03 / 05 / 2024

kobi beyannamesi

kobi beyannamesi

Ekonominin temel aktörlerini oluşturması itibariyle hükümetin ekonomi politikaları arasında öncelikli bir yer edinen KOBİ'ler, Türkiye'nin G20 dönem başkanlığı sırasında sahnenin ana aktörü olmaya hazırlanıyor.

Kira beyannamesi geç verme cezası!

Kira gelir vergisi, beyana dayalı vergi türü olup; mükelleflerin öncelikle beyanname vermeleri gerekiyor. Beyannameler, 1 - 25 Mart tarihleri arasında veriliyor. Peki, beyanname geç verilirse ne olur? Kira beyannamesi geç verme cezası nedir?

Kira beyannamesi internet vergi dairesinden verilir mi?

Kira gelir vergisi, Gelir Vergisi Kanunu gereğince, taşınmaz malların kiraya verilmesinden elde edilen kira gelirleri için ödeniyor. Peki, kira beyannamesi internet vergi dairesinden verilir mi?

Kira beyannamesi için son 5 gün!

2014 yılı içerisinde taşınmaz malını kiraya vererek gelir elde eden kimseler, 2015 yılında kira gelir vergisi mükellefi oluyor. Vergi mükellefleri öncelikle beyanname veriyor.Kira beyannamesi için son 5 gün bulunuyor...

Değer artış kazancı gelir vergisi beyannamesi nereye verilir?

Gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde ödenmesi gereken vergiler arasında değer artış kazancı vergisi de bulunuyor. Vergi için önce beyanname veriliyor. Peki, değer artış kazancı gelir vergisi beyannamesi nereye verilir?

Değer artış kazancı beyannamesi için son 6 gün!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde değer artış kazancı vergisi de doğuyor. Vergi mükellefleri öncelikle beyanname veriyor.Değer artış kazancı beyannamesi için son 6 gün bulunuyor...

Kira gelir vergisi beyannamesi için son 6 gün!

Gelir Vergisi Kanunu kapsamında belirtilen taşınmaz mal ve hakların kiraya verilmesinden elde edilen kira gelirleri için vergi ödeniyor. Vergide beyanname verilmesi gerekiyor. Kira gelir vergisi beyannamesi için son 6 gün bulunuyor...

Kira gelir vergisi beyannamesi hangi vergi dairesine verilir?

2014 yılı içerisinde kira geliri elde ederek, 2015 yılında kira gelir vergisi mükellefi olan mal sahiplerinin vergi ödemelerinden önce beyanname vermeleri gerekiyor. Peki, kira gelir vergisi beyannamesi hangi vergi dairesine verilir?

Kira gelir vergisi beyannamesi için son 7 gün!

Kira gelir vergisi mükelleflerinin vergi ödemelerinden önce beyanname vermeleri gerekiyor. Kira beyannameleri 25 Mart 2015 tarihine kadar veriliyor. Buna göre kira gelir vergisi beyannamesi için son 7 gün...

Değer artış kazancı beyannamesi için son 7 gün!

Değer artış kazancı vergisi mükelleflerinin ödemelerden önce beyanname vermeleri gerekiyor. Beyannameler 25 Mart'a kadar veriliyor. Buna göre değer artış kazancı beyannamesi için son 7 gün bulunuyor..

Gayrimenkul sermaye iradı beyannamesi girişi nasıl yapılır?

Gayrimenkul sermaye iradı mükellefleri, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan Önceden hazırlanmış kira beyanname sistemi ile beyannamelerini verebiliyor. Peki, gayrimenkul sermaye iradı beyannamesi girişi nasıl yapılır?

Gayrimenkul sermaye iradı beyannamesi nasıl doldurulur?

Taşınmazların kiralamalarından elde edilen gelirler vergiye tabi oluyor. Vergi için öncelikle beyanname verilmesi gerekiyor. Peki, 25 Mart'a kadar verilmesi gereken gayrimenkul sermaye iradı beyannamesi nasıl doldurulur?

Gayrimenkul sermaye iradı beyannamesi ne zaman verilir?

Gelir Vergisi Kanununda belirtilen mal ve hakların kiraya verilmesi karşılığında elde edilen gelirler “gayrimenkul sermaye iradı” olarak belli koşullarda gelir vergisine tabi tutuluyor. Peki, gayrimenkul sermaye iradı beyannamesi ne zaman verilir?

Kira beyannamesi verme süresi 2015!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince, taşınmaz malların kiralanmasından elde edilen gelirler için kira gelir vergisi ödeniyor. Vergi için öncelikle beyanname veriliyor. İşte kira beyannamesi verme süresi 2015...

kobi beyannamesi Haberi

kobi beyannamesi

Hükümetin KOSGEB aracılığıyla KOBİ'lere sağladığı KOBİ Destek Programı, bugün çok sayıda küçük ve orta büyüklükteki işletmenin temelini oluşturuyor. Türkiye'nin G20 dönem başkanlığı sırasında Uluslararası Ticaret Odası (ICC) işbirliğinde gerçekleştirmeyi planladığı dünyanın ilk KOBİ Forumu'nun da hükümetin ekonomide KOBİ önceliğinin altını çizen bir girişim olarak dikkat çekiyor.


Eleman.net tarafından 180 bini aşan KOBİ üzerinden gerçekleştirilen "Türkiye'nin KOBİ Haritası Araştırma Çalışması'na göre, KOBİ sayısında son 5 yılda yüzde 819’a varan bir artış yaşanıyor.


2014 yılında ise bir önceki yıla göre yüzde 15 artış yaşayan KOBİ’lerden sektörel olarak en büyük payı yüzde 8,17 ile inşaat alıyor. Hemen ardından sırasıyla; yüzde 6.87 ile gıda, yüzde 6.61 ile tekstil, yüzde 5.11 ile imalat, yüzde 4.87 ile bilgisayar, internet ve BT teknolojileri geliyor.


TOKİ...