24 / 07 / 2024

Kısacıkzade Konağı restorasyon

Kısacıkzade Konağı restorasyon

Kısacıkzade Konağı'nın restorasyonunda son aşamaya gelindi. Toplantı, sergi ve sanat galerisi olarak hizmet verecek konağın, kentin kültür ve sanatının yansıtılacağı prestijli anıt binaya dönüştürülmesi hedefleniyor...

Ev ve arsa sahipleri dikkat! Uzman isim uyardı!

AK Parti, bu hafta içinde Türkiye'nin Meclisine sunmayı planladığı yeni bir kanun teklifi ile kentsel dönüşüm sürecinde kat maliklerinin anlaşma oranlarını değiştirmeyi amaçlıyor. Bu konuyla ilgili olarak görüşleri alınan hukukçu Şeref Kısacık, kanun teklifi hakkında önemli açıklamalarda bulundu ve

Yolların aranan aracı Hyundai Kona nisan ayına özel cazip fiyatlarıyla satışa sunuldu!

Hyundai, büyük ses getiren Kona modeliyle tüm dikkatleri üstünde topluyor. Hyundai Kona'nın özelliklerini ve güncel fiyat listesini merak edenler için derledik. İşte detaylar...

Kapalıçarşı, İstanbul depremine hazırlanıyor! Zemin sıvılaşmasına müdahale edildi: Restorasyon bu yıl bitecek! 

Kapalıçarşı'da yaklaşık üç senedir süren restorasyon çalışmalarında sona geliniyor. Kapalıçarşı, deprem riskine karşı da güçlendiriliyor. 

Zor Art Yapı Mimarlık Ve İnşaat Restorasyon Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Zor Art Yapı Mimarlık Ve İnşaat Restorasyon Ticaret Limited Şirketi bugün Eyüpsultan'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Murat Zor tarafından kuruldu.

Esfa Müşavirlik Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Esfa Müşavirlik Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Şişli'de Eşref Can ve Fatih Kısacık ortaklığında kuruldu.

Kız Kulesi'nin restorasyonunda son durum ne? Kültür ve Turizm Bakanlığı teknik raporu paylaştı! İşte o rapor!

İstanbul’un simge yapılarından olan Kız Kulesi’nin restorasyon çalışmaları Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından geçtiğimiz senenin Eylül ayında başlatılmıştı. Son zamanlarda tarihi kuleye kamuflaj uygulaması merakları artırdı. İşte Kız Kulesi'ndeki son durum...

Ülkü Derner Mimarlık İnşaat Ve Restorasyon Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ülkü Derner Mimarlık İnşaat Ve Restorasyon Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Beykoz'da Ülkü Türker tarafından kuruldu.

Nilyap Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nilyap Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Gaziosmanpaşa'da 700 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Hüseyin Kısacık ve Süleyman Kısacık ortaklığında kuruldu.

Mustafa Şeref Kısacık: Kat Mülkiyeti Kanunu yeniden yazılmalı!

İstanbul Barosu Kat Mülkiyeti Hukuku Komisyonu Başkanı avukat Mustafa Şeref Kısacık Profesyonel Tesis Yöneticileri Derneği tarafından gerçekleştirilen çalıştayda önemli açıklamalar yaptı. Kısacık, "Kat Mülkiyeti Kanunu yeniden yazılmalı" dedi.

Dharma Gayrimenkul Kiralama Danışmanlık Turizm İnşaat Restorasyon Sanayi Ve Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Dharma Gayrimenkul Kiralama Danışmanlık Turizm İnşaat Restorasyon Sanayi Ve Tic.Ltd.Şti. bugün Beyoğlu'nda 30 bin TL sermaye bedeli ile Fazilet Axelrod tarafından kuruldu.

Kira gibi yüksek aidat ödeyenler için çarpıcı uyarı!

İstanbul Barosu Kat Mülkiyeti Hukuku Komisyonu Başkanı ve 37 yıllık avukat Mustafa Şeref Kısacık, kira gibi yüksek site aidatı ödeyenler için uyardı. Site aidatı öderken nelere dikkat etmeli? İşte tüm merak edilenler...

Cihangir'deki Sadık Paşa Konağı satışa çıkarıldı! 

Beyoğlu Cihangir'de bir dönem Japon konsolosluğuna ev sahipliği yapan Sadık Paşa Konağı satışa çıkarıldı. Konak için 40 milyon TL isteniyor.

Çanakkale Bigalı Kalesi'nin restorasyonu tamamlanıyor!

Çanakkale Savaşları esnasında muhabere merkezi ve silah tamirhanesi olarak kullanılan 201 yıllık Bigalı Kalesi’nin restorasyon çalışmalarında son aşamaya gelindi. 

Kısacıkzade Konağı restorasyon Haberi

Kısacıkzade Konağı restorasyon

Fransızların Adana'yı işgalinde Osmanlı Devleti'nden alacaklarını tahsil etmek için Düyun-u Umumiye İdaresi olarak kullandığı Kısacıkzade Konağı'nın restorasyonunda son aşamaya gelindi. Toplantı, sergi ve sanat galerisi olarak hizmet verecek konağın, kentin kültür ve sanatının yansıtılacağı prestijli anıt binaya dönüştürülmesi hedefleniyor.

Fransızların Adana'yı işgalinde Osmanlı Devleti'nden alacaklarını tahsil etmek için Düyun-u Umumiye İdaresi olarak kullandığı Kısacıkzade Konağı'nın kültür merkezine dönüştürülmesi yönünde devam eden restorasyon çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi. Adana Ticaret Odası'nın (ATO), mülkiyeti üzerinde bulunan bir işadamından 2005'de satın alındıktan sonra geçen yıl restorasyonuna başladığı konağın, ekim ayı sonuna kadar tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor.

ATO Başkanı Atilla Menevşe, kentin tarihi ve kültürel mirasına kazandırılmak üzere odalarınca satın alınan Türkocağı Mahallesi'ndeki anıt yapının restorasyon çalışmalarında son aşamaya gelindiğini söyledi. Binanın tarihi önemine dikkat çeken...