30 / 04 / 2024

kktc ilk su

kktc ilk su

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen Türkiye ve KKTC’yi denizin altından bağlayan Asrın Projesi’nde ilk su adaya ulaştı. KKTC Su Temini Projesi kapsamında deniz geçişi isale hattına su verilmeye başlandı.

Park Mozaik Su'da teslimler başladı! Ankara’nın yeşil dostu Leed Gold Sertifika’lı ilk konut projesi!

Park Mozaik Su'da teslimler başladı! Tepe ve Mesa güvencesi ile hayata geçirilen proje başkent Ankara’nın yeşil dostu Leed Gold Sertifika’lı ilk konut projesi olma özelliğine sahip...

Devlet Su İşleri yeni ayın ilk müjdesini duyurdu! 19 farklı kadroda 2 bine yakın personel alınacak! DSİ başvuru şartları

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) bünyesinde 1273 sözleşmeli personel alınacağını ilan etti. Devlet Su İşleri yeni ayın ilk müjdesini duyurdu! 19 farklı kadroda 2 bine yakın personel alınacak! İşte DSİ iş başvuru şartları...

Türkiye İhracat Merkezi ilk yurt dışı ofisini KKTC’de açtı!

TİM ilk yurt dışı ofisini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) açtı. KTSO Başkanı Candan Avunduk, TİM’in, KKTC ihracatının artırılması açısından da büyük bir milat ve şans olacağını düşünüyoruz” dedi...

KKTC Su Temin Projesi dört yılda tamamlandı!

KKTC Su Temin Projesi kapsamında Ada'ya ulaşan suyun dağıtımı için inşa edilen Girne ve Dipkarpaz Bölgesi İçme Suyu İsale Hatlarını tamamladı. Türkiye'den iletilen içme suyu Ada'nın her noktasına ulaştı.

Türkiye'den KKTC'ye Su Temini Projesi!

KKTC Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, "Türkiye'den KKTC'ye Su Temini Projesi" kapsamında adaya ulaşan suyun yarından itibaren üç gün boyunca Lefkoşa ve Gazimağusa'ya verileceğini açıkladı.

KKTC su temin projesinde imzalar bugün atılacak!

Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasında su temini ve yönetimine ilişkin hükümetlerarası anlaşma yarın imzalanacak. KKTC Başbakanı Ömer Soyer Kalyoncu yarın Türkiye'ye resmi ziyarette bulunacak.

KKTC su temin projesinde imzalar atılıyor!

Türkiye’den Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) Akdeniz altından borularla su taşıyan Asrın Projesi’nde, kullanımla ilgili imzalar yarın atılıyor.

Türkiye, KKTC'ye Su Temini Projesi'nin yeni anlaşma şartlarını onayladı!

KKTC Başbakan Ömer Kalyoncu, "Türkiye'den KKTC'ye Su Temini Projesi" kapsamında suyun işletmesine yönelik metninde değişiklik taleplerinin Türkiye tarafından kabul edildiğini açıkladı.

KKTC'ye Su Temini projesinde sorunlar çözüldü!

TÜRKİYE’den KKTC’ye deniz altından askılı boru sistemiyle götürülen suyun işletmesi konusunda KKTC hükümetiyle çıkan kriz aşıldı ve hükümetler arası anlaşma imza aşamasına geldi.

KKTC’ye su temin projesi bugün Ankara’da Masaya yatırılacak!

Türkiye’den KKTC’ye deniz altından borularla getirilen “Asrın Projesi” olarak nitelendirilen “KKTC’ye su temin projesi” bugün Ankara’da Masaya yatırılacak. İleri istişare önerileri, Ankara’da yapılacak görüşmelerin ardından netleşecek.

KKTC'ye Su Temini Projesi'nde son durum ne?

KKTC Başbakan Kalyoncu: "Önümüzdeki günlerde su konusuyla ilgili Türkiye Cumhuriyeti hükümet yetkilileri ile bir araya geleceğiz ve bu konuyla ilgili son noktayı koyacağız" dedi.

KKTC'ye Su Temini Projesi, Kıbrıs Türklerine mi verilecek?

Türkeş, yaptığı yazılı açıklamada, Kıbrıs konusundaki gelişmelerin ele alındığı 8. Büyükelçiler Konferansı'ndaki konuşmasınının bazı medya kuruluşlarınca saptırıldığını ifade etti.

KKTC'ye su temini projesinde su akışı durduruldu!

KKTC hükümetinin, Türkiye'den gönderilen suyun özel şirket tarafından yönetilmesi önerisini kabul etmemesine Türkiye'nin tepkisi sert oldu. Türkiye vanayı kapatarak su akışını durdurdu. Türkiye, yatırımlar için para akışını da durdurdu.

kktc ilk su Haberi

kktc ilk su

KKTC İçmesuyu Temini Projesi'nde uygulanacak olan deniz geçişinin Dünya'da bir ilk olduğunu ifade eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “KKTC İçmesuyu Temini Projesi çerçevesinde Dünya'da ilk kez uygulanan ve son parçanın yerleştirilmesi ile tamamlanan deniz geçişi 80 kilometre 151 metre uzunluğunda, deniz yüzeyinden 250 metre derinlikte ve askıda geçiyor. Deniz geçişi bin 600 milimetre çapındaki, yüksek yoğunluklu polietilen boru hattından oluşuyor. Proje kapsamında Anamur - Alaköprü Barajı'ndan alınan su, Anamuryum Dengeleme Deposuna getirilerek, Anamuryum Dengeleme Deposu'ndan kontrollü bir şekilde Deniz Geçişi İsale Hattı'na verilmeye başlandı ve adaya su ulaştı” dedi.


DENİZ SUYU CAZİBELİ OLARAK TAHLİYE OLMAYA BAŞLADI

Türkiye ve KKTC'yi denizin 250 metre altında askıda kurulacak 80 kilometre uzunluğundaki boru hattı ile birbirine bağlayan KKTC Su Temin Projesi'nde Alaköprü...