29 / 04 / 2024

Kocaeli Çoban Mustafa Paşa Cami restore çalışmaları

Kocaeli Çoban Mustafa Paşa Cami restore çalışmaları

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde, Mimar Sinan tarafından 1510'da yaptırılan Çoban Mustafa Paşa Camii'nin erkek tuvaletine mermer kaplamalar ve pisuvarlar yapıldı.

Lav Mühendislik Yapı İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Lav Mühendislik Yapı İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Halil Çoban, Halil İbrahim Edis, Mehmet Çoban, Mustafa Karaömeroğlu ve Yusuf Çoban oortaklığında kuruldu.

Kocaeli Bilişim Vadisi'nde son durum!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Kocaeli Bilişim Vadisi'ni ziyaret ederek Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 100 Günlük İcraat Programı'nda yer alan vadinin birinci etap ikinci kısmının tamamlanmasına yönelik çalışmaları yerinde denetledi.

Kocaeli tramvay hattındaki binalara estetik görünüm geliyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi hayata geçirdiği "Güzel Evim Güzel Kentim Projesi”ne, Akçaray tramvay hattı güzergahında kalan Gazi Mustafa Kemal (GMK) Bulvarı’ndaki çalışmalarla devam ediyor.

MMS İnşaat'tan Kocaeli'ne Double Tree By Hilton projesi!

Kocaeli'nde önemli inşaat projelerine imza atan yüksek inşaat mühendisi Mustafa Murat Satı'nın şirketi MMS İnşaat, bölgeye uluslararası bir otel markası kazandırmaya hazırlanıyormuş.

Kocaeli Yenişehir'de cephe iyileştirme çalışmaları yapılacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı tarafından Yenişehir Mahallesi Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’nda gerçekleştirilecek cephe iyileştirme çalışması kapsamında mahalle sakinleriyle toplantı gerçekleştirildi.

Kocaeli Akçaray Tramvay Projesi'nde son durum ne?

Kocaeli Tramvay hattında alt ve üst yapı çalışmaları, ray imalatları Yahya Kaptan Mahallesi, Şehit Rafet Karacan Caddesi, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı, Necip Fazıl Caddesi gibi birçok noktada aynı anda yürütülüyor.

TOKİ Kocaeli Gazeteci Konutları ihalesi 23 Şubat'ta!

Mustafa Kemal Atatürk'ün ilk basın toplantısını yaptığı 16 Ocak'ta yıllardır kutlanan Basın Onur Günü için Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti tarafından program düzenlendi.

Kocaeli Çoban Mustafa Camii'nde son durum ne?

Kocaeli'nin Gebze İlçesi'ndeki tarihi Çoban Mustafa Camii duvarına konulan mermerlere yerleştirilen pisuvarlar söküldü. Tarihi dokunun yeniden ortaya çıkarılması için çalışmalar başlatıldı.

Kocaeli Çoban Mustafa Paşa Camii'nin restorasyonu durduruldu!

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde bulunan tarihi Çoban Mustafa Paşa Cami’sinin tuvaletine yapılan mermer pisuvarlı restorasyonu Koruma Kurulu’nda ikinci bir karar alınıncaya kadar durduruldu.

Kocaeli Çoban Mustafa Paşa Camii restore edildi!

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde, Mimar Sinan tarafından 1510'da yaptırılan Çoban Mustafa Paşa Camii'nin erkek tuvaletine mermer kaplamalar ve pisuvarlar yapıldı.

Tree By Hilton, Kocaeli'deki en lüks otel olacak!

Mustafa Murat Satı tarafından yapılan Bureau projesi devam ederken, proje içerisinde yer alan otel için dünya markası Hilton, en lüks otelini verdi. Proje kapsamında Tree By Hilton Hotel, Kocaeli’deki en lüks 5 yıldızlı otel olacak.

Kocaeli Bureau Hilton Hotel 2017'de açılacak!

Mustafa Murat Satı tarafından yaptırılan Bureau projesinin içinde yer alan otel projesi için Hilton, otel zincirinin en lüks markası olan Tree By Hilton’u verdi. 2017 yılında açılacak olan otel Kocaeli’nin en lüks 5 yıldızlı oteli olacak.

Gebze'deki Çoban Mustafa Paşa Külliyesi'nin restorasyonu tamamlandı!

Mimar Sinan'ın önemli eserleri arasında yer alan Gebze'deki Çoban Mustafa Paşa Külliyesi bugün açılacak. Mimar Sinan'ın 1522'de Gebze'ye kazandırdığı külliyede bir yıl önce başlatılan restorasyon çalışmaları tamamlandı.

Kocaeli Çoban Mustafa Paşa Cami restore çalışmaları Haberi

Kocaeli Çoban Mustafa Paşa Cami restore çalışmaları

Kocaeli Çoban Mustafa Paşa Külliyesi'nde 2013'te başlayan restorasyon çalışmaları tamamlandı. Çalışmalar kapsamında erkek tuvaletinde, duvarlar mermerle kaplanarak üzerine pisuvarlar monte edilirken, pisuvarların arasına da yine mermerden paravanlar konuldu. Ayrıca yeni lavabolar yapıldı. Tarihî caminin dokusunu bozan düzenleme tepkiyle karşılandı. Gebze Tarih Araştırma Komisyonu Başkanı Resul Orman, şunları kaydetti: “Tarihi dokuya zarar verildiği için biz tarihçiler ve tarih gönüllüleri olaraks yapılanlara karşıyız.  Restorasyonun aslına uygun yapılmasını uygun görüyoruz.”


Zaman



Haber Takvim Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Tarihe saygısızlığın bir örneği daha sergilendi. 500 yıllık caminin duvarına pisuvar yapılması, herkesi şoke etti. Cami duvarına pisuvar yaptılar Kocaeli'nin Gebze İlçesi'ndeki 500 yıllık Çoban Mustafa Paşa Camii'nin erkek tuvaletine, mermer kaplamalar ve pisuvarlar yapıldı. Pisuvarların arasına da yine mermerden paravanlar konuldu. Ayrıca yeni lavabolar yapıldı. Tarihi...