11 / 05 / 2024

Kobani eylemleri

Kobani eylemleri

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Kobani eylemlerinde zarar gören spor tesislerinin en kısa zamanda onarılacağını belirterek, "Zarar gören tesislerimizi misliyle yerine koymaya, fazlasını ve çok daha gelişmişini yapmaya muktediriz" dedi.

Kobani eylemlerinde 1113 bina tahrip edildi!

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Kobani eylemlerinin kamu binalarına verdiği zararı açıkladı: "212 okul binası, 67 emniyet binası, 25 kaymakamlık binası, 29 parti binası, çocuk yuvaları, kan merkezleri, toplam 1113 bina yakılmış veya tahrip edilmiştir"

Uzungöl’de kaçak yapı yıkımına tepki!

Trabzon Uzungöl’de imar barışına uygun olmayan kaçak yapıların yıkımı devam ederken, Uzungöllü vatandaşlar eylemleri sürüyor. Yıkımlara tepki gösteren Uzungöl Platformu üyeleri seslerini Cumhurbaşkanına duyurmak için Ankara’ya gidiyor.

Ömer Faruk Kavurmacı'nın duruşması bugün!

FETÖ iş dünyası yapılanmasına yönelik davada tutuklu yargılanan Ömer Faruk Kavurmacı, bilirkişi raporuna ilişkin "Ağabeyimin ve bazı çalışanların eylemleri konusunda bilgi sahibi değilim. Çalışanlar da benim dahlim olmadığını söylemişlerdir." dedi.

Ahmet Hakan: Yeni Havalimanı eyleminde Çalışma Bakanı nerede?

Köşe yazarı Ahmet Hakan, İstanbul Yeni Havalimanı eylemleri için "Çalışma Bakanı nerededir? AK Parti milletvekilleri neden gidip iddiaları incelememektedir? Neden müfettişler olaya el atmamaktadır? "diyor...

BM İsrail'in yeni yerleşim planını kınadı!

Birleşmiş Milletler: "Barışa ve iki devletli çözüme zarar veren tüm tek yanlı eylemleri bir kez daha kınıyoruz" şeklinde açıklama yaptı.

Van'da terörün zarar verdiği binalar yenilendi!

6-7 Ekim 2014'te Kobani bahanesiyle yapılan izinsiz gösteriler sırasında terör örgütü yandaşlarınca Van'da zarar verilen aralarında Kur'an kurslarının da bulunduğu binalar, devlet ve vatandaşların katkısıyla eskisinden daha iyi duruma getirildi.

Kobani’de 310’un üzerinde binanın temeli atıldı!

Suriye Kobani Belediyesi’nden edinilen bilgilere göre, 2016 yılı içerisinde 310’un üzerinde binanın temeli atıldı. Suriye'de yaşayan Fedîle Mistefa, “Savaşta yıkılan evimizi onarıyoruz. Evimizin yıkılması bizim ülkemizi terk etmemize neden olmaz, olmayacaktır” dedi.

Meram'da kentsel dönüşüm protesto edildi!

Meram'da kentsel dönüşüm eylemleri devam ediyor. Meram Belediyesi tarafından Uluırmak Ali Hoca, Uluırmak Saka ve Fahrunnisa mahallelerinde başlatılan “Kentsel Dönüşüm ve İmar Uygulaması Projesi” bölge sakinleri tarafından ikinci kez protesto edildi

Mardin'deki otellerin kapasitesi düştü!

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yerli ve yabancı turistlerin gözde turizm mekanı haline gelen Mardin'de, terör örgütünün eylemleri otellerin kapasitesini düşürmesine neden oldu.

Körfez yatırımcıları Türkiye'de yatırıma devam edecek!

Dubai'deki emlak fuarı Cityscape'in bir numaralı gündemi terör eylemleri oldu. Körfez yatırımcıları endişeli olsa da Türk inşaat şirketlerine, "Türkiye'nin geleceğine bakıyoruz" diyerek, yatırıma devam sinyali verdi.

Türkiye'de 20 baraj inşaatı neden sıkıntıda?

Terör eylemleri enerji yatırımlarını vurdu. Toplamda Keban Barajı'ndan daha büyük kapasiteye sahip 20 baraj inşaatı terör nedeniyle sıkıntıya girdi

Mardin'de oteller küçülüyor, projeler iptal ediliyor!

Mardin'de PKK eylemleri, turizme büyük darbe vurdu. Hedeflerde %80 kayıp yaşanan kentte, oteller küçülürken, projeler iptal ediliyor. Özgür Azad Güngör, "2015 kayıp yıl oldu, endişemiz 2016'yı da kaybetmemek" dedi.

Ziya Gökalp Müzesi restore edilecek!

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde bulunan ve terör örgütü DAEŞ'in Kobani'ye (Ayn el Arap) saldırıları bahane edilerek, 6-7 Ekim 2014'te düzenlenen izinsiz gösterilerde molotofkokteyli atılarak yakılan Ziya Gökalp Müzesi restore edilecek.

Erzurum'da konut mağdurlarından ruhsat eylemi!

Erzurum'da ruhsat ve projesi olmadığı gerekçesiyle Büyükşehir Belediyesi tarafından inşaatı durdurulan 2 bin konutluk 'New City' projesinden daire alan ailelerin eylemleri sürüyor..

Kobani eylemleri Haberi

Kobani eylemleri

Bakan Çağatay Kılıç, Bakanlık olarak Türkiye'nin dört bir yanında birbirinden farklı alanlarda spor ve gençlik yatırımlarının devam ettiğini vurgulayarak, bu yapılanma sürecinin, yaşanan olaylara rağmen hız kesmeden devam edeceğini söyledi.


"Spor tesisinin zarar görmesi kimseye bir şey kazandırmaz"


Güneydoğu'da son dönemde yaşanan olaylar nedeniyle bazı spor tesislerinin zarar gördüğünü hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç, şunları kaydetti:


"O dönemde Yüksekova'da zarar gören bir salonumuz oldu. Aynı şekilde Gaziantep'te spor kompleksimiz ciddi anlamda zarar gördü. Orada büyük bir maddi zarar var. Bazı yerlerde yakılmaya, yıkılmaya, zarar verilmeye çalışılan tesislerimiz oldu. Bu noktada tesislere zarar veren veya bunu teşvik eden çevrelerin, öncelikle ne yaptıklarını iyice düşünmeleri gerektiği inancındayım. Spor yatırımlarının kime, ne zararı olabilir? Bir spor salonunun yakılması, bir spor tesisinin zarar görmesi size ne kazandıracak?...