28 / 04 / 2024

Değer artış kazancı beyannamesi için son 7 gün!

Değer artış kazancı beyannamesi için son 7 gün!

Değer artış kazancı vergisi mükelleflerinin ödemelerden önce beyanname vermeleri gerekiyor. Beyannameler 25 Mart'a kadar veriliyor. Buna göre değer artış kazancı beyannamesi için son 7 gün bulunuyor..



Değer artış kazancı beyannamesi için son 7 gün!

Gayrimenkullerin edinim tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılması halinde değer artış kazancı vergisi doğuyor.


Değer artış kazancı vergisinin konusunu, Gelir Vergisi Kanununda belirlenen mal ve hakların edinim tarihinden 5 yıl içerisinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar oluşturuyor.


Gayrimenkulün elden çıkarılması halinde öncelikle beyanname verilmesi gerekiyor. Ancak beyannameyi istisna bedelinden yüksek gelir elde edenler veriyor.


Değer Artışı Kazançlarına İlişkin İstisna Tutarı Gelir Vergisi Kanununun mükerrer 80 inci maddesinde yer alan değer artışı kazançlarına ilişkin istisna tutarı, 2015 takvim yılı gelirlerine uygulanmak üzere 10.600 TL olarak tespit edildi.


Belirlenen bu bedelin üzerinde kazanç elde eden kimseler beyanda bulunarak vergi ödemek ile mükellef oluyor.


Değer artış kazancı için beyannameler 25 Mart'a kadar veriliyor. Buna göre değer artış kazancı beyannamesi için son 7 gün bulunuyor.


Mart ve Temmuz ayları olmak üzere 2 eşit taksit halinde ödenebiliyor.


Mükellefler, 2014 yılında elde ettikleri gelirin beyanı konusunda her türlü bilgi için hafta içi 09:00-19:00 saatleri arasında Vergi İletişim Merkezini (VİMER - 444 0 189) arayabilirler.



Gayrimenkul değer artış kazancında iktisap tarihi nedir?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön