27 / 04 / 2024

İstanbul Vadi Evleri 1. Kısım'da tapular teslim edildi! Türkiye’nin en büyük 'yerinde kentsel dönüşüm' çalışması!

İstanbul Vadi Evleri 1. Kısım'da tapular teslim edildi! Türkiye’nin en büyük 'yerinde kentsel dönüşüm' çalışması!

Gaziosmanpaşa Yıldıztabya Mahallesi’nde inşaat çalışmaları tamamlanan İstanbul Vadi Evleri 1. Kısım Kentsel Dönüşüm Projesi’nde hak sahiplerine tapularını teslim edildi. Söz konusu proje Türkiye’nin en büyük, “yerinde kentsel dönüşüm” çalışması olarak biliniyor. 



Türkiye’nin en büyük, “yerinde kentsel dönüşüm” çalışması Gaziosmanpaşa'da hız kesmeden sürüyor. Bu kapsamda da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Gaziosmanpaşa Belediyesi iş birliğiyle inşaat çalışmaları tamamlanmış olan İstanbul Vadi Evleri 1. Kısım Kentsel Dönüşüm Projesi için tapu teslim töreni gerçekleştirildi. Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından paylaşılan detaylara göre depreme dayanıklı, güvenli ve modern konutların sahibi olan vatandaşlar, tapularına kavuşmanın sevincini yaşadı. Yalnızca hak sahibi kadar konut üretilmesi ve yatay mimarisi ile örnek bir kentsel dönüşüm modeli şeklinde olan projenin ilk etabında 244 konutun yanı sıra 244 araçlık otopark, 34 dükkan ve 25 bin 127 metrekarelik yeşil alan da yer alıyor.

“2. ETAP DA TAMAMLANDIĞINDA OKUL, CAMİ, OTOPARK, DÜKKAN, ALIŞVERİŞ VE SAĞLIK MERKEZİ İLE BURASI DAHA DA GÜZELLEŞECEK”

Merakla beklenen tapu teslim töreninde hak sahiplerine hitap eden Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, “Toplamda 244 konutumuz tamamlandı. İnşallah hızlı bir biçimde bu bölgede dükkanların da yani ticaretin de devreye girmesiyle beraber bir hareketlilik olacak. Hemen yanında Yıldıztabya’nın ihtiyacı olduğuna inanmış olduğumuz bir sağlık ocağı da planlıyoruz. Söz konusu bu projenin arka tarafında süren 2. etap da tamamlandığı zaman dükkan, okul, cami, otopark, alışveriş ve sağlık merkezi ile beraber bu bölge daha da güzelleşmiş olacak. Burada inşallah huzurlu bir şekilde deprem korkusu olmadan, güvenle yaşamanız nasip olur” dedi.

TOKİ DE 665 KONUT İNŞA EDECEK


81 ildeki dar gelirli aileleri düşük taksitlerle konut sahibi yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın İstanbul Gaziosmanpaşa'da da yeni konut projesi inşa edeceğini duyurmuştu. 

Kentsel dönüşüm projesi olarak yükselecek olan  TOKİ   Gaziosmanpaşa projesi Yıldıztabya Mahallesi'nde inşa edilecek. 665 adet konutun yer aldığı projede ayrıca altyapı ve çevre düzenlemesi işi de mevcut.

 

Ünlü ekonomistten çarpıcı uyarı geldi: İşiniz-fiziki altın-imarsız tarla dışında hiçbir şeye para yatırmayın!

İnşaat ciro endeksinde yüzde 99.4 artış! Ocak 2024 rakamları şimdi açıklandı!

Borsada 2024 halka arzlar ne kadar kazandırdı? Yeni  halka arzlar ne zaman?


Geri Dön