02 / 05 / 2024

Kocaeli atık envanteri

Kocaeli atık envanteri

Sanayi kenti Kocaeli'nin atık envanteri çıkarıldı. Kocaeli, 2012 yılında çevre denetimlerinde kesilen 5 milyon 603 bin 297 lira ceza ile Türkiye' de ikinci il oldu...

Kocaeli Üniversitesi Körfez Kampüsü’nin temeli atıldı!

4.500 öğrenci kapasiteli Kocaeli Üniversitesi Körfez Kampüsü’nün temeli atıldı. Kocaeli Üniversitesi Körfez Kampüsü inşaatının yanında yeni yurtta inşa edilecek.

Kocaeli'ye katı atık yakma tesisi inşa edilecek!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması planlanan Evsel Katı Atık Yakma Tesisi ile ilgili muhtarlara yönelik gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısı Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç tarafından yapıldı.

İzmit'teki tıbbi atık alanı betonla kapladı!

İzmit Belediyesi Kocaeli Üniversitesi’nde bulunan tıbbi atık alanını betonla kapladı. 144 metrekarelik alan için 17 metreküp hazır beton kullanılanıldı.

Kocaeli Sevindikli Kültür Merkezi'nin temeli bugün atılıyor!

Kocaeli’nin Körfez ilçesi Sevindikli Köyü’nde inşa edilecek kültür merkezinin temeli atılıyor. ültür merkezi, toplam bin 212 metrekare kullanım alanına sahip olacak. Tek katlı olarak inşa edilecek yapının 16 araçlık otoparkı da bulunacak.

Kocaeli Katı Atık Bertaraf Tesisi için yer tahsisi onaylandı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Kocaeli’de inşa edilmesi planlanan katı atık bertaraf ve düzenli depolama tesisi için ormanlık alandan yer verilmesi maksadıyla gerekli imzayı attı.

Yabancı akademisyenler Kocaeli Atıksu Arıtma Tesisi'ni inceledi!

Kocaeli’de uluslararası bir çalıştay için bulunan akademisyenler, İSU Genel Müdürlüğü’nün Gebze Balçık köyünde bulunan Doğal Atık Su Arıtma Tesisi ve Gebze Atık Su Arıtma Tesisi’nde inceleme ziyaretinde bulundular.

Dilovası Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi'nin inşaatı başladı!

Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde günlük 40 bin metreküp kapasiteli ileri biyolojik atık su arıtma tesisi inşaatına başlandı. 45 milyon TL’ye mal olacak tesisin 2 yılda tamamlanması planlanıyor...

Dilovası’nda biyolojik atık su arıtma tesisi kuruluyor!

Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde günlük 40 bin metreküp kapasiteli ileri biyolojik atık su arıtma tesisi inşaatına başlandı. 45 milyon TL’ye mal olacak tesisin 2 yılda tamamlanması planlanıyor...

Dilovası Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi, 45 milyon TL'lik bedelle inşa edilecek!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Dilovası ilçesinin atık sularını arıtmak için 40 bin metreküp/ gün kapasiteli ileri biyolojik atık su arıtma tesisinin inşaatına başladı.

İZAYDAŞ atık ara depolama tesisinin inşaatını tamamladı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraki İzmit Atık ve Artıkları Arıtma Yakma ve Değerlendirme A.Ş (İZAYDAŞ) yeni bir yatırıma imza atıyor. İZAYDAŞ, atık ara depolama tesisinin inşaatını tamamladı.

Migros Entegre Atık Yönetim Planı oluşturacak!

Sürdürülebilir enerji kaynağı olarak elektrik ve ısı enerjisine dönüşebilen biogaz ve kompost üretimini seçen firma, 14 bin 160 ton organik atık ile 1 milyon 416 bin metreküp biogaz elde etti...

Karasu Atık Su Arıtma Tesisleri 11 milyon TL'ye mal olacak!

Karasu Atık Su Arıtma Tesisleri'nin temelinin 20 Temmuz Pazar günü atılacağını açıklayan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkam Zeki Toçoğlu yatırımın 11 milyon lira değerinde olduğunu söyledi.

Karasu Atık Su Arıtma Tesisleri’nin temeli pazar günü atılıyor!

Karasu Atık Su Arıtma Tesisleri’nin temelinin 20 Temmuz Pazar günü atılacağını açıklayan Başkan Toçoğlu, “İlçemize hayırlı olsun. Yaklaşık 11 milyon TL’lik yatırım olan Karasu Atık Su Arıtma Tesisi’nin temelini atıyoruz” dedi.

Kocaeli atık envanteri Haberi

Kocaeli atık envanteri

Valiliğin koordinasyonuyla, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA), Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesince hazırlanan atık envanterinin tanıtımı için basın toplantısı düzenleyen Vali Ercan Topaca, çalışmanın Türkiye için örnek olduğunu söyledi.


Topaca, OSB'ler ve özel sektör tarafından işletilen atık su arıtma tesisleri, kapasiteleri ve toplanan atıklar, hava kalitesi ölçüm istasyonları, madencilik, kaçak döküm, kimyasal depolamalar ve Kömürcüler Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) faaliyetlerle ilgili bilgilerin kitapçıkta toplandığını ve 5 bin baskı yapıldığını anlattı.


Kocaeli'nin en sıkı denetlenen şehirlerin başında geldiğine dikkati çeken Topaca, 2012'de bin 983 işletmenin denetlendiğini,  5 milyon 603 bin 297 lira ceza kesildiğini, ülke genelinde ise bu rakamın 58 milyon 547 bin 932 lira olduğunu kaydetti.


"Cezaların neredeyse yüzde 10'unun Kocaeli'de kesildiğini görüyoruz" diyen Topaca, "Kocaeli, 2012'de ülke genelinde...