19 / 05 / 2024

kito

kito

Amerika'daki dünyaca ünlü modern sanat müzesi MoMa'da, orantısız kentsel gelişimi irdeleyen bir sergi açıldı. İstanbul'la birlikte 6 şehri konu edinen sergide TOKİ'nin de yapıları eleştiriliyor.

Türkiye'nin konut politikası açıklandı!

17-20 Ekim 2016 tarihleri arası Ekvator’un başkenti Kito’da gerçekleştirilen Birleşmiş Milletler İnsan Yerleşimleri Konferansı (Centre For Human Settlements) Habitat III zirvesi tamamlandı.

Mehmet Ceylan, HABİTAT III Konferans'ına katıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, 17-20 Ekim tarihleri arasında Ekvator'un Başkenti Kito'da Birleşmiş Milletler (BM) tarafından düzenlenen HABİTAT III Konferansına katıldı.

Yıldırım Holding Ekvador’da liman yatırımı anlaşması imzaladı!

Yıldırım Holding Ekvador’da 750 milyon dolarlık liman yatırımı yapacak. Limanla ilgili çerçeve anlaşması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ekvador'un başkenti Kito'daki temasları sırasında imzalandı.

kito Haberi

kito

NEW York'taki ünlü modern sanat müzesi MoMa, aralarında İstanbul'un da yer aldığı dünyanın altı büyük şehrindeki orantısız kentsel gelişim ve potansiyel sonuçlarını uluslararası tartışmaya açmak için 'Eşitsiz Büyüme: Genişleyen Mega Kentler için Taktiksel Şehircilik' isimli bir sergi açtı. MoMa'da 10 Mayıs 2015'e kadar açık kalacak sergide; 2030 yılında, 8 milyar insana ulaşacak olan dünya nüfusunun üçte ikisinin şehirlerde yaşayacağı, çoğunun fakir ve sınırlı kaynaklara sahip olacağı, bu düzensiz büyümenin dünya genelinde toplumların karşüaştığı en büyük zorluklardan biri olacağı işleniyor. 


TOKİ'YE KARŞI KİTO

 Müze, İstanbul üe birlikte Hong Kong, Lagos, Mumbai, New York ve Rio de Janeiro'dan oluşan altı küresel metropolün yeni mimari olanaklarım incelemek için araştırmacüar ve uygulayıcılardan oluşan ekipleri bir araya getirerek uluslararası bir tartışmayı başlattı. Sergi için, şehir yetkilileri,...