18 / 05 / 2024

Kocaeli Belediyesi kamulaştırmaya

Kocaeli Belediyesi kamulaştırmaya

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Sepetçi ve Sekbanlı bölgesinde kamulaştırdığı alanları daha yüksek bir bedelle TOKİ'ye satmaya hazırlanıyor.

Kocaeli Dilovası için acele kamulaştırma kararı!

Kocaeli ili, Dilovası ilçesi sınırları içinde yer alan bazı taşınmazların Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından acele kamulaştırılması kararı verildi. 

Kocaeli'de 1500 konut için kamulaştırma kararı alındı!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Tavşancıl’da inşa edilecek 1500 konut için kamulaştırma çalışmalarının başladığını açıkladı. 

Ankapark kamulaştı! Sembol yatırım artık Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin!

Ankapark, sonunda kamulaştı. Yükümlülüklerini yerine getiremeyen işletmeci şirkete tanınan yasal süre tamamlandı. Batık haldeki 750 milyon dolarlık tematik eğlence merkezi Ankapark, içindeki kırık dökük oyuncaklarla artık Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin malı.

Esenyurt Belediyesi'ne kamulaştırmasız el atma davasında haciz kararı!

Esenyurt Belediyesi'ne Necmi Kadıoğlu döneminde açılan kamulaştırmasız el atma davası sebebiyle haciz geldi. Fakat haciz işlemi avukatların itirazı üzerine belediyedeki işleri aksatacağı nedeniyle durduruldu. 

Çorum Belediyesi kamulaştırılan binaları tek tek yıkıyor!

Çorum Belediyesi, yeni açılacak yollarda kamulaştırma çalışmaları yapılan eski binalarda yıkım çalışmalarına devam ediyor. Ekipler, kamulaştırması tamamlanan yerde yıkım çalışmasını tamamladı.

DİSK'in Çeşme'deki arsası acele kamulaştırılıyor!

Albassam Grup’un Yeni Çeşme projesi için 511 parselde acele kamulaştırma kararı verildi. Bölgede, DİSK'e ait 68 dönümlük arazi de bulunuyor. CHP İzmir Milletvekili Kani Beko kamulaştırmaya tepki gösterdi...

Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin kamulaştırdığı alanı yapılaşmaya açacağı iddiası!

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde Tariş arazisini kamulaştıran Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin burayı yapılaşmaya açacağını iddia edildi...

Kocaeli ve Bursa için acele kamulaştırma kararı!

Kocaeli ve Bursa illeri sınırları içerisinde bulunan bazı taşınmazlar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kocaeli'de kamulaştırma TBMM gündeminde!

Kocaeli'de bazı bölgelerde yapılan kamulaştırma bedelleri ve bu bedellerin ne zaman ödeneceği meclis gündemine taşındı. CHP'li Akar, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yıldırım'da 4 buçuk yılda 106 milyonluk kamulaştırma!

Bursa'da Yıldırım Belediyesi, 23 yılda yapılan kamulaştırmanın yüzde 76'sını dört buçuk yılda tamamlayarak 147 bin 68 metrekarelik kamulaştırmaya 106 milyon 172 bin 656 TL harcadı.

Bingöl Belediyesi'nden kamulaştırma açıklaması!

Bingöl Belediyesi tarafından Kültür Mahallesi’nde uygulanan ‘2. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi’ kapsamında kamulaştırma kararı alınan araziler için bakanlıktan ödenek çıkarılmasına müteakip kamulaştırma çalışmalarına başlanacak.

Osmangazi Belediyesi kamulaştırmada lider!

Osmangazi Belediyesi, 2017 yılında yaptığı yatırımlar için toplam 39 bin 668 metrekarelik bir alan kamulaştırdı. Belediye tarafından yapılan kamulaştırmalar için hak sahiplerine toplam 48 milyon 42 bin TL ödendi.

Bursa Yıldırım'da 3 yılda 40.3 milyon TL'lik kamulaştırma!

Bursa Yıldırım'da son 23 yılın en yüksek kamulaştırma bedeli 3 yılda aktarıldı. İlçede 3 yılda 57 bin 327 metrekarelik kamulaştırmaya toplam 40 milyon 392 bin 307 TL aktarıldı.

Kocaeli Belediyesi kamulaştırmaya Haberi

Kocaeli Belediyesi kamulaştırmaya

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Sepetçi ve Sekbanlı bölgesinde kamulaştırdığı alanları daha yüksek bir bedelle TOKİ'ye satmaya hazırlanıyor Sepetçi ve Sekbanlı bölgesinde yaklaşık 2 milyon 500 bin metrekare alanı kamulaştıran Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kamulaştırılan bedellerin birkaç katına TOKİ'ye satmaya hazırlanıyor. Bu ticaret, Büyükşehir'in kasasına büyük paralar girmesine neden olacak. Büyükşehir'in böyle bir misyonu mu var? Ucuza insanların elinden arsaları toplayıp, 1 0-1 5 kat imara açıp, TOKİ'ye büyük paralara satmak gibi! Özel inşaat firmalarına üç kat veren Büyükşehir, Kent Konut ve TOKİ'ye gelince eli bonkör oluyor. 


TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ 

Bu bölge kamulaştırılırken, Kent Konut tarafından "Yeni İzmit" diye proje ortaya atıldı. Şimdi anlaşıldı ki, emlakçilik yapmaya kalkışan Büyükşehir'in hedefi farklıymış. Kent Konut'u yönetenler veya yönetmeye çalışanlar da hizmet edeceğiz diye kıvransın dursunlar. Bu arada...