03 / 05 / 2024

kıyı erozyonu nedir

kıyı erozyonu nedir

Belediye Başkan Yardımcısı Ağun: "Hükümetin de desteğiyle kumsala paralel dalgakıranlar yapılıyor. Bunlarla güzel koylar oluşuyor, kıyıya kum toplanıyor ve burasının cazibesi biraz daha artırıyor" dedi

Tatile çıkamayanlar dikkat! Armutlu tatil köyü fiyat listesi 2022 ne kadar? İşte 6 Eylül 2022 fiyat listesi...

Armutlu tatil köyü fiyat listesi 2022  güncel fiyat listesi nedir? İhlas Armutlu Tatil Köyü'nde tatil fiyatları sürekli güncellenerek resmi internet sitesinde duyuruluyor. Peki, İhlas Armutlu Tatil Köyü fiyatları ne kadar? İşte 6 Eylül 2022 fiyat listesi...

Köy evi maliyeti 2021!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisinin etkisiyle beraber şehirden köylere göç başladı. Peki köyde ev inşa etmenin maliyeti nedir? İşte köy evi maliyeti 2021...

TOKİ açık satış yöntemi nedir? Nasıl başvurulur?

TOKİ kura çekilişleriyle dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapıyor. Aynı zamanda çeşitli sebeplerle elde kalan konutlar da açık satış yöntemi ile satışa sunuluyor. Peki açık satış yöntemi nedir? İşte detaylar...

TOKİ açık satış yöntemi nedir ve nasıl ev alınır?

TOKİ açık satış yöntemi nedir? Açık satış yöntemi ile nasıl ev alınır? İşte açık satış yöntemi ile ilgili tüm detaylar...

Dekar Kıyıbahçe Ödeme Korumalı Finans Modeli nedir?

Dekar Kıyıbahçe Ödeme Korumalı Finans Modeli ile ilgili detaylar haberimizde yer alıyor. Projede 2+1, 3+1 ve 4+1 daire tipleri bulunuyor.

TOKİ açık satış yöntemi nedir?

Ucuz konut üretim çalışmalarına devam eden Toplu Konut İdaresi (TOKİ) 3 bin 20 konutun açık satış yöntemiyle satılacağını açıkladı. Peki TOKİ açık satış yöntemi nedir?

Kadıköy'deki dönüşümün arsa payı ile bağlantısı nedir?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Kadıköy'deki dönüşümün arsa payı ile bağlantısı nedir?'' sorusunu yanıtladı. İşte o yazı...

Köy imarı nedir?

Bir arsanın yapılanma koşulları imar çalışmaları ile belirleniyor. Yapılan çalışmalara göre arsalar, konut imarlı, ticaret ve turizm imarlı olabiliyor. Peki, köy imarı nedir?

Kiracının bakım yükümlülüğü nedir?

Taşınmaz mal kiralayan kiracı, kiralananı, sözleşmeye uygun olarak özenle kullanmak ve kiralananın bulunduğu taşınmazda oturan kişiler ile komşulara gerekli saygıyı göstermekle yükümlü oluyor. Peki, kiracının bakım yükümlülüğü nedir?

Bina enerji performansı hesaplama yöntemi nedir?

Bir binanın enerji performansının belirlenmesi; Binanın m2 başına düşen yıllık enerji tüketiminin belirlenmesi, Bu değere göre CO2 salımının hesaplanması ile gerçekleşiyor. Peki, bina enerji performansı hesaplama yöntemi nedir?

Köy yerleşim planı nedir?

Köy yerleşme alanının tespiti için ilgili ilçe kaymakamının mütalaasını da dikkate alarak vali, köy yerleşme alanını tespit ve planını hazırlamak üzere komisyon görevlendiriyor. Peki, köy yerleşim planı nedir? Nasıl yapılır?

Kira gelir vergisi gerçek gider yöntemi nedir?

Kira gelir vergisinde gerçek gider yöntemi, ira gelirinin vergilendirilmesinde, elde edilen gelirin safi tutarın tespit edildiği yöntemlerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Peki, kira gelir vergisi gerçek gider yöntemi nedir?

Kiracının aidat yükümlülüğü nedir?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, apartmanda tüm daire sakinlerinin aidat borcunu ödemeleri gerekiyor. Peki, taşınmazda kiracı varsa kiracının aidat yükümlülüğü nedir? Kiracılar, aidatını ödemezse ne olur?

kıyı erozyonu nedir Haberi

kıyı erozyonu nedir

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğünce Karasu ilçesinde inşa edilen dalgakıranlar, kıyı erozyonunu büyük ölçüde önledi.


Karasu Belediye Başkan Yardımcısı Hüdaverdi Ağun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin Karadeniz'le bütünleşik olduğunu söyledi. 


İlçenin sahili ve kumsalıyla bölgenin cazibe merkezi olduğuna dikkati çeken Ağun, "Yaz aylarında nüfusu en az 10'a katlanarak yarım milyona ulaşıyor. Yurdumuzun çeşitli yörelerinden gelen yerli ve yabancı turistlerimiz var" şeklinde konuştu. 


"Hükümetin de desteğiyle kumsala paralel dalgakıranlar yapılıyor. Bunlarla güzel koylar oluşuyor, kıyıya kum toplanıyor ve burasının cazibesi biraz daha artırıyor" diyen Ağun, 13 dalgakıranın tamamlandığını, sayının 27'ye ulaşacağını anlattı.


Ağun, sahilin 17 kilometre uzunlukta olduğunu belirterek, "Tümüyle denize girilebilir, kumsalıyla hakikaten örnek. Bizler de belediyeler olarak vatandaşın hizmetine anında yetişmeye çalışıyoruz" şeklinde...