28 / 04 / 2024

Klimalarda sezonsal verimlilik nedir

Klimalarda sezonsal verimlilik nedir

Avrupa Birliği, 2013 yılı başında klimalar için Sezonsal (Mevsimsel) Verimlilik kriterlerini uygulamaya başladı. Artık İstanbul için A sınıfı olan bir klima, Antalya için A sınıfı olmayabilir.

AVM metrekare verimlilik endeksi yüzde 87,6 arttı! Kiralanabilir metrekareye düşen ciro 10 bin 856 TL oldu!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) ile Akademetre Research tarafından ortaklaşa oluşturulan AVM Endeksi’nin Aralık ayı sonuçları açıklandı. Verilere göre Aralık 2023'te AVM metrekare verimlilik endeksi yüzde 87,6 artarak 2848 puana yükseldi. 

İnşaat sektörünün profesyonelleri bir araya geldi...

Yapı sektörü profesyonelleri, InSuppliers tarafından düzenlenen ve sürdürebilirlik alanında verimlilik, çevre dostu ürün gibi hizmetler ve yeni iş ve iletişim modellerinin ele alındığı etkinlikte buluştular.

AVM metrekare verimlilik endeksinde yüzde 92,1'lik artış!

Kasım 2023 döneminde AVM metrekare verimlilik endeksi, bir önceki senenin aynı ayına göre nominal olarak yüzde 92,1, bir önceki aya göre ise yüzde 13,3 artış gösterdi.

AVM metrekare verimlilik endeksinde yüzde 77,4 artış! Kiralanabilir metrekareye düşen ciro 8.771 TL oldu!

Ekim 2023'te AVM metrekare verimlilik endeksi, bir önceki senenin aynı ayına göre nominal olarak yüzde 77,4 arttı. Kiralanabilir metrekare alanı başına düşen ciro da ülke genelinde 8 bin 771 TL oldı. İşte açıklanan Ekim verileri...

AVM Metrekare Verimlilik Endeksi'nde yüzde 84,3'lük artış!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) ile Akademetre Research tarafından ortaklaşa olarak oluşturulan AVM Endeksi’nin Eylül ayı sonuçlarına göre, AVM Metrekare Verimlilik Endeksi, bir önceki senenin aynı ayına göre nominal olarak yüzde 84,3 artış gösterdi.

AVM'lerde kiralanabilir metrekare alanı başına düşen ciro İstanbul'da 9.998 TL oldu! 

Ağustos 2023 döneminde AVM Metrekare Verimlilik Endeksi, bir önceki senenin aynı ayına göre nominal olarak yüzde 81,7 yükseldi. Ayrıca, AVM'lerde kiralanabilir metrekare alanı başına düşen ciro İstanbul'da 9.998 TL'ye ulaştı. İşte detaylar...

Aras Kargo 1 milyar liralık yatırım yapacak!

Aras Kargo Yönetim Kurulu Başkanı Peter Umundum, şirketin dijitalleşme, otomasyon ve verimlilik ile büyük kazanımlar sağladığını belirterek, kısa vadede yurt içi operasyonlarına yönelik 1 milyar liralık bir yatırım yapmayı planladıklarını açıkladı.

AVM metrekare verimlilik endeksi Temmuz'da yüzde 93,4 arttı! 

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) ile Akademetre Research tarafından ortaklaşa oluşturulan AVM Endeksi’nin Temmuz sonuçlarına göre, metrekare verimlilik endeksi Temmuz'da yüzde 93,4 artış gösterdi. İşte detaylar...

Peugeot'dan tamamen elektrikli yeni E-3008 atağı!

Peugeot CEO'su Linda Jackson, "Yeni E-3008 fastback SUV’un pazara sunulması, Peugeot'nun dizayn, sürüş rahatlığı ve verimlilik bakımından yeni standartlar belirleyen, tümüyle elektrikli, göz alıcı bir markaya doğru dönüşümünde önemli bir adım" şeklinde konuştu.

Türkiye’nin süt üretimi 2022 yılından beri düşüyor!

Türkiye’de süt üretiminde 2022 yılı itibarıyla düşüş yaşandığını söyleyen EBSO Süt ve Süt Ürünleri Meslek Komitesi Üyesi Ferhat Uğuralp, üretimin düşmesindeki esas nedenin başta yem olmak üzere yüksek maliyetler olduğunu vurguladı. Uğuralp, üretimde verimlilik için planlamanın şart olduğunu söyledi.

AVM Metrekare Verimlilik Endeksi Haziran'da yüzde 114,6 arttı! 

Haziran 2023 dönemine ilişkin AVM Metrekare Verimlilik Endeksi açıklandı. Açıklanan rakamlara göre, AVM Metrekare Verimlilik Endeksi'nde bir önceki senenin aynı ayına göre nominal olarak yüzde 114,6 artış yaşandı. İşte ayrıntılar...

6 bin 500 işletmeye danışmanlık yapılıyor. Sanayici dijital dönüşümle kazanıyor!

Ankara'da OSTİM Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren 15 firma, Dijital Dönüşüm Ofisi'nin çalışmaları sayesinde verimliliklerini artırdı. Firmalar, üretimde zaman, verimlilik ve performans gibi tüm aşamaları hızlı şekilde takip edilebiliyor.

KOSGEB Yalın Dönüşüm Desteği uygulaması hayata geçti! 200 bin TL'ye varan destek sağlanacak

Türkiye'nin imalat sanayisinin yalın dönüşüm yoluyla verimlilik artışına katkı sağlamak için düzenlenen "KOSGEB Yalın Dönüşüm Desteği" hayata geçirildi.

Klimalarda sezonsal verimlilik nedir Haberi

Klimalarda sezonsal verimlilik nedir

Enerji tüketimini ve karbondioksit emisyonunu 2020 yılına kadar yüzde 20 azaltmak ve yenilenebilir enerji kullanımını yüzde 20 artırmak amacıyla bir dizi önlem alan Avrupa Birliği, 2013 yılı başında klimalar için Sezonsal (Mevsimsel) Verimlilik kriterlerini uygulamaya başladı. Aynı yolda ilerleyen Türkiye de 2014 yılının Ocak ayı itibariyle klimalarda Sezonsal Verimlilik kriterlerine göre belirlenmiş yeni enerji sınıflarına geçiş yaptı. Peki, yeni düzenleme ile neler değişiyor?


Klimaların performansı gerçeğe en yakın şekilde sınıflandırılıyor


Kapasitesi 12 kilovatın altında olan klimalar için performans ölçüm metotları değişti ve Sezonsal Verimlilik kriterleri tanımlandı. Daha önce geçerli olan Nominal Verimlilik değerleri yani ısıtma ve soğutma için belirlenen standart birer değer ile cihazların kullanıldığı iç ve dış dizayn şartlarına göre saha performansları arasında ciddi farklar oluşabiliyordu. Çünkü gerçek hayatta yaşadığımız...