16 / 05 / 2024

KKTC Deniz Geçiş İsale Hattı açılış

KKTC Deniz Geçiş İsale Hattı açılış

Asrın projesi olarak adlandırılan KKTC Su Temin Projesi'nde deniz ve karadaki altyapı çalışmaları son aşamaya geldi.

KKTC Deniz Geçiş İsale Hattı 7 Ağustos'ta tamamlanıyor!

Mersin'den KKTC'ye denizin altından su götürülmesini amaçlayan proje kapsamında inşa edilen Deniz Geçiş İsale Hattı 7 Ağustos'ta tamamlanıyor.

KKTC deniz geçişi isale hattı projesi meclis gündeminde!

KKTC deniz geçişi isale hattı projesine ve onarım işi meclis gündemine taşındı. CHP'li Erdoğdu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ekrem Demirtaş'tan Körfez Geçiş Projesi hakkından çağrı!

İTO Başkanı Ekrem Demirtaş Başbakan Yıldırım’a Körfez Geçiş Projesi hakkında çağrı yaptı. Demirtaş İzmir körfez geçişi projesi kapsamında deniz ortasına inşa edilecek adanın plaj olarak da kullanılmasını önerdi.

KKTC İçme Suyu Temin Projesi'nin açılışı 17 Ekim'de!

Deniz geçişi kısmı Kalyon İnşaat tarafından üstlenilen “Hayat Hattı” projesi ile su kaynakları bakımından kısıtlı olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin temiz su ihtiyacı gideriliyor.

KKTC Su Temini Projesi'nde isale hattına su verilmeye başlandı!

Türkiye ile KKTC'yi denizin altından bağlayan 'Asrın Projesinde ilk su adaya ulaştı. KKTC Su Temini Projesi kapsamında deniz geçişi isale hattına su verilmeye başlandı.

KKTC Su Temini Projesi'nde son durum!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, KKTC'ye Su Temini Projesi kapsamında deniz geçişi isale hattına su verilmeye başlandığını bildirdi.

Türkiye KKTC arası boru hattında ilk su adaya ulaştı!

Türkiye'den KKTC'ye Su Temini Projesi'nde Alaköprü Barajı'ndan alınan su Anamuryum Dengeleme Deposu'ndan Deniz Geçişi İsale Hattı'na verilmeye başlandı ve adaya taşındı.

Asrın projesinde ilk su KKTC'ye ulaştı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen Türkiye ve KKTC’yi denizin altından bağlayan Asrın Projesi’nde ilk su adaya ulaştı. KKTC Su Temini Projesi kapsamında deniz geçişi isale hattına su verilmeye başlandı.

KKTC'ye Su Temini Projesi'nde ilk su adaya ulaştı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, KKTC'ye Su Temini Projesi kapsamında deniz geçişi isale hattına su verilmeye başlandığını bildirdi.

Körfez Geçiş Köprüsü, Yalova'ya yatırımcı çekiyor!

Körfez Geçiş Köprüsü’nün yanı sıra deniz yolu ulaşımına yeni noktaların eklenmesi gibi yeni yatırımlarla İstanbul ve İzmir’in en yakın hinterlandı olması bekleniyor. Son dönemde ise yerli ve yabancı yatırımcıların gözdesi konumunda…

Avrasya Geçişi Projesi’nde tünel kazma çalışmaları tamamlandı!

Avrupa ile Asya kıtalarını deniz tabanı altında birleştirip karayolu geçişi sağlayacak Avrasya Geçişi Projesi’nde tünel kazma çalışmaları tamamlandı. İstanbul boğazı altında 3 bin 344 metrelik kazının gerçekleştirildiği proje, 100 dakikalık güzergâhı 15 d

KKTC deniz geçiş isale hattı 700 milyon TL'ye mal oldu!

Kıbrıs'ın 50 yıllık su hasreti son buluyor. Yılda 75 milyon metreküp su, Toroslar'dan KKTC'ye ulaşacak. Kalyon İnşaat-Sigur Ros ortaklığının yaptığı deniz geçiş isale hattı 700 milyon TL'ye mal oldu.

KKTC Su Temin Projesi'nde sona gelindi!

Mersin’den KKTC’ye tatlı su ulaştıracak "KKTC Su Temin Projesi" son parçanın eklenmesiyle 7 Ağustos’ta tamamlanacak. Proje çerçevesinde, 66,5 kilometrelik deniz geçiş isale hattına son parça da eklendi.

KKTC Su Temin Projesi yarın tamamlanacak!

Mersin'deki Alaköprü Barajı'nda tutulan suyu KKTC'ye ulaştıracak “KKTC Su Temin Projesi” kapsamında 66,5 kilometrelik Deniz Geçiş İsale Hattı, son parçanın eklenmesiyle yarın tamamlanacak.

KKTC Deniz Geçiş İsale Hattı açılış Haberi

KKTC Deniz Geçiş İsale Hattı açılış

KKTC’de asrın su temini projesinde sona gelindi. Dünya’da ilk kez uygulanan deniz boru hattı ile adaya su sağlayacak KKTC Su Temin Projesi’nde deniz altından 250 metre derinlikte ve askıda geçen boruların son parçası Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun katıldığı merasimle yerleştirildi.


Asrın projesi olarak adlandırılan KKTC Su Temin Projesi'nde deniz ve karadaki altyapı çalışmaları son aşamaya geldi.


Karadan 5 km açıkta deniz geçişi isale hattının son 500 metrelik kısmı da bugün düzenlenen törenle monte edildi.


DÜNYADA İLK KEZ UYGULANDI


Dünya’da ilk kez uygulanan deniz boru hattı ile adaya su sağlayacak KKTC Su Temin Projesi’nde deniz altından 250 metre derinlikte ve askıda geçen boruların son parçası Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun katıldığı merasimle yerleştirildi.


Türkiye'den KKTC'ye Su...