29 / 08 / 2024

kitapçı Librairie de Pera

kitapçı Librairie de Pera

1900'lerin başında kurulan Librairie de Pera dün itibariyle kapılarını resmen kapattı. Kitapçı olarak varlığını sürdürmeyi başarmış mekân bundan üç sene öncesinde Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne karşı açtığı mücadeleyi şimdilik kaybetmiş görünüyor...

Kütüphanenizi yanınızda taşıyın! En popüler e-kitap okuyucular ne kadar? 24 Aralık 2022 Fiyat Listesi

Teknolojinin kitapseverlere dokunuşu e-kitap okuyucular yoluyla oldu. Son yıllarda yurt dışında olduğu gibi Türkiye’de popülerliği giderek artan e-kitap okuyucu fiyatları ne kadar? En popüler e-kitap okuma markaları hangileri?

Özel okulların fiyat oyunu! Yemek, kitap kıyafet derken rekor kırıyor! Uzmanlar uyardı!

Özel okul fiyat artışları yüzde 36 ile kısıtlandırıldı. Ancak okullar bu durumdan memnun değil. Özel oklullar velilere kitap, giysi ve yemek için yeni faturalar çıkardı.

Fikirtepe'de kentsel dönüşümün kitabı yazıldı!

İstanbul Fikirtepe'de hayata geçen kentsel dönüşümün nasıl yapılacağına dair Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kitapçık yayınlandı. Kitapçıkta dönüşüm ile ilgili 25 soruya cevap verildi.

ABD'de sıfır ve ikinci el konutlara talep devam ediyor!

ABD Merkez Bankası (Fed), Amerikan ekonomisindeki mevcut duruma ilişkin değerlendirmelerin bulunduğu "Bej Kitap" raporunun Ekim 2020 sayısını yayımladı. Raporda konut piyasasında sıfır ve ikinci ellere yönelik talebin devam ettiği belirtildi.

Kanal İstanbul Çok Disiplinli Değerlendirme kitabı çıktı!

Kanal İstanbul Çok Disiplinli Değerlendirme isimli kitap ile Kanal İstanbul Çalıştayı kitabı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Florya Yerleşkesi’nde gerçekleştirilen törenle basına ve kamuoyuna tanıtıldı.

Diyarbakır'da ilk kitap kafe hizmete açıldı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından kitap kafe hizmete açıldı. Sosyal yaşam alanlarına kadar pek çok alanda uyguladığı projeler kentin çehresini değiştiriyor.

GYODER How to Buy Property in Turkey kitapçığını Dubai'de dağıtacak!

GYODER'in hazırladığı How to Buy Property in Turkey kitapçığı 11-13 Eylül 2017 tarihleri arasında Dubai’de düzenlenecek Cityscape Global Fuarı’nda dağıtılacak.

Defter-i Hâkânî’de Kudüs kitabı yayımlandı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen Defter-i Hâkânî’de Kudüs Projesi ile “Defter-i Evkâf-ı Livâ-i Kuds-i Şerîf” isimli Kudüs Vilayeti Vakıfları Defteri kitap haline getirildi.

Penzz Shop, Çanakkale 17 Burda AVM'de açıldı!

Penzz Shop İstanbul’daki Mağazalarından sonra ilk mağazasını Çanakkale’ de 17 Burda AVM’ de açtı.Penzz Shop’ta kitap, kırtasiye, hediyelik eşya, ev dekorasyon, oyuncak, puzzle gibi hem çocuklar hem de yetişkinler için birçok çeşit bulmak mümkün.

Securitas: Yangın değil, tedbir almamak felaket getirir!

Kamuoyunu yangın konusunda bilinçlendirmek için çalışmalar yürüten Securitas Türkiye, bu amaçla hazırladığı bilgilendirme kitapçığını ücretsiz olarak I phone ve de I pad kullanıcılarının kullanımına sundu.

Kağıthane'de değişimin öyküsü kitap oldu!

Fotoğraflarla geçmiş ve bugünü belgeleyen " Kağıthane'de Değişimin Öyküsü " kitabı; son yıllarda yapılan çalışmalarla ihmal edilmişlikten kurtularak istanbul'un parlayan yıldızı olan Kağıthane' yi anlatıyor.

Kağıthane'de yaşanan değişimin öyküsü kitap oldu!

Kağıthane Belediyesi' nden yapılan açıklamaya göre, fotoğraflarla geçmiş ve bugünü belgeleyen kitap, son yıllarda yapılan çalışmalarla ihmal edilmişlikten kurtularak İstanbul'un parlayan yıldızı olan Kağıthane'yi anlatıyor...

Kent Meydanı AVM'de sosyal sorumluluk projeleri devam ediyor!

Kent Meydanı AVM'de sosyal sorumluluk projeleri devam ediyor. Kent Meydanı AVM, Kükürtlü Lions Kulübü ve Emine Örnek Eğitim Kurumları’nın beraber başlattığı kitap bağışı kampanyasına yoğun ilgi devam ediyor...

kitapçı Librairie de Pera Haberi

kitapçı Librairie de Pera
Bir dönemin kültür sanat mabedi Pera'daki kentsel dönüşüm önemli mekânların kapısına kilit vurulmasına neden oluyor. Son kurban yüz yıllık Librairie de Pera oldu. Beyoğlu Tünel'de, Galipdede Caddesi üzerindeki kitapçı Librairie de kentsel dönüşümün kurbanlarından biri oldu.
1900'lerin başında kurulan Librairie de Pera dün itibariyle kapılarını resmen kapattı. Açıldığı günden itibaren el değiştirse de hep kitapçı olarak varlığını sürdürmeyi başarmış mekân bundan üç sene öncesinde Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne karşı açtığı mücadeleyi şimdilik kaybetmiş görünüyor, fakat mekânın bugünkü sahibi Uğur Güracar mücadelelerinin hâlâ devam ettiğini ve umudunu yitirmediğini söylüyor.
1920'li yıllarda Alman Plathner tarafından açılan Librairie de Pera başlarda Almanca kitap, rehber, harita satmış. 1930'larda ise Rum asıllı Türk vatandaşı Patriarcha tarafından devralınmış. 10 yılın ardından devrin romantik şairlerinden olan Patriarcha dükkânını Bizantolog...