04 / 05 / 2024

Kısırkaya Hayvan Barınağının 2 etabı

Kısırkaya Hayvan Barınağının 2 etabı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nin Haziran ayı oturumlarında Kısırkaya Hayvan Barınağı’nın 2. etapta bulunan prefabrik binaların Eyüp ilçesi Işıklar mahallesinde bulunan alana taşınmasına karar verildi.

Açlık sınırı asgari ücreti solladı: Açlık sınırı 17 bin 725 TL, yoksulluk sınırı 57 bin 736 TL oldu! 

TÜRK-İŞ tarafından açıklanan Nisan 2024 rakamlarına göre, 17 bin 2 TL'lik asgari ücret, bu yıl ilk defa açlık sınırının gerisinde kaldı. İşte o rakamlar...

Günlük ev kiralamada 100 gün sınırı deliniyor: Evler, 1 aylık kiraya veriliyor 4 aylık sözleşme yapılıyor!

Güvenlik zafiyeti ve vergi kaybına neden olduğu için günlük ev kiralamada 100 gün sınırı da deliniyor. 1 aylık kiraya veriliyor 4 aylık sözleşme yapılıyor ya da 4 aylık tutuluyor ve ücret başkalarıyla bölüşülüyor. İşte ayrıntılar... 

Açlık sınırı ile asgari ücret farkı 356 TL oldu! Son dakika: Açlık sınırı 16 bin 646 TL, yoksulluk sınırı 57 bin 578 TL!

BİSAM rakamlarına göre, Mart'ta açlık sınırı 16 bin 646 TL, yoksulluk sınırı 57 bin 578 TL olarak belirlendi. Açlık sınırı ile asgari ücret farkı 356 TL olarak açıklandı. İşte o rakamlar...

İsrail'e yönelik ihracatında getirilen kısıtlamalar konut sektörünü nasıl etkileyecek?

İsrailli iş adamları, Türkiye'nin İsrail'e yönelik ihracatında getirilen kısıtlamaların, emlak ve kira fiyatlarında artışa neden olabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Türkiye'nin İsrail'e ihracat kısıtlaması kararı konut fiyatlarını ve kira bedellerini yükseltebilir! 

Türkiye'nin ihracatı kısıtlama kararının ardından, İsrail'in emlak piyasasının etkilenmesi ve konut fiyatlarını ile kira bedellerini yükseltmesi bekleniyor. 

Dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 20 bin TL'yi geçti!

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu tarafından yapılan araştırmanın sonuçlarına göre, 2024 yılının Mart ayında dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 20 bin 98 TL'ye, yoksulluk sınırı ise 57 bin 280 TL'ye çıktı.

Yoksulluk sınırı 56 bin TL'ye dayandı! Açlık sınırı da 16 bin 100 TL oldu!

Birleşik Metal-İş Sınıf Araştırmaları Merkezi'nin (BİSAM) hesaplamasına göre, Şubat'ta dört kişilik bir aile için açlık sınırı 16 bin 100 Türk Lirası'na, yoksulluk sınırı 55 bin 691 Türk Lirası'na çıktı. 

Açlık sınırı 13 bin lirayı, yoksulluk sınırı 43 bin lirayı aştı! Yoksulluk sınırı asgari ücretin 3 katına yaklaştı!

Dört kişili bir ailenin aylık mutfak harcamasını kapsayan açlık sınırı bir ay içinde 1. 136 lira yükseldi ve 13 bin 334 lira oldu. Yoksulluk sınırı ise bir ayda tam 3 bin 700 lira arttı ve 43 bin 433 lira oldu. İşte ayrıntılar...

İkinci el araç alımlarına kısıtlama getirildi! Bunu yapanların cezası 300 bin TL...

Otomotiv piyasasında kriz gittikçe büyüyor. Devlet ikinci el araç fiyatlarını düşürmek için yen, uygulamaları tek tek hayata geçiriliyor. Ticaret Bakanlığı yıllık 3 adet olan araç satın alma hakkını değiştirdi. İşte yeni uygulama, bunu yapana büyük ceza geliyor...

Açlık sınırı 10 bin 373 liraya, yoksulluk sınırı 33 bin 788 liraya yükseldi!

Türk-İş'in hesaplamasına göre, açlık sınırı 10 bin 373 liraya, yoksulluk sınırı 33 bin 788 liraya yükseldi.

Nisan'da açlık sınırı 9 bin 814 TL, yoksulluk sınırı 33 bin 948 TL oldu! 

BİSAM Nisan 2023 dönemi için açlık ve yoksulluk sınırı rakamlarına göre, Türkiye'de sağlıklı ve dengeli beslenmenin maliyeti günlük 327 TL, açlık sınırı ise 9 bin 814 TL olarak belirlendi. Yoksulluk sınırı da 33 bin 948 TL şeklinde açıklandı. 

Demir fiyatları ters köşe yaptı! Demir fiyatlarına çılgın zam geldi! Yer yerinden oynadı! 9 Mayıs 2023 demir fiyatları

Son dönemlerde peş peşe indirim gelen demir fiyatları bugün ters köşe yaptı. Demir fiyatlarına çılgın zam geldi. Yer yerinden oynadı. Demir fiyatları ne kadar oldu?  9 Mayıs 2023 demir fiyat listesi.

Çeyrek altın rekor kırdı! En fazla üretilen altın oldu! Tam tamına bu kadar çeyrek üretildi!

Türkiye'nin çeyrek altın üretimi rekor kırdı. En fazl üretilen altın olarak gündemde adı sıkça geçen çeyrek altın tam tamına bu kadar üretildi.

Kısırkaya Hayvan Barınağının 2 etabı Haberi

Kısırkaya Hayvan Barınağının 2 etabı

Hayvanseverlerin, hayvan bakımı için sert iklim koşullarına sahip,  ulaşımının zor olduğu, fazla sayıda hayvan barındırdığı ve bu nedenle hayvanların zarar göreceği iddiasıyla yapımına karşı çıktıkları, defalarca protesto ettikleri Kısırkaya Hayvan Barınağı’nın 2. etabının Eyüp’e taşınmasına karar verildi. Prefabrik yapıların kurulduğu ancak henüz hizmete açılmayan 2. etabın taşınmasına gerekçe olarak “Sahipsiz hayvanlara verilen hizmetin etkin ve yerinde verilebilmesi” gösterildi.


“SAHİPSİZ HAYVANLARA VERİLEN HİZMETİN ETKİN VE YERİNDE VERİLEBİLMESİ” AMACIYLA TAŞINIYOR 


İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nin Haziran ayı oturumlarında Kısırkaya Hayvan Barınağı’nın 2. etapta bulunan prefabrik binaların “Sahipsiz hayvanlara verilen hizmetin etkin ve yerinde verilebilmesi” amacıyla Eyüp ilçesi Işıklar mahallesinde bulunan alana taşınmasına karar verildi.  Sarıyer’in Karadeniz kıyısında 700 dönümlük alan üzerine kurulan Kısırkaya Sahipsiz Hayvan Geçici Bakımevi ve Bahçeli Yaşam Alanı 1. ve...