12 / 05 / 2024

Kız Kalesi bakü

Kız Kalesi bakü

Kafkasların parlayan yıldızı Azerbaycan Başkenti Bakü' nün simgesi Kız Kalesi'nin resrorasyon çalışmaları bitti. Kale, 4 yıllık restorasyon çalışmalarının ardından, 3,1 milyon dolara modern yüzünü gösterdi...

Kızılay’dan KPSS şartsız 3 alanda personel alımı! Elinizi çabuk tutun!

Kızılay, bünyesinde istihdam etmek üzere personel alımı yapacağını açıkladı. Yayımlanan ilanlara bakıldığında KPSS şartının olmadığı görüldü.

Euroda yarın dananın kuyruğu kopuyor! Bankanın kararına kesin gözüyle bakılıyor! 1 eurosu bile olanlar hemen baksın!

Küresel piyasaların gözü bu hafta merkez bankalarına çevrildi. Bugün Fed, yarın ECB faiz kararını açıklayacak. Euro için Avrupa Merkez Bankası'nın kararına kesin gözüyle bakırken yarın euroda dananın kuyruğu kopacak.  1 eurosu bile olanlar hemen baksın!

Kızılay Başkanı Kerem Kınık istifa etti! Bakın arkasında yatan sebep ne?

Kızılay Başkanı Kerem Kınık, son dönemde tartışmalara neden olan kan ve çadır satışı konularında gelen eleştirilerin ardından 14 Mayıs seçimlerine sadece iki gün kala istifasını açıkladı.

Yaşlılık aylığı, evde bakım parası, engelli aylığı alanlar dikkat! Kime kaç lira maaş verilecek? Şimdi göz atın!

Asgari ücret ile emekli ve memur maaşlarına verilen zam müjdelerinin ardından, yaşlılık aylığı, evde bakım parası, engelli aylığına zam gelip gelmeyeceği gündem oldu. Peki kime kaç lira maaş verilecek?

Kızılay 12 ilde personel alımı yapacak! Bakın hangi kadrolarda alım olacak!

Kızılay 12 il için personel alımı yapacağını resmi kaynaklarda da açıkladı. Bu alım ise Kızılay bünyesinde çalışmak isteyenleri oldukça heyecanlandırdı. Siz de bu alanda çalışmak istiyorsanız başvuru yapmanız gerekmektedir.

Emeklilere adeta Mart 2023 müjdesi geldi! Tek tek açıklanan bu rakamı görenin ağzı tam bir karış açık kaldı! Hemen bakın

Emeklilere adeta Mart 2023 müjdesi geldi... Tek tek açıklanan bu rakamı görenin ağzı tam bir karış açık kaldı... Hemen bakın...

TOKİ yeni kura takvimi belli oldu mu? İl il kura çekimi ne zaman yapılacak? TOKİ'ye başvurduysanız hemen bakın!

TOKİ İlk Evim projesinin kura tarihleri sık sık araştırılıyor. Peki TOKİ yeni kura takvimi belli oldu mu? İl il kura çekimi ne zaman yapılacak? TOKİ'ye başvurduysanız hemen bakın!

Türk Kızılay o ilde 426 bin TL'ye 2 adet konut satıyor! Ev alacaklar hemen bakın! 

Türk Kızılayı Sakarya Şube Başkanlığı, Sakarya ili, Hendek ilçesi, Kemaliye Mahallesi'nde yer alan 2 adet daireyi satıyor. İşte ev sahibi olmak isteyenlerin merak ettiği o ayrıntılar...

İşsizlere son dakika müjdesi! Kızılay, KPSS şartı olmadan personel alacak! Başvurular bitmeden bakın!

Kızılay’dan personel alımları yeni yılda da devam ediyor. 2023 yılında açılan ilanlara ilave olarak yeni alımların ilanları yayımlandı. İşte detaylar...

Gram altının 1.707 TL olacağı tarihi İslam Memiş açıkladı! Bu tarihi duyanın ağzı adeta 1 karış açık kaldı! Hemen bakın!

Gram altının 1.707 TL olacağı tarihi İslam Memiş açıkladı... Bu tarihi duyanın ağzı adeta 1 karış açık kaldı... Hemen bakın...

Emekli ikramiyelerinde son dakika müjdesi! Hesaplara yatacağı bu tarihi duyanın ağzı bir karış açık kaldı! Hemen bakın

Emekli ikramiyelerinde son dakika müjdesi geldi. Hesaplara yatacağı bu tarihi duyanın resmen ağzı bir karış açık kaldı... Hemen bakın...

2023 asgari ücret zammı sonrası 5 banka ipleri kopardı! Duyanın resmen ağzı tam 1 karış açık kaldı! Hemen bakın!

2023 asgari ücret zammı sonrası 5 banka ipleri kopardı... Duyanın da görenin de resmen ağzı tam 1 karış açık kaldı! Hemen bakın...

Gram altının 15 gün sonra ne kadar olacağı resmen açıklandı! Bu rakamı görenin ağzı tam 1 karış açık kaldı! Hemen bakın

Gram altının 15 gün sonra ne kadar olacağı resmen açıklandı! Bu rakamı görenin ağzı tam 1 karış açık kaldı! Hemen bakın

Kız Kalesi bakü Haberi

Kız Kalesi bakü

Kafkasların parlayan yıldızı Azerbaycan'ın petrol ve doğalgazdan elde ettiği gelir, ülkenin çehresini değiştirirken, kültürel miraslar da bu zengilikten payını alıyor.


Başta başkent Bakü olmak üzere tüm tarihi eserler kapsamlı restorasyona tabi tutuluyor ve tarih meraklılarının hizmetine veriliyor.


Devlet desteğiyle onarılan yapılardan biri de hem Azerbaycanlılar hem de Bakü'ye gelen turistlerin ilgi gösterdiği, kentin tarihi sembolü sayılan Kız Kalesi.


İçeri şehirde Hazar Denizi kıyısında bulunan Kız Kalesi, 4 yıllık restorasyon çalışmalarının ardından kapılarını yeniden ziyaretçilere açtı.


Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in 2009'da imzaladığı kararname ile başlatılan çalışmalarla tarihi yapıya yılların vermiş olduğu tahribat onarılırken, Kale, modern araç ve gereçlerle donatılmış bir müze haline dönüştü.


-"Ziyaretçiler kaleyi savunuyor"


Restorasyonun ardından dış görünüşü tarihi yapısına kavuşan kalenin içinde dokunmatik ekranlar, digital kitaplar ve maketler görmek mümkün. 


Her katında farklı bir kompozisyonun...