13 / 05 / 2024

kıta haritası

kıta haritası

Afrika levhasının Akdeniz'i daralttığı ve Akdeniz'in tabanının Anadolu'nun altına 14 derece açıyla girdiği bildirildi.Anadolu Üniversitesi (AÜ) Yer ve Uzay Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Berkan Ecevitoğlu açıklama yaptı.

TOKİ Diyarbakır Üçkuyular 1.124 konut teslimi 3 Aralık'ta başlayacak!

TOKİ Diyarbakır Üçkuyular 1.124 konut teslimi 3 Aralık'ta başlayacak. Teslim işlemleri 31 Aralık' a kadar devam edecek. İşte konut tesliminde gereken belgeler...

Enflasyon oranları 3 Aralık'ta saat 10:00'da açıklanacak!

Taşınmaz kiralamalarında kiracıya yapılacak yıllık artış, Türk Borçlar Kanunu gereğince dönemin enflasyon oranlarına göre yapılıyor. Söz konusu enflasyon oranları 3 Aralık'ta saat 10:00'da açıklanacak...

14. GYODER Gayrimenkul Zirvesi 3 Aralık'ta!

Sektördeki önemli isimleri ve uzmanları bir araya getirecek Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) tarafından gerçekleştirilen Gayrimenkul Zirvesi'nin 14.'sü 3 Aralık'ta Hilton Bomonti İstanbul Hotel'de gerçekleşecek.

Pendik Esenyalı 7950 ada 1, 2 ve 11 parsellerin imar planı 1 Aralık'ta askıdan inecek!

Pendik Belediyesi, Esenyalı Mahallesi 7950 ada 1, 2 ve 11 parsellerin bir kısmı ile 0/Park ve bir kısım kadastral boşluk alanına ilişkin 1/1000 ölçekli imar planı tadilatını 1 Aralık'ta askıdan indirileceğini duyurdu.

Pendik Şeyhli 9089 ada 10-15 parseller imar planı 1 Aralık'ta askıdan inecek!

Pendik Belediyesi, Şeyhli Mahallesi 9089 ada 10-15 parseller ile bir kısım kadastral boşluk alanına ilişkin 1/1000 ölçekli imar planını 1 Aralık'ta askıdan indiriyor. İşte o plan...

Batışehir ticari ünitelerini 13 Aralık'ta ihaleye çıkaracak!

Emlak Konut Gayrimenkul yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Bağcılar'da inşa edilen Batışehir ticari ünitelerini 13 Aralık'ta ihaleye çıkaracak.

Batışehir cadde dükkanları satışa çıkıyor! İhalesi 13 Aralık' ta!

Emlak Konut GYO, Ege Yapı ve EPP imzası ile hayata geçirilen Batışehir cadde dükkanları satışa sunulduğu 121 farklı mağazadan oluşacak olan cadde dükkanları ihalesi 13 Aralık'ta yapılacak.

Doğal Atıksu Arıtma Sistemleri Çalıştayı 1-3 Aralık'ta!

Doğal Atıksu Arıtma Sistemleri Çalıştayı 1-3 Aralık'ta gerçekleştirilecek. Çalıştay, Yunanistan, Ermenistan, Gürcistan, Romanya, Moldova, Ukrayna ve Türkiye'nin yürüttüğü WASTEnet Projesi kapsamında 1-3 Aralık tarihlerinde Kocaeli'nde yapılacak.

TOKİ Adana Seyhan Barış Mahallesi 1. Etap 1.354 daire teslimi 1 Aralık'ta başlıyor!

TOKİ Adana Seyhan Barış Mahallesi 1. Etap 1.354 daire teslimi 1 Aralık' ta başlıyor. Teslimler Üçer Müşavirlik Mühendislik A.Ş. aracılığı ile gerçekleştirilecek.

TOKİ Denizli Çal 2. Etap 253 konut teslimi 1 Aralık'ta başlıyor!

TOKİ Denizli Çal 2. Etap 253 konut teslimi 1 Aralık'ta başlıyor. Teslimler Metroplan Müş. Müh. San. Tic. LTD. ŞTİ. Çal 2. Etap projesi şantiyesinde gerçekleşecek.

Uludağ'da turizm sezonu 15 Aralık'ta açılıyor!

Türkiye’nin önemli turizm mekanlarından Uludağ’da yeni sezon 15 Aralık’ta açılıyor. Sezon başlamasına sayılı günler kala oteller son hazırlıklarını yaparken, günübirlikçiler ise karın keyfini çıkarıyor...

Ankara Yenimahalle Varlık'ta 3.3 milyon TL'ye satılık idaresi tesis alanı imarlı arsa!

Ankara Defterdarlığı Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Anıt Emlak Müdürlüğü tarafından, Yenimahalle Varlık'ta yer aaln 1.642 metrekarelik idari tesis alanı imarlı arsa 3 milyon 355 bin TL bedelle ihaleye çıkarıldı...

Merit Turizm 26 Aralık'ta genel kurul toplantısı yapacak!

Merit Turizm Yatırım ve İşletme A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Merit Turizm Yatırım ve İşletme A.Ş. 26 Aralık'ta genel kurul toplantısı yapacak.

kıta haritası Haberi

kıta haritası

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Yer ve Uzay Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Berkan Ecevitoğlu, "Afrika levhasının Akdeniz'i bastırmasıyla Kuzey Anadolu Fay hattı sıkışıyor. Bu yüzden enerjiyi biriktiriyor. Ege ve Akdeniz'de ne zaman depremler azalıyor, o sırada Kuzey Anadolu Fay Hattı'ndaki aktivitede artma oluyor" dedi.


Prof. Dr. Ecevitoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin kuzeyinde Anadolu levhası, güneyde de Afrika levhasının bulunduğunu belirterek, söz konusu levhaların hareketli olduğunu kaydetti.


Afrika levhasının yılda 2.15 santimetre hızla kuzeydoğuya doğru hareket ettiğini anlatan Ecevitoğlu, şöyle konuştu: 


"Hareketlilik son 100 milyon yıldır devam ediyor. Son 2 yıldır Afrika levhası daha hızlı şekilde hareket etmeye başladı. Böylelikle Akdeniz'i daraltıyor. Bununla birlikte Akdeniz ve Ege Denizi'ndeki depremler arttı. Akdeniz'in tabanı Anadolu'nun altına 14 derece açıyla girmeye başlıyor. Bu parça belli...