01 / 05 / 2024

kktc hazreti ömer türbesi

kktc hazreti ömer türbesi

KKTC'deki Sahabe Türbesi'nin yanında devam eden kumarhaneli otel inşaatı toplumun tepkisini çekmeye devam ediyor.

Kars Hazreti Ömer Camisi'nin temeli atıldı!

Kars'ın Kağızman ilçesinde bir hayırsever tarafından inşa ettirilen Hazreti Ömer Camisi'nin temeli atıldı.

Kıbrıs Sahabe Türbesi yanındaki otel inşaatına tepki!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC), Kıbrıs'ın fethi için bölgeye giden İslam kumandanlarından Hazreti Ömer ve altı silah arkadaşının mezarının bulunduğu Hz. Ömer Türbesi’nin (Sahabe Türbesi) yanında devam eden kumarhaneli otel inşaatı toplumun tepkisini çekmeye devam ediyor.

KKTC su temin projesinde imzalar bugün atılacak!

Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasında su temini ve yönetimine ilişkin hükümetlerarası anlaşma yarın imzalanacak. KKTC Başbakanı Ömer Soyer Kalyoncu yarın Türkiye'ye resmi ziyarette bulunacak.

Türkiye, KKTC'ye Su Temini Projesi'nin yeni anlaşma şartlarını onayladı!

KKTC Başbakan Ömer Kalyoncu, "Türkiye'den KKTC'ye Su Temini Projesi" kapsamında suyun işletmesine yönelik metninde değişiklik taleplerinin Türkiye tarafından kabul edildiğini açıkladı.

DeFacto, KKTC'de mağaza açtı!

DeFacto, yeni pazarlara yatırım yaparak yurt dışında büyümeye devam ediyor. Son olarak KKTC pazarına giren DeFacto, ilk mağazasını Gazimağusa’da, KKTC Başbakanı Ömer Kalyoncu’nun katıldığı bir törenle hizmete açtı.

KKTC'de inşaat sektörü için sabit kur uygulaması başlıyor!

KKTC Başbakanı Ömer Kalyoncu, kur artışı sebebiyle inşaat sektöründe yaşanacak olumsuzlukları azaltmak amacıyla tapu devir harçları ve stopajlarında da 90 gün süreyle sabit kur uygulamasına gidileceğini vurguladı.

Türkiye'den KKTC’ye turizm alanında destek!

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, KKTC Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş ve beraberindeki heyetle Bakanlıkta bir araya geldi..

Nar Mer Turizm İnşaat Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Nar Mer Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, 1 Şubat 2013 tarihinde, 50 bin TL sermaye ile, Hasan Şevki Mercan tarafından kuruldu...

Zeytinburnu Sümer Mahallesi dönüşümüne bakanlık destek verdi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 2009 yılında Zeytinburnu Sümer Mahallesi'nde başlayan kentsel dönüşüm projesinin tamamlanması için mahalleyi riskli alan kapsamına dahil etti...

Ömer Faruk Çelik: Konutlara ilişkin net bir sınıflandırma yok!

Sinpaş GYO İcra Kurulu Üyesi ve KONUTDER Başkanı Ömer Faruk Çelik, konutlara ilişkin net bir sınıflandırma olmadığını söyledi...

Seyitömer Termik Santrali'ni Çelik İnşaat 2.2 milyar dolara aldı!

Seyitömer Termik Santrali özelleştirilmesi İhalesinde en yüksek teklifi 2 milyar 248 milyon dolar ile Çelikler Taahhüt İnşaat ve Sanayi AŞ verdi...

Seyitömer Termik Santrali'ne en yüksek teklif 1 milyon 200 TL!

Kütahya Seyitömer Termik Santrali'nin özelleştirme ihalesinin nihai pazarlık görüşmesi elemesiz turunda en yüksek teklif 1 milyar 200 milyon dolar oldu...

Seyitömer Termik Santrali’nin özelleştirme ihalesi bugün!

Toplam 16 teklifin geldiği Seyitömer Termik Santrali’nin özelleştirme ihalesi bugün yapılıyor

kktc hazreti ömer türbesi Haberi

kktc hazreti ömer türbesi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC), Kıbrıs'ın fethi için bölgeye giden İslam kumandanlarından Hazreti Ömer ve altı silah arkadaşının mezarının bulunduğu Hz. Ömer Türbesi’nin (Sahabe Türbesi) yanında devam eden kumarhaneli otelin inşaatına son verilmesi için Manevi Havama Dokunma Platformu tarafından düzenlenen kampanyada toplanan imzalar, KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün'e ve Bakanlar Kuruluna iletildi. 


Öte yandan kumarhaneli otelin inşaatına son verilmesi için Manevi Havama Dokunma Platformu tarafından KKTC Cumhuriyet Meclisi ve Başbakanlık binası önünde başlatılan eylemler, otel inşaatının devam etmesi halinde sürdürülecek.


Manevi Havama Dokunma Platformu sözcüsü Mehmet Gökçebağ AA muhabirine yaptığı açıklamada, türbenin yanında böyle bir eğlence merkezinin olamayacağına işaret ederek, yasal haklarını kullanarak seslerini duyurmak istediklerini söyledi.


İki kumarhaneli otel inşaatı da bakanlar kurulunda bekliyor

Evrensel Sevgi ve Kardeşlik Derneği (ESKAD) üyesi İbrahim Davran...