezleri olan Uludağ, Palandöken, Kartalkaya, Erciyes ve de Kartepe’nin en seçkin otellerinde uygulanacağını söyledi.

Turizmciler kış sezonunun iyi geçeceğini ümit ediyor!

Geçen yıl kuraklık nedeniyle kış mevsiminin beklenen seviyede olmaması nedeniyle zor günler geçiren turizmciler, bu yıl karın erken yağması nedeniyle bu sezonun geçen yıla göre daha iyi geçeceğini ümit ediyor

Turizmciler kış sezonundan umutlu!

Geçen yıl ocak-şubat aylarında dahi kar yağışının beklenen seviyede olmaması nedeniyle zor günler geçiren turizmciler, bu yıl karın erken yağması nedeniyle bu sezonun geçen yıla göre daha iyi geçeceğini ümit ediyor.

Kartalkaya'da kış turizmi ne durumda?

Kartalkaya'da dün gece başlayan kar yağışı etkisini aralıklarla sürdürüyor.. Türkiye'nin kış turizm merkezlerinden biri olan Kartalkaya'da etkili olan yağış nedeniyle kar kalınlığı 70 santimetreye ulaştı...

Kuraklık, kış turizmini olumsuz etkiledi!

Bolu Valisi İbrahim Özçimen' in AA muhabirine yaptığı açıklamaya göre Kuraklık, kış turizmini olumsuz etkiledi. Bolu'daki kayak merkezlerinde yeterli kar olmaması nedeniyle rezervasyon iptalleri başladı...

Pinga Uluslararası Sağlık Turizmi Ve Seyahat Acentası Limited Şirketi kuruldu!

Pinga Uluslararası Sağlık Turizmi Ve Seyahat Acentası Limited Şirketi Ümraniye'de Mümüne Aydın tarafından kuruldu.

Tgh Sağlık Turizmi Yatırım Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tgh Sağlık Turizmi Yatırım Ticaret Limited Şirketi bugün Çekmeköy'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Tahir Gökhan Haytoğlu tarafından kuruldu.

Yabancılara konut satışında sağlık turizmi önemli bir kanal!

JLL Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Avi Alkaş, sağlık turizmi için gelen yabancılara konut satışının büyük bir avantaj olduğunu belirtti...

250 bin TL konut kredisinin aylık taksitleri ne kadar?

Bankalarda 250.000 TL tutarda konut kredisi en uygun aylık taksitleri ne kadar oldu? En düşük taksit hangi bankada?

İdlib Esenler Köyü'ne 300 briket ev yapılacak!

Esenler, çadır kamplarda yaşam mücadelesi veren İdlibliler'e yardım elini uzatıyor. "100 hanelik köy" hedefiyle başlayan yardımlarla 52 briket ev bitirildi. Esenlerli hayırseverlerin yardımlarıyla yeni hedef, İdlib Esenler Köyü'ne 300 briket ev yapmak olarak belirlendi...

Manisa Büyükşehir kaçak hafriyat dökümüne savaş açtı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Manisa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, kaçak hafriyat dökümüne de savaş açtı. 

İzmit Ambarlı Köyü'ne muhtarlık ofisi!

İlçedeki çalışmalarına hız kesmeden devam eden İzmit Belediyesi, Ambarlı Köyü'ne muhtarlık ofisi inşa etti.

Köyüne izinsiz konut yapana ceza yağacak!

Kıyılardan mera ve yaylalara kadar ülkenin neredeyse tamamının imar sisteminde değişiklik öngören yeni Tapu Kanunu yasa teklifi taslağı, köyüne izinsiz konut yapan ve konutunu izinsiz onaranlara da ceza getiriyor.

SKY Group Seyahat Danışmanlık Sağlık Turizmi Gayrimenkul Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

SKY Group Seyahat Danışmanlık Sağlık Turizmi Gayrimenkul Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi Ataköy'de 400 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Aydemir tarafından kuruldu.

Medical Promise Sağlık Turizmi Hizmetleri Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Medical Promise Sağlık Turizmi Hizmetleri Danışmanlık Limited Şirketi Gaziosmanpaşa'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Kemal Sulocevizci ve Mustafa Mücahit Gümüş ortaklığında kuruldu.

Doktorb Sağlık Turizmi Anonim Şirketi kuruldu!

Doktorb Sağlık Turizmi Anonim Şirketi bugün Şişli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Bülent Cihantimur tarafından kuruldu.

Medi Chiron Sağlık Turizmi Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Medi Chiron Sağlık Turizmi Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi bugün Şişli'de 30 bin TL sermaye bedeli ile Handan Piriştine ve Pınar Türk ortaklığıyla kuruldu.

Esteriva Sağlık Turizmi ve Danışmanlık Hizmetleri Anonim Şirketi kuruldu!

Esteriva Sağlık Turizmi ve Danışmanlık Hizmetleri Anonim Şirketi bugün Bakırköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Vitor Mıguel Paulino Fıgueredo tarafından kuruldu.

kış turizmi ne durumda Haberi

kış turizmi ne durumda

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Konaklı ile Palandöken kayak merkezleri arasında bağlantıyı sağlamak için teleferik projesinin olduğunu ve 20 kilometrelik alanın kayılarak gidip, gelinebileceğini belirterek, "Palandöken kış turizminde kesinlikle bir marka" dedi.


Altıparmak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Palandöken ve Konaklı'nın özellikle son yıllarda kayakseverlerin inanılmaz derecede ilgisini çektiğini ve pistlerde kar kalınlığının bir metrenin üzerinde olduğunu söyledi.


Pistlerde kaymanın büyük zevk olduğunu ifade eden Altıparmak, New York Times'in Palandöken'i dünyada 24'üncü kayak merkezi olarak değerlendirdiğini ve bundan dolayı da tesislere ilginin fazla olduğunu vurguladı.


Altıparmak, "Ekonomik oteller de var. 6 bin 500, 7 bin yatak var, Erzurum'da. Çocukları kayarken, aileler kentten alışveriş yapabilir, ağaçlar arasında yürüyüş yapabilir. Erzurum hızla kayak merkezleri arasında sivrilmektedir. Eğlencenin yanında asıl olarak kayak sporlarını yapabileceği, istediği konforda yapabileceği...