26 / 07 / 2024

kıyıda ruhsatsız inşaat cezası

kıyıda ruhsatsız inşaat cezası

Kıyı Kanunu kapsamında kalan alanlardaki uygulamaların kontrolü; belediye ve mücavir alan sınırları içinde belediye, dışında ise valilikçe yürütülüyor. Peki kıyı şeridinde ruhsatsız yapı cezası nedir? İşte kıyı kanunu cezaları..

1942 yılında devlet inşaat ofisi kurulmuş!

1942 yılında inşaat malzeme bulma sıkıntısı her geçen gün artmaya devam etmiş. Bu soruna hükümet el atarak devlet inşaat ofisi kurulmasına karar verilmiş.

Kıyıda köşede parası olanlar için büyük fırsat! Hesabınıza her ay tıkır tıkır 2 bin 865 TL yatacak!

Kıyıda köşede parası olanlar için büyük fırsat... Hesabınıza her ay tıkır tıkır 2 bin 865 TL yatacak... Bu paraları sakın kaçırmayın...

Kıyıda köşede 2 bin TL'si olana TOKİ'den yeni ev müjdesi! Başvurular yarın resmen başlıyor! Kaçırmayın!

Kıyıda köşede 2 bin TL'si olana TOKİ'den yeni konut müjdesi geldi. Merakla beklenen proje için başvurular yarın resmen başlıyor...

Natura Ovacık yüzde 50 peşin kalanı 12 ay vade fırsatıyla satışta! Yeni proje!

Natura Ovacık, Forum Ankara’ya yakın konum konumda yükseliyor. Fırat Life Style ve Ata Yıldız tarafından hayata geçirilen Natura Ovacık yüzde 50 peşin kalanı 12 ay vade fırsatıyla satışta. İşte Natura Ovacık ile ilgili detaylar...

Hatay Altınözü'nde depremzedeler için yapılan köy tipi afet evlerinin inşaatı tam gaz!

Hatay'ın Altınözü ilçesinde köy tipi afet evlerinin inşası tüm hızıyla sürüyor. Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Euro 30 gün sonra tam tam anlamıyla böyle olacak! Kıyıda köşede 1 eurosu bile olanlar şimdiden gardınızı alın

Avrupa Merkez Bankası (ECB) 2023 yılının ilk toplantısını 2 Şubat günü gerçekleştirdi. Şimdi ise gözler 16 Mart tarihine çevrilirken euro kurunun 30 gün sonra ne kadar olacağını açıkladı. Kıyıda köşede 1 eurosu bile olanlar şimdiden gardınızı alın.

Euro için net rakam paylaşıldı! Rota oluşturuldu! Kıyıda köşede eurosu olanlar hemen baksın!

2022 yılının döviz şampiyonu olan euro kurunun  ne kadar olacağı belli oldu. Son günlerde yükselişe geçen euro için net rakam paylaşıldı! Rota oluşturuldu! Kıyıda köşede eurosu olanlar hemen baksın!

Kıyıda köşede 1 eurosu bile olanlar planınızı şimdiden yapın! Kırmızı kodla uyarı geldi! Euro böyle olacak! 

Euro kuru dolar karşısında değer kazanmaya devam ederken yatırımcılar ''euro yükselmeye devam edecek mi?'' sorusunun yanıtını araştırmaya başladı. Kıyıda köşede 1 eurosu bile olanlar için kırmızı kodla uyarı geldi. İşte euro böyle olacak, şimdiden planınızı yapın.

Euro 14 gün sonra böyle olacak! Kıyıda köşede 1 eurosu bile olanlar gardınızı alın

Euro, ABD doları karşısında güçlenmeye devam ediyor. Euro dolar paritesi bugün 1,0355 bandında işlem görüyor. Euronun kaderini belirleyecek olan kritik gelişmeye 14 gün kalırken euronun yönü şekillenmeye başladı. Kıyıda köşede 1 eurosu bile olanlar dikkat!

Kıyı Riva Turizm Ve İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Kıyı Riva Turizm Ve İnşaat Anonim Şirketi bugün Beşitaş'ta 21 milyon 175 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Nevzat Pisak, Mehmet Levent Selamoğlu ve Mep Gıda ve Kimya Sanayi ve Ticaret ortaklığında kuruldu.

Kıyıda köşede doları olanlar hemen bakın! 4 saat sonra dolar bu kadar olacak

Piyasaların gözü bugün açıklanacak Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası kararına çevrildi. 4 saat sonra doların yönü resmen belli olacak. Kıyıda köşede doları olanlar hemen bakın. Son dakika dolar/TL kuru.

Dolar alalım mı, satalım mı? Kıyıda köşede 1 dolarınız bile varsa acil bakın

Dolar/TL kurunda son dakika gelişmeler milyonlarca kişi tarafından yakından takip ediliyor. Dolardaki agresif hereketlilik devam ederken vatandaşlar, dolar alalım mı, satalım mı? sorusunun yanıtını merak ediyor. Kıyıda köşede 1 doalrınız bile varsa acil bakın. İşte merak edilenler.

Evk Atık Yönetimi Gübre İnşaat Metal Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Kuruldu!

Evk Atık Yönetimi Gübre İnşaat Metal Sanayi Ve Ticaret Anonim  Şirketi bugün Kartal’da Volkan Şenel tarafından kuruldu.

kıyıda ruhsatsız inşaat cezası Haberi

kıyıda ruhsatsız inşaat cezası

Kıyı kanunu cezaları!

Kıyı Kanunu kapsamında kalan alanlardaki uygulamaların kontrolü; belediye ve mücavir alan sınırları  içinde belediye, dışında ise valilikçe yürütülüyor. İlgili bakanlıkların teftiş ve kontrol yetkileri saklıdır. 


Kıyı Kanunu kapsamında kalan alanlarda ruhsatsız yapılar ile ruhsat ve eklerine aykırı yapılar hakkında 3l94 sayılı İmar Kanununun ilgili hükümleri uygulanıyor. 

 

Kıyı Kanunu Cezaları..

Madde 15 – (Değişik: 23/1/2008 – 5728/466 md.)

Kıyıda ve uygulama imar planı bulunan sahil şeritlerinde duvar, çit, parmaklık, tel örgü, hendek, kazık ve benzeri engelleri oluşturanlara ikibin Türk Lirasından onbin Türk Lirasına kadar idarî para cezası verilir. 


Ayrıca oluşturulan engellerin beş günden fazla olmamak üzere belirlenen süre zarfında kaldırılmasına karar verilir. Bu süre zarfında engellerin ilgililer tarafından kaldırılmaması halinde, masrafı yüzde yirmi zammıyla birlikte kendilerinden kamu alacaklarının tahsili usulüne göre tahsil edilmek...