10 / 05 / 2024

kocaeli Enerji Meslek Lisesi

kocaeli Enerji Meslek Lisesi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ’nin ortağı olduğu ALPER Projesi ’nin dördüncü toplantısı Yunanistan’ın Midilli Adası’nda gerçekleştirildi. Toplantıda projede yer alan öğretmenlere yenilenebilir enerji hakkında eğitim verildi.

Türkiye’nin ilk Enerji Meslek Lisesi Kocaeli’de kurulacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ortağı olduğu ALPER Projesi’nin üçüncü toplantısı İspanya’nın tarihi kentlerinden olan Pamplona’da yapıldı, proje sonucunda Türkiye’nin ilk Enerji Meslek Lisesi Kocaeli’de kurulacak

Geleceği parlak 7 meslek: İş dünyasında büyük fırsatlar kapıyı çalıyor! Hemen öğrenmeye başlayın!

Yapay zeka, büyük veri analizi ve yeşil enerji gibi alanlardaki teknolojik gelişmeler, iş dünyasında yeni ve değerli iş alanları oluşturuyor. İşte geleceği parlak 7 meslek!

TOKİ Kocaeli 24 derslikli kız meslek lisesi ihalesi yarın!

Kocaeli İli Dilovası İlçesi Çerkeşli Mevkii 1'er Adet 24 Derslikli Kız Meslek Lisesi ve Anaokulu İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın gerçekleşirilecek.

TOKİ'den Kocaeli Dilovası'na 24 derslikli kız meslek lisesi!

Kocaeli İli Dilovası İlçesi Çerkeşli Mevkii 1'er Adet 24 Derslikli Kız Meslek Lisesi ve Anaokulu İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 8 Ağustos'ta yapılacak.

TOKİ Kocaeli 24 derslikli kız meslek lisesi ihalesi 8 Ağustos'ta!

Kocaeli İli Dilovası İlçesi Çerkeşli Mevkii 1'er Adet 24 Derslikli Kız Meslek Lisesi ve Anaokulu İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 8 Ağustos 2019 tarihinde gerçekleştirilecek.

TOKİ'den Kocaeli'ye 24 derslikli kız meslek lisesi!

Eğitim yatırımlarına hız kesmeden devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Kocaeli Dilovası'nda da 24 Derslikli Kız Meslek Lisesi ve Anaokulu inşa edecek.

Kocaeli 180 öğrencilik pansiyon ihalesi 6 Haziran'da!

TOKİ Kocaeli İlçesi 1 Adet Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, 1 Adet 180 Öğrencilik Pansiyon İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi yapım işi ihalesi 6 Haziran'da yapılacak.

Kocaeli Karamürsel Meslek Lisesi'ne modern spor salonu!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından Karamürsel 100. Yıl Endüstri Meslek Lisesi'ne spor salonu inşa ediliyor. Karamürsel 100. Yıl EML’deki spor salonu inşaatı devam ediyor.

Kocaeli Akçaray'da enerji hattı direkleri monte ediliyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşıma konfor kazandıracak ve ivme arttıracak Akçaray tramvay inşaatı çalışmaları son hızla devam ediyor. Tramvay hattı yapım işlerinin sona yaklaşıldığı çalışmalarda tramvay aracının enerji hatlarını taşıyacak olan kataner direklerinin montajına geçildi.

KO-MEK iki kurs binasını daha yeniledi!

12 yıldır Kocaeli’nde meslek ve sanat eğitimi veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK), kursiyerlerine daha iyi ortamda eğitim verebilmek için çalışmalarına devam ediyor.

Kocaeli'de 80 bin konut, evsel atıktan enerji üretim tesisi ile aydınlatılacak!

Türkiye'de ilk defa Kocaeli'de kurulacak evsel atıktan enerji üretim tesisi ile yılda 80 bin konutun 1 yıllık tüketimine denk gelen 250 milyon kilovatsaat elektrik enerjisi üretilecek.

Kocaeli Akçaray’ın enerji hattına ilk kazma vuruldu!

Akçaray’ın enerjisini besleyecek olan Alikahya’daki SEDAŞ’a ait indirme merkezinden depo sahasına kadar olan yaklaşık 6 kilometre enerji hattının kazı işlerine başlandı.

Emlakçığın çağa uygun olması için meslek odaları olmalı!

Kocaeli Emlakçılar Odası Basın sözcüsü Hakan Sin, "Ülkemizde önemli bir meslek dalı olan hızla sayısı artan emlakçılık mesleğinin çağa uygun hale gelmesi için meslek odası olması kaçınılmaz bir gereklilik olmuştur." dedi.

Enerji Bakanlığı'na imar değişikliği yetkisi mi verilecek?

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Elektrik Piyasası Kanunu'nda değişiklik yapan yasa ile Enerji Bakanlığı'na kapsamlı bir imar değişikliği yetkisi devredileceğini öne sürdü.

kocaeli Enerji Meslek Lisesi Haberi

kocaeli Enerji Meslek Lisesi



Rüzgar ve güneş enerjisi ile enerji verimliliği alanında Avrupa ülkelerinde uygulanmakta olan mesleki eğitim müfredatının ülkemize aktarılmasını amaçlayan proje sonunda Türkiye’nin ilk Enerji Meslek Lisesi Kocaeli’de kurulacak.


4 ÜLKE KATILDI


Yunanistan’da gerçekleşen toplantıya Türkiye, Litvanya, İspanya ve Yunanistan’dan yenilenebilir enerji konusunda çalışan mesleki eğitim kurumu, danışmanlık ve araştırma merkezi temsilcileri katıldı. Toplantıya Kocaeli’yi temsilen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Atatürk Teknik ve Meslek Lisesi idarecileri, Kartepe Fevziye Tezcan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi idarecileri ve Yalova Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği temsilcileri hazır bulundu.



MESLEKİ EĞİTİM KONFERANSI VE EĞİTİM PROGRAMI


Projenin ilerleyen bölümleri arasında Ekim ayı içerisinde Kocaeli’de ‘Mesleki Eğitim’de Yenilenebilir Enerji Kaynakları’ temalı konferans yer alıyor. Daha sonra projeden edinilen çıktıların Kocaeli ve...