03 / 10 / 2024

Kızılcapınar Köprüsü

Kızılcapınar Köprüsü

Kandıra ile Doğancılı Mahallesi ve Sarısu ’yu birbirine bağlayan Kızılcapınar Köprüsü, geçtiğimiz yıl yağan aşırı yağmurlar nedeniyle çökmüş, bölge halkı aylar süren bir mağduriyet yaşamıştı...

1939'da Gazi Köprüsü için Fransız ustalar getirilmiş!

1939 yılında Gazi Köprüsü için gerekli olan parke tahtalar Fransa'dan getirilmiş ve bunlar için de Fransız ustalar gelmiş.

Adil Karaismailoğlu: 1915 Çanakkale Köprüsü için gece gündüz çalışıyoruz!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu son zamanlarda sık sık gündeme gelen 1915 Çanakkale Köprüsü ile ilgili olarak yaptığı açıklamada,18 Mart 2022 tarihinden önce hizmete girmesi amacıyla yaklaşık 5 bin 100 personel ve 740 iş makinesi ile gece gündüz çalıştıklarını dile getirdi.

1915 Çanakkale Köprüsü'nde son durum!

18 Mart 2017'de temeli atılan 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Ana kablo montajının yapıldığı köprü 2022'de hizmete açılacak.

1915 Çanakkale Köprüsü arsa fiyatlarını nasıl etkiledi?

18 Mart 2022 tarihinde hizmete açılması planlanan 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Henüz hizmete açılmayan köprü şimdiden arsa fiyatlarının yükselmesine neden oldu.

1915 Çanakkale Köprüsü'nde son durum ne? 

18 Mart 2022 tarihinde hizmete açılması planlanan 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Karayolları Genel Müdürlüğü projeye ilişkin bilgileri aktardı.

Çanakkale Köprüsü'yle, yılda 567 milyon lira tasarruf sağlanacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada, "1915 Çanakkale Köprüsü'yle, her yıl toplam 567 milyon lira tasarruf sağlayacağız."dedi.

Yeni Kömürhan Köprüsü, Bağlantı Tüneli ve Yolu Yapım Projesi tamamlandı!

Malatya ile Elazığ arasındaki Karakaya Baraj Gölü üzerinde yapılan ve türkülere konu olan "Kömürhan Köprüsü", bağlantı tüneli ve yeni yüzüyle Doğu Anadolu'yu Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu ve Akdeniz bölgeleriyle bağlayacak..

1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar hızlanıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 1915 Çanakkale Köprüsü'ne ilişkin, "Tarih olarak 18 Mart 2022'de orayı hizmete açmak... Ama güzel gelişmeler oluyor, işler hızlandı. Belki belirttiğimiz tarihten daha erken bir sürede de açabilme imkanımız var" dedi.

Elazığ Kömürhan Köprüsü Aralık ayında açılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu "Kömürhan Köprüsü hem Elazığ hem bölge hem Türkiye hem de dünya için örnek projelerden biri. Bitmesini sabırsızlıkla bekliyoruz. Aralık ayının içerisinde inşallah burayı tamamlayıp vatandaşımızın, bölgenin hizmetine sunacağız" şeklinde konuştu.

800 yıllık Kız Köprüsü'nün restorasyonuna soruşturma!

Sivas Divriği'deki 800 yıllık Kız Köprüsü'nün restorasyonunda, üzerine iş makinesi çıkarılması ve sosyal medyada tepki çekmesinden sonra valilik tarafından idari soruşturma başlatıldı.

1915 Çanakkale Köprüsü inşaatında son durum ne?

Çanakkale Boğazı'nda, geçen ay kulelerinin inşaat çalışmaları tamamlanan "dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü"nde inşaat çalışmaları aralıksız olarak devam ediyor.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün son çelik blok montajı yapıldı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, törende açıklamalarda bulundu. Karaismailoğlu, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün 32 bloktan oluşan kırmızı beyaz kulelerinin son blokunun koyulması töreninde konuştu...

1915 Çanakkale Köprüsü'nde kırmızı beyaz kulelerin yüzde 78'i tamam!

Çanakkale Boğazı’nın ’gerdanlığı’ niteliğinde olacak 1915 Çanakkale Köprüsü’nde çalışmalar, koronavirüs salgınına rağmen hız kesmeden devam ediyor. Köprünün kırmızı beyaz kulelerinin yüzde 78'lik bölümü tamamlandı...

Kızılcapınar Köprüsü Haberi

Kızılcapınar Köprüsü


Geçtiğimiz yıl aşırı yağmurlar nedeniyle çöken Kızılcapınar Köprüsü, Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden yapılıyor.


Kandıra ile Doğancılı Mahallesi ve Sarısu’yu birbirine bağlayan Kızılcapınar Köprüsü, geçtiğimiz yıl yağan aşırı yağmurlar nedeniyle çökmüş, bölge halkı aylar süren bir mağduriyet yaşamıştı. Uzun bir süre trafiğe kapatılan bu köprü vatandaşın ulaşım ihtiyacını engellerken, şahsi arazisinden yol veren vatandaş sayesinde bölgeye geçici bir köprü yapılmış ve vatandaş bu köprü üzerinden ulaşımını sağlamıştı. Fakat asırlardır kullandıkları Kızılcapınar Köprüsü’nün yıkılmasından dolayı büyük üzüntü yaşayan vatandaşlar, bir an önce Kızılcapınar Köprüsü’nün yapılması için Büyükşehir Belediyesi’ne başvurmuşlardı.


VATANDAŞ MEMNUN

Şahsi arazisinden yol veren vatandaşın da sorun çıkarmasının ardından köprünün yapımını hızlandıran Büyükşehir Belediyesi, çalışmaları başlattı. Asırlar boyunca bölge halkına hizmet veren bu köprünün yeniden inşa edilmesi, Doğancılı ve Sarısu halkını oldukça memnun...