29 / 08 / 2024

Kocaeli ağaç dikimi

Kocaeli ağaç dikimi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kişi başı bir metre kare olan yeşil alan miktarını 2014 yılına kadar kişi başı 10 metrekareye çıkarttı. Dikilen ağaç sayısının 6 milyon 288 bin olduğu Kocaeli bu sayıda dünya standartlarının üzerine çıktı.

Kocaeli ağır hasarlı bina yükünden kurtuluyor!

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nden en fazla etkilenen il olan Kocaeli'de, ağır hasar gören binaların yıkılması amacıyla başlatılan çalışmalar devam ediyor. Depremde ağır hasar gören 28 binanın yıkım çalışmalarının, yıl sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

Kocaeli Ağaçağıl Cami'nin restorasyonu tamamlandı!

Kocaeli'nin Kandıra İlçesi’ndeki Osmanlı’nın kuruluş dönemine ait 700 yıllık tarihi Ağaçağıl Cami'nin restorasyonu tamamlandı.

İstanbul Havalimanı için yeşil harekât!

Taşınma işlemleri 3 Mart'ta tamamlanarak ilk fazı yüzde yüz oranında açılacak İstanbul Havalimanı için 5 yılda 5 bin hektar alana 10 milyon ağaç dikimi gerçekleştirilecek.

Hilton Garden Inn Kocaeli açıldı!

Hilton'un orta ölçekli pazarda hizmet veren ödüllü markası Hilton Garden Inn, yeni otelini açtı. Hilton Garden Inn Kocaeli Şekerpınar 88 odadan meydana geliyor.

Kocaeli Stadyumu’nda çalışmalar son aşamaya geldi!

Tamamlandığında mimari açıdan İzmit'in simgesi olan pişmaniyeye benzeyecek olan 33 bin kişilik yeni Kocaeli Stadyumu’ndaki çalışmalarda son aşama gelindi.

Kocaeli Arena Stadyumu yıl sonunda açılacak!

İzmit Alikahya Mahallesi'nde yapımına 2 yıl önce başlanan Kocaeli Arena Stadyumu'nun yıl sonunda açılması hedefleniyor. 33 bin kişi kapasiteli stadyum 89 bin metrekare alan üzerine kuruluyor.

Kocaeli Outlet Kavşağı ne zaman tamamlanacak?

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin Outlet Kavşağı projesinin üst bölgesi bayramdan önce hizmete girmesi planlanıyor. Hummalı bir çalışmanın devam ettiği kavşak teknik bir sorun çıkmazsa bayramda hizmet verecek.

Kocaeli Arena Stadı'nın açılışı neden ertelendi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz mayıs ayında gerçekleştirdiği İzmit Mitinginde ağustosta sona ereceğini açıkladığı Kocaeli Arena’nın darbe girişiminden dolayı 2016-2017 sezonunun ikinci yarısında açılması bekleniyor.

Kocaeli Kartepe'de inşaat sektörü için 2 imarlı yol açıldı!

Kocaeli Kartepe Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Acısu ve İbrikdere Mahallelerinde 2 yeni imar yolunu daha açarak bölgede inşaat yapacak vatandaşlara kolaylık sağladı.

Kocaeli Kirazpınar’a bin 600 metrelik duble yol!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kent genelinde yol yenileme ve genişletme hizmetlerini sürdürüyor. Ulaşım Dairesi Başkanlığı hem konut bölgesi hem de ağır tonajlı araçlarının sık kullandığı Kirazpınar Yeni Bağdat Caddesi’nde üst yapı çalışmaları yapıyor.

Kocaeli Enteğre Sağlık Kampüsü projesinin ÇED toplantısı 25 Ağustos'ta!

Kocaeli Hastane Yatırım ve Sağlık Hizmetleri A.Ş., Kocaeli İli, İzmit İlçesi, Tavşantepe, Bekirdere, Gündoğdu ve Yeşilova Mahallesi mevkiinde, Kocaeli Enteğre Sağlık Kampüsü ve Yardımcı Teknik Tesisleri projesinin yapılması planlanıyor. Projesinin ÇED toplantısı 25 Ağustos'ta.

Kocaeli Arena Stadı 2017 Mart'ta açılacak!

TOKİ tarafından Kocaeli'nin Alikahya bölgesine yapılan 33 bin kapasiteli Kocaeli Arena Stadı'nın 2017 yılının Mart ayında açılması hedefleniyor.

Kocaeli Şehit Polis Serdar Gökbayrak Okulu Eylül'de açılacak!

Kocaeli Derince Çenedağ Mahallesi Esentepe Caddesi'nde yeni yaptırılan İmam Hatip Ortaokuluna Şehit Polis Serdar Gökbayrak isimi verildi. Mahallede ilk İmam Hatip Ortaokulu olan okul Eylül'de hizmete açılacak.

Kocaeli ağaç dikimi Haberi

Kocaeli ağaç dikimi



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 2004 yılından itibaren yaptığı çalışmalar ile kişi başı bir metre kare olan yeşil alan miktarını 2014 yılına kadar kişi başı 10 metrekareye çıkarttı. Dikilen ağaç sayısının 6 milyon 288 bin olduğu Kocaeli bu sayıda dünya standartlarının üzerine çıktı. Kocaeli’ne, özellikle de otoban kenarlarına dikilen milyonlarca ağaç havamızı temizliyor. Yemyeşil kavşaklar hem görünüm olarak iç açıyor, hem de Kocaeli halkına layık olduğu hizmeti sunuyor.



YOL KENARLARI VE KAVŞAKLAR RENGÂRENK


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kentin her köşesinde yaptığı yeşillendirme çalışmalarını kavşaklara ve yol kenarlarına taşıdı. Kavşaklara ve yol kenarlarına yapılan peyzaj çalışmaları sayesinde sürücülere ve yolculara görsel şölen yaşatıyor. Büyükşehir Belediyesi 2004 yılından bu yana kent genelinde 36 kavşakta düzenleme yaptı. Büyükşehir ayrıca D-130 Karayolu kenarlarını da ağaçlandırıyor.


YANAN ORMANLAR YERİNE YENİLERİ


Kocaeli’de...