05 / 05 / 2024

kktc kur sabitlemesi

kktc kur sabitlemesi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Faiz Sucuoğlu yaptığı açıklamada "Gayrimenkul kiralamalarında dövizle ödenecek kira bedellerinde kur sabitlemesine gidilecek. 3 ay süreyle dolar 10 lira, avro 11 lira ve sterlin 12 lira kuru uygulanacaktır." dedi.

KKTC'de dövizle gayrimenkul kiralamalarında kur sabitlemesine gidiliyor!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Faiz Sucuoğlu yaptığı açıklamada "Gayrimenkul kiralamalarında dövizle ödenecek kira bedellerinde kur sabitlemesine gidilecek. 3 ay süreyle dolar 10 lira, avro 11 lira ve sterlin 12 lira kuru uygulanacaktır." dedi.

AVM'lerin kur sabitlemesi şart!

Tekstil sektörünün 15 Temmuz darbe girişiminin etkilerini kısa bir sürede atlattığını dile getiren Ankara Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Canip Karakuş, ancak sektörün önünde çözülmesi gereken daha büyük sorunlar olduğunu söylüyor.

Saf GYO, Akasya Acıbadem AVM Kasım kiralarında kuru sabitledi!

Saf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Akasya Acıbadem AVM kiralarında Kasım ayı için kur sabitlemesi hakkında KAP'a açıklamada bulundu.

Saf GYO, Akasya Acıbadem AVM Ekim kiralarında kuru sabitledi!

Saf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Akasya Acıbadem AVM kiralarında Ekim ayı için kur sabitlemesi hakkında Kap'a açıklamada bulundu.

Akiş GYO, Akbatı AVYM Ekim kiralarında kuru sabitledi!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Akbatı AVYM kiralarında Ekim ayı için kur sabitlemesi hakkında KAP'a açıklamada bulundu.

Saf GYO, Akasya Acıbadem AVM Eylül kiralarında kuru sabitledi!

Saf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Akasya Acıbadem AVM kiralarında Eylül ayı için kur sabitlemesi hakkında KAP'a açıklamada bulundu. Saf GYO, dolar kurunu 2,75 TL olarak belirledi.

Saf GYO, Akasya Acıbadem AVM Ağustos kiralarında kuru sabitledi!

Saf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Akasya Acıbadem AVM kiralarında Ağustos ayı için kur sabitlemesi hakkında KAP'a açıklamada bulundu. Saf GYO, dolar kurunu 2,75 TL olarak belirledi.

Akiş GYO, Akbatı AVYM Ağustos kiralarında kuru sabitledi!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ., Akbatı AVYM kiralarında Ağustos ayı için kur sabitlemesi hakkında KAP'a açıklamada bulundu.

Saf GYO, Akasya Acıbadem AVM Temmuz kiralarında kuru sabitledi!

Saf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Akasya Acıbadem AVM kiralarında Temmuz ayı için kur sabitlemesi hakkında KAP'a açıklamada bulundu. Şirket dolar kurunu 2,75 TL olarak belirledi.

Akiş GYO, Akbatı AVYM Temmuz kiralarında kuru sabitledi!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ., Akbatı AVYM kiralarında Temmuz ayı için kur sabitlemesi hakkında KAP'a açıklamada bulundu. Şirket dolar kurunu 2,75 TL olarak belirledi.

Saf GYO, Akasya AVM kiralarında kur sabitleme kararı aldı!

Saf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kamu Aydınlatma Platformu'nda Akasya Acıbadem Alışveriş ve Yaşam Merkezi Kiralarında Kur Sabitlemesi hakkındaki kararını yayınladı.

KKTC'de inşaat sektörü için sabit kur uygulaması başlıyor!

KKTC Başbakanı Ömer Kalyoncu, kur artışı sebebiyle inşaat sektöründe yaşanacak olumsuzlukları azaltmak amacıyla tapu devir harçları ve stopajlarında da 90 gün süreyle sabit kur uygulamasına gidileceğini vurguladı.

AVM mağazalarının kiralarında sabit kur dönemi başladı!

Doların 3 TL’ye dayanmasıyla AVM’lerdeki kira tartışması yine gündeme geldi. AVM yönetimleri ve kiracılar yeni dönemde kur sabitlemesi için yine karşı karşıya...

kktc kur sabitlemesi Haberi

kktc kur sabitlemesi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Faiz Sucuoğlu, ekonomik önlemlerle ilgili olark Cumhuriyet Meclisi'nde basın toplantısı gerçekleştirdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, gerçekleştirilen toplantıya, Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun ve  Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu da katılım sağladı.

Meclisten 2022 yılının bütçesinin geçirileceğini kaydeden Faiz Sucuoğlu, bu konuda yoğun çaba harcadıklarını kaydetti. 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Faiz Sucuoğlu, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının sebep olduğu ekonomik zorluklarla beraber son zamanlarda dövizin yükselmesinin, vatandaşlara ekonomik olarak olumsuz yansımasının olduğunu kaydetti.

- Stopaj yüzde 16'ya çıkarılıyor

Yaptığı açıklamada KKTC'deki gayrimenkul kiralamalarında dövizle yapılan sözleşmelerde kira stopajının yüzde 16'ya çıkarılacağını belirten Faiz Sucuoğlu, sözleşmelerin TL ile düzenlenmesinin teşvik edileceğini ve stopaj oranının yüzde 8 olacağını belirtti.

Faiz Sucuoğlu...