18 / 05 / 2024

KKTC İçmesuyu Boru Hattı

KKTC İçmesuyu Boru Hattı

Dünyada ilk kez deniz altından boru hattıyla su sağlayacak olan projeye, denizaltılar için uyarı sistemi ekleniyor. Böylece bölgeden geçiş yapacak denizaltıların hatta çarpması da engellenecek...

KKTC İçmesuyu Boru Hattı'nda denizaltılar için önlem alınıyor!

Dünyada ilk kez deniz altından boru hattıyla su sağlayacak olan projeye, denizaltılar için uyarı sistemi ekleniyor. Böylece bölgeden geçiş yapacak denizaltıların hatta çarpması da engellenecek.

KKTC'ye Su Temini projesinde sorunlar çözüldü!

TÜRKİYE’den KKTC’ye deniz altından askılı boru sistemiyle götürülen suyun işletmesi konusunda KKTC hükümetiyle çıkan kriz aşıldı ve hükümetler arası anlaşma imza aşamasına geldi.

KKTC Su Temin Projesi hizmete girdi!

7 Mart 2011'de dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Alaköprü Barajı'nın temelinin atılmasıyla başlayan KKTC Su Temin Projesi hizmete girdi. Dünyada ilk kez uygulanan deniz boru hattı ile adaya su taşınacak.

KKTC'ye Su Temin Projesi'nin açılış töreni bugün!

Türkiye'den KKTC'ye Su Temin Projesinin açılışı yapılıyor. “KKTC Su Temin Projesi” ile Anamur Dragon Çayı üzerindeki Alaköprü Barajı’ndan alınan su, Akdeniz’e döşenen boru hattıyla Girne yakınlarında yapılan Geçitköy Barajı’na aktarılacak.

KKTC'nin su sıkıntısı "Asrın Projesi" ile son buluyor!

"KKTC Su Temin Projesi" ile Anamur Dragon Çayı üzerinde tesis edilen Alaköprü Barajı'ndan alınacak 75 milyon metreküp su, Akdeniz'e döşenen boru hattı vasıtasıyla, Girne yakınlarında inşa edilen Geçitköy Barajına aktarılacak

Türkiye KKTC arası boru hattında ilk su adaya ulaştı!

Türkiye'den KKTC'ye Su Temini Projesi'nde Alaköprü Barajı'ndan alınan su Anamuryum Dengeleme Deposu'ndan Deniz Geçişi İsale Hattı'na verilmeye başlandı ve adaya taşındı.

KKTC Su Temini projesi 29 Ekim’de açılacak!

Türkiye’den KKTC’ye yılda 75 milyon metreküp su verecek olan KKTC Su Temin Projesi'nde son boru hatları eklendi. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, projeyi 29 Ekim’de hizmete açmayı hedeflediklerini söyledi.

KKTC İçmesuyu Temini Projesi ile 50 yıllık su ihtiyacı karşılanacak!

Türkiye'nin "Yavru" vatan KKTC'ye desteği ile 80 kilometre uzunluğundaki borularla bu ülkeye sulama ve içme suyu aktarılmasını sağlayacak 'KKTC İçmesuyu Temini Projesi'nde KKTC'nin 50 yıllık su ihtiyacının karşılanması öngörülüyor.

KKTC Su Temin Projesi'nde su tutulmaya başlandı!

KKTC'ye içme suyunun dünyada görülmeyen deniz boru hattıyla taşınmasını sağlayacağı için 'Asrın projesi' olarak adlandırılan Alaköprü Barajı'nın su tutmaya başlayacağı tarih daha önce 26 Ağustos 2013 olarak açıklanmıştı.

KKTC Su Temin Projesi ile Alaköprü Barajı dolmaya başladı!

DSİ tarafından inşa edilen ve Dünya’da ilk kez uygulan deniz boru hattı ile KKTC'ye su sağlayacak "KKTC Su Temin Projesi"nde önemli bir eşik daha aşılıyor. Yapımı tamalanan Alaköprü Barajı’nda su tutulmaya başlandı.

20 Temmuz'da Türkiye'den KKTC'ye su iletilecek!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 'KKTC İçmesuyu Temini Projesi kapsamında, 20 Temmuz Barış Harekatı'nın yıl dönümünde, Türkiye'den KKTC'ye su iletilecek' dedi.

KKTC Su Projesi için 23 kilometre boru döşendi!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, KKTC'ye su sağlayacak 1 milyar dolarlık proje de 80 kilometrelik deniz geçişinde şu ana kadar 23 kilometre boru döşendiğini belirterek, geriye kalan boruların da kısa zamanda döşeneceğini söyledi.

KKTC İçmesuyu Boru Hattı'nda denizaltılar için önlem!

Dünyada ilk kez deniz altından boru hattıyla su sağlayacak olan projeye, denizaltılar için uyarı sistemi ekleniyor. Böylece bölgeden geçiş yapacak denizaltıların hatta çarpması da engellenecek...

KKTC İçme Suyu Boru Hattı'na denizaltı uyarı sistemi eklenecek!

Denizin altından geçecek KKTC İçme Suyu Boru Hattı’na uyarı sistemi eklenecek. Böylece bölgeden geçiş yapan denizaltılar, boru hattına çarpmaması için uyarılacak. Bu uyarı sistemleri gönderdiği sinyallerle bölgeden geçiş yapacak denizaltıları uyaracak.

KKTC İçmesuyu Boru Hattı Haberi

KKTC İçmesuyu Boru Hattı

DSİ Genel Müdürlüğünce inşa edilen KKTC İçmesuyu Boru Hattı'na denizaltılar için uyarı sistemi ekleniyor. Böylece bölgeden geçiş yapacak denizaltıların hatta çarpması engellenecek. 


AA muhabirinin, Orman ve Su İşleri Bakanlığından aldığı bilgiye göre, KKTC Su Temin Projesi ile uzun yıllardır su yetersizliği ve su kalitesindeki kötüleşme sebebiyle sıkıntı yaşayan ada halkının uzun vadeli su ihtiyacı karşılanacak. Dünyada ilk kez deniz altından boru hattıyla su sağlayacak olan projede uygulanacak olan deniz geçişi, 80 kilometre 151 metre uzunluğunda ve deniz yüzeyinden 250 metre derinlikte ve askıda olacak. 


Hattın bu derinlikten geçmesine, Deniz Kuvvetleri Komutanlığının görüşü doğrultusunda karar verildi. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, bu görüşmelerde, "deniz içerisindeki bu tür bir tesisin deniz yüzeyinden en az 250 metre aşağıda olması gerektiği, denizaltıların da hesaba katıldığında deniz trafiğinin...