29 / 04 / 2024

Kocaeli evsel atıktan enerji üretim tesisi

Kocaeli evsel atıktan enerji üretim tesisi

Türkiye'de ilk defa Kocaeli'de kurulacak evsel atıktan enerji üretim tesisi ile yılda 80 bin konutun 1 yıllık tüketimine denk gelen 250 milyon kilovatsaat elektrik enerjisi üretilecek.

Tarımda bir başarı daha! Tarımsal atıktan yapılan gübre verimi % 42 artırdı

Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) Toprak Su ve Çölleşme ile Mücadele Araştırma Enstitüsünce tarafından yürütülen çalışmada, tavuk gübresi, ayçiçeği ve mısır atıklarından organik madde değeri yüksek kompost elde edildi.

Yenigün İnşaat'tan Rusya’ya iki yeni tesis inşaatı!

Yenigün İnşaat Rusya’da enerji tesisi projelerine hız kesmeden devam ediyor. Tesisin inşasını üstlenen Yenigün İnşaat, Timonovo ve Hmetyevo'da toplam 230 milyon dolar bedelli iki yeni ‘atıktan enerji üretim tesisi’ sözleşmesi imzaladı. 

Kocaeli’nin millet bahçeleri için ilk adım atıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın Kocaeli'ye müjdesini verdiği ve yakından takip ettiği Millet Bahçeleri için ilk adım atıldı.

Kocaeli Mamuriye Camii’nin temeli atıldı!

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nde zarar gören ve zamanla kullanılmaz duruma gelen Kocaeli Mamuriye Camii’nin temelleri dualarla atıldı

Kocaeli Tepeköy Camisi'nin temeli atıldı!

Kocaeli Ambarlı Mahallesi'nde hayata geçirilecek olan Tepeköy Camisi'nin temeli atıldı.

Kocaeli'de atıl durumdaki eski okul köy konağına dönüştürüldü!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi  Kandıra Kırkarmut Köyü’nde atıl durumda olan eski köy okulu onarılarak köy konağı olarak vatandaşların hizmetine sunuldu.

Kocaeli Başiskele'de 11 milyon TL'ye icradan satılık mermer atölyesi!

Kocaeli 8. İcra Dairesi Müdürlüğü, Kocaeli İl, Başiskele İlçe, 195 ada, 1 parsel, 8 bin 666 metrekare yüz ölçümlü mermer atölyesi ve müştemilatını 10 milyon 970 bin 630 TL'ye icradan satıyor...

Kocaeli Şehir Hastanesi'nin inşaatında çalışan 4 işçi çatıya çıktı!

Kocaeli Şehir Hastanesi inşaatında çalışan 4 işçi ücretlerini alamadıklarını iddia ederek çatıya çıktı.

Atıktan enerji elde edebilen 'akıllı ev' tasarladılar!

Türkiye'den 40 üniversite öğrencisi, yosundan enerji elde eden ve toprak panel yapı sisteminden oluşan sıfır enerji ve sıfır atık konseptli çevre dostu "akıllı ev" tasarladı...

Kocaeli Dini Yüksek İhtisas Merkezi'nin temeli atıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin projesi olan Başiskele Dini Yüksek İhtisas Merkezi'nin temeli atıldı.

Kocaeli Üniversitesi Körfez Kampüsü’nin temeli atıldı!

4.500 öğrenci kapasiteli Kocaeli Üniversitesi Körfez Kampüsü’nün temeli atıldı. Kocaeli Üniversitesi Körfez Kampüsü inşaatının yanında yeni yurtta inşa edilecek.

Kocaeli Esentepe'deki viyadüğün temeli atıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı yeni yatırımlar için düğmeye bastı, bu kapsamda Esentepe’de hayata geçirilecek olan viyadüğün temeli atıldı.

Kocaeli İlimtepe Kültür Merkezi’nin temeli atıldı!

Kocaeli Körfez Belediyesi tarafından bölgeye kazandırılacak İlimtepe Kültür Merkezi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı. Belediye Başkanı İsmail Baran, ilçedeki projeleri anlattı.

Kocaeli evsel atıktan enerji üretim tesisi Haberi

Kocaeli evsel atıktan enerji üretim tesisi

Türkiye'de ilk defa Kocaeli'de kurulacak evsel atıktan enerji üretim tesisi ile yılda 80 bin konutun 1 yıllık tüketimine denk gelen 250 milyon kilovatsaat elektrik enerjisi üretilecek.


İzmit ilçesinde kurulacak evsel atık bertaraf tesisiyle ilgili kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi ve tesisin çevreye etkileri konusundaki yanlış algının düzeltilmesi amacıyla Türk gazetecilere Viyana'nın ikinci büyük ısı sağlayıcısı Sipittelau Evsel Atıktan Enerji Üretim Tesisi gezdirildi.


Viyana kent merkezinde kamu binaları ile konutların arasında bulunan tesiste, evsel atıklar yakılarak enerji elde ediliyor. Tesiste, yılda 250 bin ton evsel atık bertaraf edilmesine rağmen çevreye kötü koku yayılmıyor.


Gelen bütün atıkların çevreyle temas etmeden direkt olarak yakma deposuna döküldüğü fabrikada, elde edilen ısı enerjisiyle yakındaki bölgenin en büyük devlet hastanesinin de ısınma ihtiyacı karşılanıyor.


Friedensreich Hundertwasser adıyla bilinen Avusturyalı ressam ve...