08 / 05 / 2024

KKTC Ercan Havalimanı terminal binası

KKTC Ercan Havalimanı terminal binası

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, temelini attıkları KKTC Ercan Havalimanı’nın yeni terminal binasının 20 ayda hizmete açılmasının planlandığını söyledi.

KKTC Ercan Havalimanı'nın yeni terminali yarın açılıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lefkoşa'da yapım çalışmaları tamamlanan havalimanının açılışını 20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekatı'nın yıl dönümünde yapacak.

Ercan Havalimanı'nın yeni terminali ne zaman açılacak?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersan Saner, inşaat sürecinin hız kesmeden devam ettiği Ercan Havalimanı'nın yeni terminalinin açılış tarihini açıkladı.

İstanbul Yeni Havalimanı için bilet fiyatları belli oldu!

İstanbul Yeni Havalimanı biletleri satışa çıktı. Buna göre THY, Ankara, Antalya, İzmir’e 59, Ercan’a 179 TL ve Bakü’ye 99 dolara uçacak.

Emrullah Turanlı KKTC vatandaşı oldu!

Ercan Havalimanı'nın işletmecisi ve Taşyapı patronu Emrullah Turanlı vatandaşlık talepleri KKTC Bakanlar Kurulu'nun 10 Kasım’daki toplantısında kabul edildi.

Taş Yapı, Ercan Havalimanı'nı ayağa kaldırdı!

İnşaat sektöründe faliyet gösteren Taş Yapı, KKTC'de Ercan Havalimanı'nın inşaatına başlıyor. Firma, 38 yıldır yapılması planlanan havalimanı ile atağa geçti.

Emrullah Turanlı: Belgeler ortada tek yolum adalet!

Emrullah Turanlı, eski Ulaştırma Bakanı günümüz Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu ile girdiği Ercan havalimanı polemiğiyle ilgili, “Ben siyasetçi değilim belgeli konuşuyorum. Tanıklar, ödenmiş dekontlar ve Ombudsman’ın raporu ortada, hakkımı adalet ve hukukta aramaktan başka çarem yok” dedi.

Taşyapı KKTC Ercan Havalimanı'nın inşaatına başladı!

İnşaatına başladıkları ‘Yeni Ercan Havalimanı’ hakkında bilgi veren Taşyapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, “Kalitemizde mütevazı değil, iddialı olacağız. Hedefimiz ‘Ercan’ ile Kıbrıs’ı her anlamda uçurmak” diye konuştu.

KKTC Ercan Havalimanı terminal binası 20 ayda açılacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, temelini attıkları KKTC Ercan Havalimanı’nın yeni terminal binasının 20 ayda hizmete açılmasının planlandığını söyledi.

KKTC'deki arazi problemi yeni havalimanı inşaatını geciktirdi!

4 yıl önce ihalesi yapılan ve Taş Yapı'nın inşaatını üstlendiği Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) yeni havalimanı inşaatı için bugün ilk beton, KKTC ve Türkiye'den hükümet yetkililerinin katılacağı törenle dökülecek. Ancak havalimanının yapılacağı arazi üzerinde bazı anlaşmazlıklar var.

Kıbrıs Ercan Havalimanı'nın terminal binası 2018'de açılacak!

T&T Ercan Havalimanı İşletmeciliği Şirketi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) vergi şampiyonu oldu. Taşyapı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, yeni pist ve terminal binasının 2018’in sonunda hizmete açılacağını söyledi.

Kıbrıs Ercan Havalimanı'nın yeni terminal binası yapılıyor!

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Ercan Havalimanı ile ilgili uzun süredir bir olumsuzluğun kamuoyunu meşgul etmediğini belirterek, “Yeni terminal binası yapılıyor” dedi.

KKTC Ercan Havaalanı 1 yıl içinde bitirilecek!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ve Kıbrıs Rum Kesimi’nin ekonomik durumu ile ilgili çalışmalar yapan Dünya Bankası heyeti, KKTC’nin Ercan Havaalanı’nı da mercek altına aldı.

3. havalimanı için kredi anlaşmaları ne zaman imzalanacak?

Önceki gün asrın projesinin açılışına şahitlik ettik. Anadolu'nun suyu denizin altından borularla KKTC'ye ulaştı. Bugün tüm 'olmaz'cılara inat 3. havalimanı için kredi anlaşmalarının imzası atılacak

KKTC Ercan Havalimanı terminal binası Haberi

KKTC Ercan Havalimanı terminal binası

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, temelini attıkları KKTC Ercan Havalimanı’nın yeni terminal binasının 20 ayda hizmete açılmasının planlandığını söyledi


KKTC Ercan Havalimanı’nın yeni terminal binası inşaatı temel atma töreni Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın katılımı ile yapıldı. Törene KKTC Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Taşyapı Yönetim Kurulu Başkanı emrullah turanlı ve projenin finansörü Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş de katıldı. 


Bakan Arslan, “Yeni terminal binasını 20 ayda bitirmeyi amaçladıklarını” kaydetti. Denizbank’ın projeye 200 milyon euro’nun üzerinde yatırım yaptığını ve işletme sürecinde cironun neredeyse yarısının KKTC’ye verileceğini ifade eden Arslan, Denizbank’a teşekkür etti. Arslan şöyle devam etti:


“Türkiye havacılık sektöründe gelişirken, KKTC’yi ayrı tutamayız. Amacımız KKTC’nin daha da gelişmesi. Türkiye hangi alanda olursa olsun, kazandığı tecrübelerini KKTC’ye yansıtmak istiyoruz. Ercan...