07 / 05 / 2024

kışın mantolama

kışın mantolama

Mantolama, bir ortamdan dışarıya enerji akışını ve ortama dışarıdan gelen enerji akışını en aza indirgemek için yapılıyor. Peki, mantolama uygulaması ne zaman yapılır? Kışın mantolama yapılır mı?

Kınık Yayakent Köprüsü ulaşıma açıldı!

Kınık'ta Aralık ayında etkili olan aşırı yağış sonucu Yayakent Mahallesi Kırgeçit Deresi üzerinde bulunan ayakları zarar görüp ulaşıma kapanan köprü, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun talimatıyla yeniden yapılarak menfez geçişi ulaşıma açıldı.

Sakarya'da taşkın riskli alanlara kentsel dönüşüm geliyor!

Sakarya Havzası için hazırlanan Taşkın Yönetim Planı Hazırlanması Projesi Toplantısı’na katılan SAÜ’den Doç. Dr. Emrah Doğan, “Olası taşkın durumunda en çok risk Sakarya’da. İki yılda bitecek bu projeyle taşkın yönetim planları oluşturulacak” dedi

Antalya Boğaçayı'nda taşkın için 1.6 milyar dolar harcanacak!

İMO eski başkanı Cem Oğuz, Boğaçayı Projesi’nde sadece taşkın için 1.6 milyar dolar harcanacağını belirterek, “Bu para Antalyalının cebinden çıkacak ve sadece taşkını önlemek için harcanacak” dedi

İzmir Kınık'taki Yaylakent Köprüsü bakıma alındı!

Kınık'ta yağışta hasar gören ve yıkılma tehlikesi bulunan köprünün yeniden yapımına Bakan Eroğlu'nun talimatıyla başlandı. Şiddetli yağış sebebiyle ayakları hasar gören ve yıkılma riski bulunan Yaylakent Köprüsü'nün yeniden inşasına başlandı

Çağatay Kılıç: Türkiye'ye 750'yi aşkın saha inşa edildi!

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Bu yaz 750'yi aşkın mahalle tipi diye tabir ettiğimiz futbol, basketbol ve voleybol sahasını yan yana Türkiyemizin bir çok ilinde, farklı mahallelerde inşa ettik." dedi.

Ödemiş, Kınık ve Bergama'ya doğalgaz müjdesi!

İzmirgaz Genel Müdürü H. Burçin Yandımata, İzmir'in doğalgaz bekleyen ilçeleri Ödemiş, Kınık ve Bergama'ya müjde verdi. Yandımata, bu ilçede bu yıl doğalgaz çalışmalarına başlayacaklarını söyledi.

ACE Mimarlık'ın Patika 30+ sergisi açıldı!

SMD üyesi A.Can Ersan ve Orçun Ersan'ın mimarlık ofisleri ACE Mimarlık'ın 30. Yıl Sergisi "Patika 30+" 22 Ocak 2015 tarihinde TSMD Mimarlık Merkezi'nde açıldı.

Hopa'da Taşkın Koruma İnşaatı ihalesi yapıldı!

Hopa ilçesi Taşkın Zararlarından Korunacak Taşkın zararlarını önlemek için Hopa ilçesine bağlı Çamlı Köyü ve Çamlı Deresi'nin taşkın koruma inşaatı işi 15 Aralık 2015 tarihinde ihale edildi.

Üsküdar Hüseyin Avni Paşa Köşkü'nün yerine bina mı yapılacak?

Ünlü işadamı Mehmet Cengiz, İstanbul Boğazı manzaralı Hüseyin Avni Paşa Korusu ve Köşkü’nü aldı. Satış işleminden sonra köşk yandı. Cengiz şimdi yanan tarihi köşkün yerine yeni bina yapmak için hazırlığa başladı…

Trabzon Karadere Taşkın Koruma Projesi Tamamlandı!

Trabzon’un Araklı ilçesinde DSİ tarafından 11 köyü taşkınlardan koruması için yapılan ‘Karadere Taşkın Koruma’ inşaatı tamamlanarak hizmete girdi.

Kınık’a RES kuruluyor!

İzmir Kınık'ta, özel bir şirket tarafından kurulacak rüzgar enerji santrali (RES) için çalışmalara başlandı. RES için yollar genişletilirken, türbinlerin kurulacağı alanda yer alan ağaçlar kesildi.

Van depreminden sonra 20 bin aşkın konut yapıldı!

Van depreminden sonra bir yıl içinde mucizevi şekilde 20 bini aşkın konutu orada yapan, yapma kudretine sahip olan bir iktidar olduklarını vurgulayan Davutoğlu, "Her ev onarılacak, her okul eğitime açılacak, her sokak emniyetli hale gelecek." dedi.

Doğalgaz kışın kaç derecede yakılmalı?

Kış aylarında giderek soğuyan havalarda evdeki ısıyı sağlamak ve korumak için doğalgaz ve kombi kullanan ev sakinleri, kombiyi kaç derecede yakmalı? Doğalgaz kışın kaç derecede yakılmalı? İşte yanıtı..

kışın mantolama Haberi

kışın mantolama

Kışın mantolama yapılır mı?

Mantolama, bir ortamdan dışarıya enerji akışını ve ortama dışarıdan gelen enerji akışını en aza indirgemek için yapılıyor.


Binaya mantolama yapıldıktan sonra, içerideki sıcaklık dışarıya çıkmazken dışarıdaki sıcaklık da içeriye girmiyor. Böylece binaların sıcak ve soğuk havalara karşı dayanıklılığı artıyor.


Mantolama işlemi, yalıtım malzemeleri ile giydirerek yapılıyor. Mantolama m2 fiyatı 30 ile 50 TL arasında değişkenlik gösteriyor. Bu fiyatlar kullanılan malzemeye, kullanılacak yapıya, yapının yer aldığı bölgeye göre değişiyor. Bakıldığı zaman maliyetli olarak görülen bu uygulama aslında kendini 3 senede kazandırdığı enerji tasarrufu ile amorti ediyor.


2000 yılında 24043 sayılı resmi gazetede yayınlanan Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği ile mantolama uygulaması binalar için kaçınılmaz bir uygulama olarak karşımıza çıkıyor. Peki, mantolama ne zaman yapılır? Kışın mantolama yapılır mı?


Kışın mantolama yapmak..

Kış aylarında...