04 / 05 / 2024

Kısırkaya proje iptali

Kısırkaya proje iptali

İstanbul 6. İdare Mahkemesi Sarıyer’de inşa edilen ancak henüz açılışı yapılmayan binlerce hayvan kapasiteli Kısırkaya Hayvan Barınağı için 4 ayrı gerekçe gösterip iptal kararı verdi.

Emlak Konut GYO Bizim Mahalle 1. Etap 2. Kısım'ın kesin kabulü yapıldı! 

Emlak Konut GYO projelerinden Bizim Mahalle 1. Etap 2. Kısım'ın kesin kabulü yapıldı. İşte o son dakika gelişmesi ve proje ile ilgili detaylar...

THY- Emlak Konut GYO Yenişehir Evleri'nde yeni imzalar: 3. Etap 5. Kısım ve 3. Etap 10. Kısım sözleşmeleri tamam!

THY- Emlak Konut GYO Yenişehir Evleri projesinde adım adım ilerleniyor. Proje kapsamındaki 3. Etap 5. Kısım ve 3. Etap 10. Kısım için imzalar atıldı. İşte ayrıntılar...

İstanbul Vadi Evleri 1. Kısım'da tapular teslim edildi! Türkiye’nin en büyük 'yerinde kentsel dönüşüm' çalışması!

Gaziosmanpaşa Yıldıztabya Mahallesi’nde inşaat çalışmaları tamamlanan İstanbul Vadi Evleri 1. Kısım Kentsel Dönüşüm Projesi’nde hak sahiplerine tapularını teslim edildi. Söz konusu proje Türkiye’nin en büyük, “yerinde kentsel dönüşüm” çalışması olarak biliniyor. 

Emlak Konut GYO, Bizim Mahalle 2. Etap 1. Kısım ile 2. Kısım'ın ruhsatlarını aldı!

Emlak Konut GYO, Bizim Mahalle 2. Etap 1. Kısım ile 2. Kısım'da yapı ruhsatı alınan bağımsız bölüm sayısı açıklandı. İşte proje ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Kısıklı Park 20 Aralık'ta satışta! Yeni proje!

Summa Turizm Yatırımcılığı tarafından hayata geçirilen Kısıklı Park 20 Aralık'ta satışa çıkıyor. Kısıklı Park projesi yemyeşil korusu, oyun alanları ve çepeçevre peyzajıyla dikkat çekiyor.

Sarıyer Gümüşdere-Kısırkaya Bölgesi 2. Etap 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Sarıyer İlçesi, Gümüşdere-Kısırkaya Bölgesi 2. Etap 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı İle 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

S Grup Proje Danışmanlık Pazarlama Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

S Grup Proje Danışmanlık Pazarlama Ticaret Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Sinan Kötek tarafından kuruldu.

Lale Kısıklı Konakları satışta! Yeni proje!

Rekon İnşaat tarafından Üsküdar Kısıklı'da hayata geçen Lale Kısıklı Konakları'nda satışlar başladı. Projede yer alan dairelerin fiyatı 2 milyon 610 TL'den başlıyor.

İnşaatta kısıtlamalar kalktı! Sektör toparlandı!

Entegre Proje Yönetim tarafından Türkiye İnşaat Sektör Raporu’nun 5. sayısı yayınlandı. Raporda yer alan verilere göre, inşaat sektörü Kovid-19 sebebiyle uygulanan kısıtlamaların kaldırılmasının ardından hareketlendi...

Mersin Millet Bahçesi için 41.3 milyon liralık sözleşme!

Mersin'de geçen nisan ayında “kaynak sıkıntısı” nedeniyle yapımı durdurulan millet bahçesi projesi için çalışmalara yeniden başlanıyor. Proje için 41 milyon 433 bin liralık sözleşme imzalandı.

İBB, Haydarpaşa ve Sirkeci ihalelerinin bazı kısımlarının iptali için mahkemeye başvurdu!

İBB, TCDD'nin tarihi Haydarpaşa ve Sirkeci Garlarının atıl durumdaki depo sahaları bölgesinin, sadece "kültür ve sanat etkinliklerinde kullanılmak üzere" kiraya verilmesine ilişkin yaptığı ihalenin bazı kısımlarının iptali için Bölge İdare Mahkemesine başvurdu.

İhlas Gayrimenkul danışmanlık sözleşmesi imzaladı!

İhlas Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Ticaret, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) danışmanlık sözleşmesi hakkında açıklama yaptı...

Sogo Mimarlık Tasarım Proje Uygulama Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sogo Mimarlık Tasarım Proje Uygulama Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Şenol Gökner ve Büşra Sözüpek ortaklığında kuruldu.

Kısırkaya proje iptali Haberi

Kısırkaya proje iptali

Hayvan Haklarını Koruma ve Geliştirme Derneği(HAGİD), Sarıyer sahiline inşa edilen ve hayvan hakları savunucuları ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni karşı karşıya getiren Kısırkaya hayvan barınağını kriterlere uygun olmadığı, ulaşımının zor olduğu ve hayvanların zarar göreceği gerekçesiyle yargıya taşımıştı. Mahkeme, HAGİD’i haklı bulup iptal kararı verirken, 30 gün içinde temyize başvurma hakkı bulunan İBB’nin dava masraflarını ödemesine de hükmetti.


Gerekçeler:


Haytap Hayvan Hakları Federasyonu’nun da sonradan müdahil olduğu davada, mahkeme, hayvan barınağı inşaatının İmar Planında “kısmen mera, kısmen korunacak kumsal ve sahil” lejantında kaldığını belirtti. Projenin imar planı olmadan uygulandığının belirtildiği kararda, 700 dönümlük arazi ile ilgili şu ifadelere yer verildi: “I.ve II. derece doğal SİT alanında kalan ve ilgili Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’ndan izin alınmadan yapılmış olması yönü ile söz...