02 / 05 / 2024

Koç Kalamış Marinadan neden vazgeçti

Koç Kalamış Marinadan neden vazgeçti

Koç Grubu aylar süren bekleyişin ardından yürütmeyi durdurmayı kararı kaldırılmayınca Kalamış Marina’dan vazgeçti. Aynı gün ÖİB'nin Marina’nın yeni planını yayınlaması, ‘zamanlaması manidar’ yorumlarına neden oldu.

Kalamış Yat Limanı Birleşik Arap Emirlikleri'nin radarında!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Kerim Ülker, bugünkü köşesinde Kalamış Yat Limanı'nı ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin projeye olan ilgisini kaleme aldı. İşte Kerim Ülker'in 'Kalamış’ta Koç’a vize çıkmadı, BAE radara aldı' başlıklı yazısı...

Kalamış Yat Limanı ihalesi iptal edildi!

Koç Holding, Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı ihalesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, ihalenin Cumhurbaşkanı kararı ile iptal edildiğini duyurdu.

Kalamış Yat Limanı'nın Koç’a devrine onay!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı ihalesi resmen Koç Holding bağlı ortaklığı Tek-Art'ın oldu.

Rekabet Kurumu'ndan Kalamış Yat Limanı'nın Koç Holding'e devrine onay!

Rekabet Kurulu (RK), internet sitesi üzerinden Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı’nın Koç Holding’e devredilmesine yönelik verilen izni duyurdu.

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı, İBB Meclisi’nde!

İBB Meclis üyesi Mimar Ülkü Koçar, Kadıköy Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı’nın son durumunu İBB Meclis gündemine getirdi.

Koç Holding Kalamış Marina ihalesinden vazgeçti!

Koç Holding’de CEO seçilen Levent Çakıroğlu, yurt dışında büyüyeceklerini, Turgay Durak döneminde yapılan 25 milyar liralık yatırımın karşılığını almaya çalışacaklarını, daha çok istihdam yaratacaklarını söyledi.

Koç Holding'ten Kalamış Marina ihalesi için son açıklama!

Turgay Durak, 58 yaşında oturduğu Koç Holding CEO’luk koltuğunu geçen 5 yılın ardından 63 yaşında dün bıraktı. Holding'in yeni CEO'su Levent Çakıroğlu oldu..

Koç, Kalamış Marina ihalesinde yer almayacak!

Turgay Durak Koç Holding CEO’luğunu dün düzenlenen genel kurulla Levent Çakıroğlu’na devretti. Turgay Durak, ekonomi basınına verilen yemekte Kalamış Marina ihalesinde yer almayacaklarını da açıkladı.

Kalamış Yat Limanı ne olacak?

Safi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Safi, Kalamış Yat Limanı ihalesiyle ilgili. "ihale sürecinde en yüksek teklif sahibi Koç Grubu'nun önceliği vardır ve yeteri kadar da süresi bulunmaktadır.

Kalamış Yat Limanı'nda öncelik Koç Grubu'nun!

Safı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Safi, Kalamış Yat Limanı ihalesiyle ilgili, "İhale sürecinde en yüksek teklif sahibi Koç Grubu'nun önceliği vardır ve yeteri kadar da süresi bulunmaktadır." dedi.

Hakan Safi: Kalamış Yat Limanı ihalesinde öncelik Koç'un!

Safi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Safi, Kalamış Yat Limanı ihalesiyle ilgili, "İhale sürecinde en yüksek teklif sahibi Koç Grubu'nun önceliği vardır ve yeteri kadar da süresi bulunmaktadır. " dedi..

Safi Holding: Kalamış ihalesinde Koç Grubu'nun önceliği var

Safi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Safi, "Kalamış Marina ihalesi sürecinde en yüksek teklif sahibi Koç Grubu'nun önceliği vardır ve yeteri kadar da süresi bulunmaktadır" dedi

Kalamış Marina’da iptal yüksek ihtimal!

Koç Grubu’nun vazgeçtiğini duyurmasının ardından yeni imar planı onaylanan Kalamış Yat Limanı’nda şirketleri kur farkı zorlayacak. Dolar kurundaki artış ihalenin maliyetini 300 milyon lira arttırdı.

Koç Kalamış Marinadan neden vazgeçti Haberi

Koç Kalamış Marinadan neden vazgeçti

Kalamış Marina’yı 1998’den bu yana işleten Koç Grubu geçen yıl mayıs ayında yapılan ihaleyi de 664 milyon doları vererek 30 seneliğine almıştı. Ancak Koç Grubu önceki gün sürpriz bir açıklama yaptı ve bu hakkından vazgeçtiğini açıkladı. Koç Holding, KAP’a yaptığı açıklamada marinanın imar planıyla ilgili yürütmeyi durdurma kararının kaldırılmadığına vurgu yapıyordu. Özetle, ‘664 milyon doları verip imzayı atsam bile marinayı bu karar varken işletemem’ demişti. Peki bu karar bir günde mi alındı, perde arkasında neler yaşandı?


BİR GELİŞME OLMADI


Kriz geçen yıla, ihalenin hemen sonrasına kadar uzuyor. Koç Grubu ihaleyi kazanır kazanmaz, birkaç gün sonra Kadıköy Belediyesi’nin açtığı dava neticesinde ‘yürütmeyi durdurma kararı’ ile karşı karşıya kalmıştı. Özelleştirme İdaresi’nin de beklemediği bu karar Koç Grubu’nu da şaşırttı. O günden bu güne...